Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dalej jesteście zadowoleni że wygrało pis

Polecane posty

Gość gość
Tylko porównaj ile % pedofili to księża,a ile to lekarze...nie ma co porównywać.

Gość gość
"Tylko porównaj ile % pedofili to księża,a ile to lekarze...nie ma co porównywać" x chętnie zobaczę takie porownanie, jeżeli takie posiadasz. ale pewnie nie posiadasz tylko etatowo probujesz obsikać księdzu sutannę jak na malego pieska przystalo.

Gość gość
3 x TAK <> Polskie media: <> Premier Szydło: Nie jesteśmy w stanie przyjąć 7 tys. uchodźców <> Polska nie jest w stanie podtrzymać zobowiązań poprzedniego rządu w sprawie przyjmowania uchodźców – powiedziała premier Beata Szydło. Podkreśliła, że w tej sprawie będą prowadzone dalsze rozmowy. Po posiedzeniu rządu premier zapewniła jednocześnie, że Polska szanuje zobowiązania międzynarodowe. <> W ramach europejskich programów przesiedleń i relokacji uchodźców w latach 2016-2017 do Polski miałoby trafić ok. 7 tys. osób pochodzących głównie z Syrii i Erytrei. <> Ekspert do spraw bezpieczeństwa dr Łukasz Kister zwraca uwagę, że żadna służba na świecie nie jest dziś w stanie skutecznie prześwietlić osób, które dotarły do Europy jako uchodźcy. <> – Nie wiemy, kto jest tam uchodźcą, kto uciekł z własnego domu przed wojną, ze strachu przed prześladowaniami, a kto jest imigrantem ekonomicznym, kto wreszcie jest terrorystą czy pospolitym przestępcą. Żeby mówić o radzeniu sobie z problemem tej migracji, musimy najpierw poradzić sobie z problemem zidentyfikowania, kto przybył do Europy. A tutaj nie ma na to ani pomysłu politycznego, ani przyzwolenia dla służb, żeby taką działalność prowadziły – podkreśla dr Łukasz Kister. <> Zdaniem eksperta, bez jednolitej polityki bezpieczeństwa Europa nie poradzi sobie z terroryzmem.

Gość gość
"wojnę z kościolem katolickim prowadzą ci sami ludzie " Ale jaką wojne?Dla ciebie wojna to jest to,że po prostu chce mieszkać w laickim kraju ,gdzie krzyże nie będą wisiały wszędzie?A w dodatku mi katolicyzm się źle kojarzy,tylko ze strony katolików spotkałem się z największą nietolerancją w moim życiu.A w dodatku wystarczy zobaczyć historię.Państwo krzyżackie w imie katolickiego boga wymordowało więcej "niewiernych" niż wszystkie inne religie.

Nigdy nie byłam zadowolona, ale to nie jest mój problem, bo już w Polsce nie mieszkam i raczej już nie wrócę.

Gość gośćść
gość dziś ale chyba gołym okiem widać różnice w podchodzeniu do spraw wiary i kościoła zarówno przez władze jak i społeczeństwo gość dziś tak, tak księża to pedofile, czyste zło i diabeł wcielony. Pedofile są wszędzie, tylko że akurat jest modne pokazywanie akurat pedofili księży a nie całej masy wspaniałych duchownych, misjonarzy którzy robią piękne rzeczy, ale to nie jest modne więc o tym się nie mówi

Gość gość
Przeciętny człowiek, nieważne gdzie, nieważne kto, czy Polak, czy Niemiec, Francuz, Włoch, Szwed gufno rozumie z polityki i historii. Po prostu uznaje za normalne, słuszne, prawdziwe to, co mu od rana do wieczora wkładają do głów przez media. I to może być cokolwiek. Pytanie jest tylko takie, czy to "cokolwiek", jest zgodne z interesem jego ojczyzny, czy wręcz odwrotnie? Na przykładzie Polski widać, że to "cokolwiek", przez 25 lat "złotej wolności", było generalnie sprzeczne z interesem Polaków i Polski jako całości. Uzasadnianie likwidacji całych gałęzi przemysłu, jako metoda modernizacji kraju, to brednie. Za tą brednią idą inne brednie, że kościół zagraża demokracji. Nie, kościół i przywiązanie Polaków do niego, zagraża obcym interesom, bo nawet okazjonalna religijność, wzmacnia solidarność i jedność Polaków, jako narodu. Popatrzcie na to szerzej, niż tylko przez prawo do pieprzenia się z kim popadnie, którego wam de facto kościół nie zabiera i nie zabierze, bo niby jak? Popatrzcie, jak byliście przez lata dymani, przez nowoczesnych i światowych, którzy swoje pierwsze miliony i drugie i trzecie i każdy milion ukradli z waszego majątku. Ile wam ukradł Kaczyński razem z PC i teraz PiS? A ile wam ukradły SLD, UW, PO? Zacznijcie patrzeć realnie, nie przez to, co wam jakaś Lewicka wyłoży w sprawie bez znaczenia wobec problemów jak przeżyć za gufniane pieniądze.

Gość gość
Ja także nie mieszkam w polsce i polecam wyprowadzke każdemu!To co się teraz będzie działo...do sejmu wejdą jeszcze biskupi jako dopełnienie tego cyrku.Pis by tylko robił dobrze watykanowi.Niedługo jak kiedyś watykan zakażą noszenia mini,powód "względy moralne" . SYN BEATY SZYDŁO JEST KSIĘDZEM KURWA TO CO SIE SPODZIEWAC

Gość gość
No właśnie,to,że synulek beaty szydło jest klechem to jeszcze bardziej mnie dołuje :O :O

Gość gość
"Ale jaką wojne?" x taką jaką prowadzicie. prawie wszyscy poslowie w obecnym sejmie dodawali do slubowania "tak mi dopomoz bog" (nie dodalo tego chyba 26 na 460). czy więc mniejszość ma zdejmować krzyż ktorego chce większość "bo tak i już"? tak samo w innych instytucjach. krzyż nikomu normalnemu nie przeszkadza a dla wielu jest ważny w katolickim od wiekow (w zasadzie od początku) kraju jest nie tylko symbolem wiary ale i polskości. natomiast zawsze znajdzie się jakiś oszolom ktory ten krzyż chce ściągać wbrew woli większości i toczyć wojnę religijną w imię "tolerancji" (w cudzyslowie bo to nie jest żadna tolerancja, tolerancyjnemu czlowiekowi krzyż nie przeszkadza).

Gość gośćść
gość dziś nie no teraz mnie przekonałeś, jutro wyjeżdżam :D najlepiej do francji może mnie jakiś islamista rozerwie, w końcu będę szczęśliwa w pięknym nowoczesnym społeczeństwie :D

Gość gośćść
tych co chcieli krzyż ściągnąć z sejmu już w sejmie nie ma, a krzyż nadal wisi :) To pokazuje czego chcą Polacy, Polacy chcą szacunku dla wiary, symboli religijnych bo taka jest nasza kultura w której zostaliśmy wychowani

Gość gość
"Nie, kościół i przywiązanie Polaków do niego, zagraża obcym interesom, bo nawet okazjonalna religijność, wzmacnia solidarność i jedność Polaków, jako narodu. " x dokładnie. ja jestem ateistą, nie wierzę w boga i do kościola nie chodzę ale dla mnie kościół i religia jest tym w co wierzyla moja babcia, moja mama i tata, jest tym co dzialo się w świeta w domu, jest rodziną i jest tradycją. i ci ktorzy pogardzają kościolem i chcą go niszczyć to pogardzają tą poczciwą kobieciną ze wsi, moją babcią. może i ta jej wiara byla naiwna i "od plebana" ale byla szczera i byla dobra tak jak i dobrą kobietą byla moja babcia. i te szyderstwa z boga, z wiary, robienie krzyża z puszek po piwie to jest coś wyjątkowo obrzydliwego. a już szczegolnie ohydne jest jeżeli robią to ludzie pozujący na "tolerancyjnych".

Gość gość
W Watykanie wybuchła afera defrautacji milionów przez księży w Polsce księża nie są w żaden sposób kontrolowani więc gdyby naszych skontrolować to by niejedną aferę by wykryto.

Gość gość
gość dziś "wojnę z kościolem katolickim prowadzą ci sami ludzie " Ale jaką wojne?Dla ciebie wojna to jest to,że po prostu chce mieszkać w laickim kraju ,gdzie krzyże nie będą wisiały wszędzie?A w dodatku mi katolicyzm się źle kojarzy,tylko ze strony katolików spotkałem się z największą nietolerancją w moim życiu.A w dodatku wystarczy zobaczyć historię.Państwo krzyżackie w imie katolickiego boga wymordowało więcej "niewiernych" niż wszystkie inne religie. x Urobiony przez lewicę człowieku. Krzyże wiszą i będą wisiały wszędzie, bo to jest kraj, który przetrwał ostatnie 200 lat, dlatego, że był CHRZEŚCIJAŃSKI. Nie będziesz nigdy w Polsce mieszkać w kraju absolutnie laickim, bo laicka w rozumieniu oderwania katolicyzmu od idei narodowej, idei państwa, po prostu nie przetrwa. Albo schowasz swoją osobistą, prywatną niechęć wobec kościoła, wobec racji wyższej, bo racji narodu i państwa, albo wyjedź. Po prostu. Katolicyzm mnie się bardzo dobrze kojarzy. Moja kochana Babcia była katoliczką. Moja rodzina to katolicy, generalnie bardzo porządni ludzie. Rodzice byli dość indyferentni, ja w zasadzie agnostyk, ale nie mam złych doświadczeń i nie mam zamiaru, pluć na to, co wyznaje tak wielu moich bliskich i moi rodacy. I na koniec coś, co przekreśla TWOJĄ WIARYGODNOŚĆ. Bardzo to jest typowe: Państwo krzyżackie w imie katolickiego boga wymordowało więcej "niewiernych" niż wszystkie inne religie. x W tej chwili podaj dane, na których opierasz to twierdzenie! Masz tu wstawić linki i to już. Inaczej jesteś po prostu kolejnym nieukiem, który powtarza kłamstwa wymyślone przez cwańszych od niego. Dawaj wiarygodne dane!

Gość gość
i ci ktorzy pogardzają kościolem i chcą go niszczyć to pogardzają tą poczciwą kobieciną ze wsi, moją babcią x Człowieku, te słowa to są esencją prawdy o tym co się dzieje. Tak właśnie jest. Świetnie to ująłeś. To jest pogarda dla zwykłych ludzi, którzy w swej religijności, prostocie, zwykłym codziennym życiu, byli przywiązani do określonego systemu wartości. Nie mam zamiaru gardzić prostymi ludźmi, bo od nich się wywodzę, jak zdecydowana większość narodu. Te babcie i dziadkowie, kiedyś dla Polski pracowali i jej bronili. Tak, pracowali dla siebie, ale pomnażali zamożność wspólnoty. Gdy przyszły najazdy, zabory, grabieże, to im Matka Boska pozostawała. I żeby się tak nie skończyło, że nam także już tylko Ona pozostanie, bo będziemy jedną wielką montownią i rynkiem zbytu gorszych towarów.

Gość gość
i dlatego wlasnie jestem zadowolony że wygralo pis. bo choć na razie ich ruchy mają wymiar jedynie symboliczny a pozostale będą widoczne dopiero po pewnym czasie to zmiana wlasnie tej symboliki świadczy o tym że wreszcie stajemy się podmiotem w polityce i niepodleglym państwem a nie biednym i glupim kuzynem niemiec czy francji ktory ma robić to co oni mu każą.

Gość gość
Krzyż to raz a usunięcie flagi unijnej to druga sprawa.Nazwanie jej przez Pawłowicz szmatą to skandal.Ale unijne dotacje to już jak najbardziej trzeba brac.Hipokryzja pisowska do kwadratu.A afera z dziennikarką za wywiad z Glińskim ,a wojna o teatr we Wrocławiu? Cenzura wraca.A 20-letni nowy doradca Macierewicza to nie kpina?Kaczor ma jeden cel i nie jest to dobro kraju ale pomnik brata przed pałacem w Warszawie,pomniki w każdym mieście.Już nie wystarcza mu Wawel(to dla mnie największy skandal.Jeszcze Wam (nam) bokiem wyjdą ich rządy

Gość gość
jak widzę antosia i kurskiego, to żałuję że głosowałam na pis

Gość gość
pisiory robią wszystko, żeby mieć nieograniczoną władzę. to jest złem.