Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Dlaczego nauka języków jest nudna?

Polecane posty

Gość gość

Powtórki to nie nauka Tutaj dochodzimy do kolejnej ważnej rzeczy. Powtarzanie to nie jest nauka! Znasz swój numer telefonu, więc powtarzając go, nie uczysz się go za każdym razem od nowa. Powtarzasz, by zwyczajnie nie zapomnieć. Metoda tłumaczeniowa, która polega na nudnawych powtórkach, angażuje coraz więcej naszego czasu, a to już nie jest nauka, a jedynie powtarzanie. Im więcej „nauki” metodą tłumaczeniową, tym tak naprawdę mniej możesz się uczyć, a więcej musisz powtarzać. W końcu przestajesz się uczyć i jedyne, co możesz robić, to powtarzać. Czasami możesz starać się uczyć nowych rzeczy, np. słówek, ale zauważysz, że w taki sposób będziesz wymieniał stare słowa na nowe. Będziesz zapominał starych słów, bo poświęcasz czas na naukę, zamiast na powtarzanie. Czy miałeś kiedyś podobną sytuację? Ja miałem i nie rozumiałem tego, dlaczego pomimo ogromu czasu i wysiłku już nie awansuję w swojej znajomości języka obcego. Jedyne, co mogłem wtedy zrobić, stosując metodę tłumaczeniową, to utrzymać swoją znajomość na pewnym niezmienionym poziomie, zakładając, że ciągle będę powtarzał. http://metoda5s.pl Metoda 5S, która angażuje uczucia, nie wymaga powtórek. Za każdym razem zdobywasz coraz to nowe uczucia i możesz nieustannie awansować w znajomości języka. Metoda 5S nie jest też nudna, bo za każdym razem robisz coś innego, coś unikalnego, niepowtarzalnego – po to, by zdobyć nowe, różne uczucia.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować