Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świeta w rodzinie gdzie kroluje alkohol

Polecane posty

Gość gość

hej, czy sa tutaj osoby ktore maja rodzicow/rodzica pijacego? Jak wygladaja u was swieta,wigilia.Jesli nie mieszkacie z rodzicami to czy jezdzicie do nich? Ja mam swoja rodzice,ale nie chce mi sie do niej jechac.Jest alkohol i dziwne zachowania ojca,ktory udaje radosc,a tak naprawde ma ochote usiac i sie napic.Nie wiem -moze powinnismy pojechac to chociaz odciagnie sie go od picia.Ale nie jest to przyjemne.Czy nie jest to jednak ucieczka od problemu,a rodzine powinna sie wspierac szczegolnie w swieta?Za duzo wymagam?w koncu alkoholizm to choroba...

Gość gość
W święta? Hehehe u mnie grzeją cały rok

Gość gość
moj ojciec pijak w święta się na szczescie powstrzymuje, panuje nad sobą i nigdy nie leżał pijany pod drzwiami, no ale od dziecka sie go wstydzilam np jak wracalam ze szkoly a on stał z menelami pod sklepem po pracy :O

Gość gość
To zmieńcie swoje zachowania/ przyzwyczajenia.

Gość gość
Bez alkoholu nie ma swiat. Nawet z zagranicy tu przyjezdzaja swietowac :)

Gość gość
Ja bym nie jechała, całe zyce siedziałam w tym gownie .. nie odwiedzilabym, za duzo stresu, ze bedzie libacja,melina czy coś.

Gość gość
Mój tata przy stole wigilijnym wyjmuje wudeczki po jedzeniu i oblewać święta a ja wtedy idę na tv. A na następny dzień jak brat przyjedzie to idzie do kolegów pic. A ja z mama 2 dni przed wigilią się napracuje tak to bym nie pomagała mamie ale szkoda jej . I a mnie też to męczące. A jak byłam mała to pamiętam awantury na święto i rozrzucanie jedzenia przez tatę. To po co to robić żeby zniszczyć wszystko