Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłótnia z narzeczonym o moje finanse, kredyt, prace.

Polecane posty

Gość gość
Jak baba sie nie sprawdza i przynosi do domu jakas nedzna jalmuzne zamiast pensji to bym ja kopnal w dooope po tygodniu. Co mi z takiej baby? Do tego jeszcze ryj drze i ma pretensje. To dnie dla mnie. Pszol WON i tucz sie na innym frajerze!

Gość gość
Ochłoniesz i odetchniesz z ulgą. Lepiej, że rozstaliście się przed ślubem, bo potem za dużo odkręcania. Takie kwestie potrafią zatruć życie, nie nadawaliście na tych samych falach, mieliście różne wartości życiowe, to by się nie udało. Będzie dobrze, głowa do góry autorko.

Gość gość
autorko- nie byl ciebie wart. Dobrze, ze teraz tak sie stalo- a nie na przyklad pare lat po slubie. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Dasz rade! Trzymaj sie!

Gość gość
Dzisiejsze kobiety szukaja frajera ktoremu moglyby skoczyc na plecy zeby je nosil przez cale zycie a one beda robic interes za 1.500 i miec gowniana prace. To prowadzi do wiecznego niedostatku. Kobieta ma byc wyksztalcona i ma zarabiac godziwa kase. Inaczej jest kula u nogi przez cale zycie. Kto chce to nosic na swoich barkach to niech nosi. Ja mowie zdecydowanie NIE! I ten facet ma racje. Po co mu taka bezambitna baba z pyskata morda?

Gość gość
gosciu z 20.08 ty to chyba jakies kompleksy masz. . kultury za grosz. ps.1 Dziwne, ze facet siedzi na babskim forum haha ps. po drugie BABY to masz w nosie.

Gość gość
Nie wysiilaj się trolu z tekstami o kobietach i tak samotanie bujasz wora, ajedyne co potrafisz to się napinać w necie. Autorko dobrze zrobiłaś , nie jesteś żadnąniedolną kobietą, masz swoje dochody, jestem samodzielna, a że inaczej widzisz życie to nic złego, masz do tego pełane prawo.

Gość gość
Facet na forum o macierzyństwie, ciazy bredzący o wielkiej kasie, takie kabarety, tylko na kafe buahahhahah

Gość gość
Autorko jesteś super babka!! POgoń tego swojego narzeczonego jak najszybciej!Prawda jest taka że niejeden facet by ci zazdrościł twoich dochodów.Swoje lata mam i niejedno przeżyłam a czarne scenariusze jak ktoś pisał zdarzają się częściej niż nam się zdaje:choroba swoja,dziecka,utrata pracy.....i co wtedy?Dzisiaj facet(młody)to nie chłop tylko p...a

Gość gość
hahahah co za nieudacznik z tego zaspermionego prawika :D do twojej wiadomosci, to mezczyzna ma zarabiac wiecej i byc glowna sila utrzymujaca dom i rodzine, tak jest od zarania dziejow. kobieta daje mu potomstwo i moze, ale nie musi pracowac.

Gość gość
Autorko masz spoko finansowo, co to za brednie, ze za mało dla faceta .Owszem facet moze i zarabia wiecej, ale kobieta rodzi dzieci, zajmuje się nimi, więcej pracuje w domu. Nie zmienicie tego, tak własnie to wygląda, mówi to makta 2 dzieci, facet nie zastąpi kobiety, ani kobieta faceta, ustalanie ,że mają równo zarabiać jest szczeniackie i głupie po prostu.

Gość gość
Kobieta posiadająca dochód ponad 3 tysie z mieszkaniem, to tragedia dla faceta?Oświećcie mnie dlaczego?

Gość gość
Autorko tylko nie wracaj do niego, teraz świeta, sylwester, cieżki ores na rozstania, bądź silna, bo zmarnujesz sobie życie z takim typem.

Gość gość
Ciekawe czy autorka pierścionek oddała, czy sie połakomiła. Praca za 1800 to wyzysk, mieszkanie tez mi wielka lokata kapitału, facet chciał żyć na wysokiej stopie, ale z taką parterką byłby cale życie przeciętniakiem, w sumie dobrze zrobił.

Gość gość
Jakaś nieudacznica podszywa sie pod faceta i tyle. Sama pewnie na utrzymaniu męza to chce dokuczyć lepiej sytuowanym kobietom x Autorko, nie martw się. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, w przyszłośc***ewnie będziesz jeszcze bardzo szczęśliwa i uświadomisz sobie, że także te chwile były potrzebne by to szczęście osiągnąć. Jak coś napisz o co tak naprawdę poszło i wygadaj się, na trolli nie zwracaj uwagi

Gość gość
nie wiem gdzie autorka mieszka, skoro w domu matki mieszka jej siostra, a mieszkanie po babci wynajmuje?? facet ma sporo racji, za 1800 nawet w mieszkaniu babci cieżko wyzyć - jesli wliczy sie czynsz, media, zywnosc, odzież, leki i przyjemnosci - nie wspominając nawet o dzieciach...

Gość gość
"facet ma sporo racji, za 1800 nawet w mieszkaniu babci cieżko wyzyć - jesli wliczy sie czynsz, media, zywnosc, odzież, leki i przyjemnosci - nie wspominając nawet o dzieciach..." 3600 śmiało na dwie osoby wystarczy. Chyba, że liczysz, że autorka ma utrzymywac i jego i ją

Gość gość
DO AUTORKI! MAM NADZIEJE ŻE TO PRZECZYTASZ! Nie sprzedawaj mieszkania po babci żeby wziąć wspólny kredyt!!!! Wszystko co miałaś PRZED ŚLUBEM jest Twoje w przypadku rozwodu (nie życzę Ci tego ale sama widzisz że masz obawy). Jeżeli sprzedasz mieszkanie i potem po ślubie kupicie razem mieszkanie na kredyt to w przypadku rozwodu dzielicie po równo - a Twój wkład był większy!!! Jeżeli zachowasz to mieszkanie i weźmiecie kredyt na większe to w przypadku rozwodu zachowujesz to swoje mieszkanko po babci + połowa nowego mieszkania jest Twoja.

Gość gość
hahahah co za nieudacznik z tego zaspermionego prawika smiech.gif do twojej wiadomosci, to mezczyzna ma zarabiac wiecej i byc glowna sila utrzymujaca dom i rodzine, tak jest od zarania dziejow. kobieta daje mu potomstwo i moze, ale nie musi pracować Jakiego zarania dziejów? Radzę douczyć się historii. W epoce kamienia łupanego nikt nie zarabiał, podział był jasny facet łowił a kobieta pilnowała ognia. Potem w czasach starożytnych bogaci nie pracowali niezależnie od płci, bo mieli niewolników a potem służbę. Arystokratka była bogata z domu i musiała dać pokaźne wiano, arystokrata nie brał gołej dupy tylko kobietę ze swojej sfery z posagiem, mezalianse rzadko się zdarzały i były przez społeczeństwo odrzucane i skazywane na ostracyzm. Gołodupiec drobnomieszczanin albo chłop na roli brał gołą dupę mieszczankę albo chłopkę i razem pracowali, nikt nikogo nie utrzymywał, nawet dzieci od małego pracowały. Facet zarabiający i utrzymujący żonę to wymysł dopiero XIX wieku i przeżytek w wieku XX i XXI, bo w kapitalizmie i przy powszechnym dostępie do edukacji i kariery plus w dobie równouprawnienia kobiety mogą zarabiać tyle samo co faceci!

Gość gość
Kobieta powinna zarabiać tyle żeby utrzymać się samej, a nawet dziecko, a autorka nie inwestuje w siebie, jest krótkowzroczna. Mąż moze umrzeć, albo ja zostawic i wtedy zostanie jej tylko to 1800 zł bo nadal niewiadomo gdzie mieszka. Od mieszkania powinna odprowadzać podatek, a jeżeli wprowadza podatek katastralny to możliwe że i wynajem będzie mało opłacalny. I to ze dzisiaj masz ciepłą posadke to nie znaczy ze jutro też bedzie. Zarabiam tyle co autorka ma z najmu i pracy razem, moze szału to nie robi, ale doszkalam sie na kursach, podnoszę poziom języków obcych - czyli inwestuje w siebie. Za rok planuje studia podyplomowe.

Gość gość
nie napisała hdzie ieszka bo pewnie mieszkała u faceta i byłataka mądra

Gość gość
ale się już na siłę przywalacie do dziewczyny, zarabia 1800 moze nie szał, ala pracuje, ma mieszkanie swoje własne to juz jest dobry start.Znacie tą dziewczynę, wiecie co ma w głowie, jakie studia skończyłą,l gdzie pracuje , czym sie interesuje?Nie, ale już piprzycie, nie rozwija się, krótkowzroczna, wrózki z kafe wszystko wiedzą lepiej, oagraijcie się troche.

Gość gość
ale pieprzycie już widze te wszystkie kobiety które zarabiają więcej, rozwijają się , anansują, no dookoła pełno takich:) już nie szukajcie dziury w całym, a podatek jeśłi wejdzie przerzuci ten koszt na wynajmującego, wszędzie tak jest.Zawsze też mieszkanie moze sprzedać, chyba lepiej mieć nie nei mieć. tutaj n kafe wszystki milionerki, a prawda jest taka,że mało która ogląda ponad 3 tys na rękę miesiecznie, fantazje na kafe to podstawa. Autorko dobrze,ze zakończyłaś ten zwiążek, to nie partnet to inwestor.

Gość gość
No to ladnie się porobiło ciekawe co konkretnie ci powiedział ze tak się teraz, zle z tym wszystkim czujesz , jedno jest pewne na milosc to w obecnej sytuacji nie wyglada , facet ktory kocha sie tak nie zachowuje ....

Gość gość
To akademicka dyskusja, a raczej jej wypaczony twór. Jakaś kobiera wielokrotonie tu pisała, że panie mogą zarabiać dużo, a panowie gotować obiady, bo cywilizacja..... No i co z tego? Mogą. I w wielu związkach tak jest. Ale jesteśmy ze sobą dla innych wartości. Tylko w sztucznych i fikcyjnych związkach trzeba mieć wszystkiego po równo. Intelektu, zarobków, dyplomów, domów, lokat. Kobiety, które tak agresywnie krzyczą, co to one mogą mają jakiś problem. No możecie. Zarabiajcie i prześcigajcie tych swoich partnerów. Ale kto Wam dał prawo poniewierać wykształconą kobietą zarabiającą zaraz po studiach 1800 zł? Wiecie ile zarabia nauczyciel stażysta, pracownik naukowy zaraz po studiach, lekarz rezydent. Gdzie ten narzeczony autorki ma do niej serce, gdzie czułość, szlachetność, dobroć. No i ostatnia sprawa. Droga Pani od komputeryzacji, ile Pani ma dzieci, jaką pomoc rodziców, jaki sztab ludzi pracuje na Pani karierę?

Gość gość
"Ale kto Wam dał prawo poniewierać wykształconą kobietą zarabiającą zaraz po studiach 1800 zł?" Dokładnie, dodatkowo jeszcze dziewczyna ma swoje mieszkanie, tutaj siedzą jacyś idioci całkowicie oderwani od rzeczywistości, a czy ktoś was zapytał się tej dziewczyny gdzie pracuje, dlaczego lubi pracę, co jej się w tej pracy podoba, czy ma szanse rozwoju?Nie, ale klapać o podyplomówce to już było komu, uwierzcie,ze często ta podyplomówka nic nie wnosi, a jak się kroi jakaś perspektywa to zrobić podyplomówkę można bardzo szybko.Nic nie wiecie o tej dziewczynie, ale ją sponiewieraliście.

Gość gość
Ostatnio sporo czytam o finansach i musze powiedziec ze malo stron jest typowo dla nas w tym temacie. Jedna z najciekawszych jakie znalazlam to http://kasanaobcasach.com.pl/

Gość gość
Wydaje mi się , ze jest zazdrosny , ze naprawdę fajnie sobie radzisz. Nie sprzedawaj swojego mieszaknia po roznie może być, twój facet to jakiś fajfus.

Gość gość
Jak slysze słowo ambicja/ambitny/a, to mnie telepie. Nie wszyscy mamy ambicje. Nie wszyscy sa wykształceni inie wszystkich do tego cofnie. Co do autorki, to pracuje, potrafi sama utrzymać sie. Nie powinno skreślać sie jej za to. Liczy sie człowiek, nie papier. Papier o niczym nie świadczy. Gdybyśmy wszyscy byli ambitni, to zabrakło by ambitnych stanowisk pracy dla nas. Nie byłoby biedy. Tyle w temacie.

Gość gość
Autorko kopnij dziada w dupę ale swoją drogą powinnaś na przyszłość zadbać o lepszą pracę i wykształcenie widzisz jacy są dzisiaj faceci powinnaś to zrobić dla samej siebie dzisiaj facet jest jutro go nie ma taka prawda poza tym im większa jest przepaść miedzy zarobkami tym bardziej faceci sobie pozwalają twoj pokazał swoje prawdziwe oblicze przed ślubem a skąd wiesz kto ci się trafi następnym razem i jak się zachowa po slubie ?dzisiaj kobieta musi liczyć sama na siebie i mieć własne zaplecze finansowe i jeszcze jedno nigdy nie sprzedawaj swojego mieszkania w razie czego będziesz miała gdzie wrócić, dodatkowy dochód lub po prostu potraktuj je jako inwestycję na starość, sprzedaj i dołóż sobie do emerytury

Gość gość
lepiej się dokształcać niż zakładać potem tematy typu jak ktoś wyżej zrobię gałę za kasę bo nie starcza mi na życie i nie mam za co kupić dziecku lizaka