Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza? DziewcZyny pomozcie..

Polecane posty

Gość gość

Witam! Otoz dni 11-14 sa noimi dniami plodnymi uprawialam seks bez zabezpieczenia, dodam ze staramy sie o dziecko..uprawialam seks we wsYstkie dni plodne oraz przed nimi..dwa dni po prawdopodobnej owulacji, zobaczylam duza ilosc bialego gestego sluzu ktorego nigdy nie mialam., przedostatni dzien tego sluzu zobaczylam w nim kilka nitek krwii . Sluz trwal okolo 3-4 dni ( teraz juz go nie ma ) rowniez zaczely bolec mnie jajniki szczegolnie lewy..bol byl klujacy leecz nie non stop pojawial sie i znikal..i tak pare dni.., byly takie 2 dni ze nie moglam spac tak bolaly to bylo 3-4 dni po owulce.. jednego dnia bolalo mnie tez podbrzusze jak na okres lecz to byla tylko jednorazowa sytuacja zadnych boli podbrzusza juz nie mam ..W tym czasie zaczely dochodzic skurcze macicy..mialam je moze pare razy..biust jest powieksZony jakos tak nie normalnie sa wieksze niz przed okresem, sa tez wrazliwe lecz nie bola , sutki i brodawki sa jakos nie naturalnie wieksze Do okresu jeszcze dwa dni robilam test dwa dni temu lecz pokazalo jedna kreske ale to chyba jesCze za wczensie na testowanie, dodam ze od 2-3 dni zaczelam ciagle biegac do toalety...dodam ze gdy jajniki mnie nie bola , pulsuja szczegolnie lewy gdy poloze reke czuje go..dodam tez ze od paru dni mam strasZny apetyt jem 3 obiady dziennie i dalej jestem glodnq jem w dzien i w nocy odrazu gdy otworze oczy hehe, oraz ciagle mi zimno..prosze o odpowiedz i pozdrawiam wsYstkie starajace sie mamusie

Gość gość
jesteś histeryczką a to czy jesteś w ciąży pokaże za kilka dni test wszystkie objawy które opisałaś mogą być objawami PMS, ciąży lub stanu zapalnego jajników

Gość gość
Kiedy masz termin spodziewanej miesiaczki?

Gość gość
A co my wrozki jestsmy?

Gość gość
Jeszcze dziecko się nie zagnieździło, jeszcze nie jest niczym połączone z matką a ta już apetyt ma no i to parcie na pęcherz. Tak, bo już jest tak duże, że to możliwe. Idź do ginekologa bo jak czujesz jajnik to może masz torbiel!

Gość gość
Z tego co czytalam co takie objawy sa wlasnie przed terminem miesiaczki..a miesiaczke mam 27/11/15 czyli 2 dni..i prosze bez niegrzecznych odpowiedzi jezei wam sie nie podoba albo macie zamiar byc nie mile to po prostu nie komentuje,a co do psm to nigdy nie czulam zblizajacego sie omresu nawet piersi mnie nie bolaly ani nic

Gość gośćy
Wydaje mi sie, ze ciaza jest malo prawdopodobna ale tez nie mozna jej wykluczyc. Na objawy jest za wczesnie. Zazwyczaj zaczynaja sie ok 6 tyg. Mozliwe, ze bardzo chcesz miec dziecko i wmawiasz sobie objawy, ktore na tak wczesnym etapie nie sa wyczuwalne. Najlepiej zrob test dzien po spodziewanej miesiaczce. Moze warto udac sie do ginekologa lub zrobic Bete z krwi-ona na pewno wykaze czy jest ciaza.

Gość gość
Witaj nie przwjmuj sie. Każdy z nas jest inny. Ja zarówno w jednej jak i drugiej ciąży miałam podobne objawy tydzień przed miesiączką. No może poza wzmożonym apetytem i siusianiem. Najlepiej jak nie możesz sie doczekać to idź na bete do labolatorium. Albo kup ultea czuły test który wykrywa stezenie gonadotropiny w moczu już od 10 jednostek. POWODZENIA

Gość gość
Dzieki za odpowiedz, tak to prawda chcialabym miec dziecko i moze rzeczywiscie sobie to wmiawiam..tylo pytanie czemu 2 dni po stosunku zaczey bolec mnie jajniki oraz brzuch, dodam ze bol utrzymywal sie okolo tygodnia teraz jest jus teoche lepiej chociaz czasem pobolewa..no nic moze sie nakrecam,

Gość gość
Z drugiej strony kazda z nas jest inna i kazda przechodzi takie cos inaczej..ja nigdy w zyciu nie przechodzilam przez cos takiego przed okresem dlatego jestem troche zdezorientowana ..

Cześć, ja we wczesnej ciąży czyli tej 2 tygodniowej nie miałam żadych objawów, jedyne co zauważyłam to okropne zmęczenie brak koncentracji i wypadające włosy :) żadnych żyłek czy super powiększenia piersi nie było z apetytem też nic takiego się nie działo. Brzuszek zaczął mnie boleć w 3 tyg ( mówię o tyg życia dzidziusia) w sensie kłucie w całym brzuszku i tak jakby naciskanie delkikatne w podbrzuszu ale to nie był ból podobny do @ może delikaynie ale ja powiedzialabym ze inny. A no i miałam wrażenie że rozłoży mnie grypa :D kasłałam i w pierwszych 2 tyg życia dziecka wziełam raz tabletkę polopiryny a i dostałam uczulenia( nigdy nie miałam alergii)i też brałam zyrtec ze 4 razy ale gin powiedział że to taki wczesny etap że dzidziusiowi nie powinno nic się stać :) ja już słyszałam serduszko u mojego maleństwa- 6 tydz:) Trzymamy za Ciebie Kciuki KOCHANA :*

A i pamiętaj :) dzidziuś rodzi się w głowie ;) jeśli będziesz marzyć o dzidziusiu wyobrażać sobie jak trzymasz go w ramionach to w końcu cud życia się spełni ;) bo w końcu to cud prawda ;) nie poddawaj się i bądź dobrej myśli! Buziak:*

Gość gość
Tak jak mowie-kazda z nas ma inne objawy:) dziekuj***ardzo , mam nadzieje ze to to , okaze sie za pare dni : * dziekuje za mile slowa

Gość gość
Bardzo marze..jak narazie staramy sie 7 cykl i nic...moze teraz sie udalo..oby..

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :) Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*

Gość gość
Autorko czy jestes w ciazy?