Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starające się o drugie dziecko po 37rż., czy są tu takie kobiety? Udało się wam?

Polecane posty

Gość gość
proste! krótka piłka

Gość gość
Ja ostatnio uslyszalam, ze jak bede miala 34 lata to bede za stara i za leniwa na drugie :)

Gość gość
Prostytutka tez moze podjąć normalna prace i nie musi sie puszczać skoro po 35 roku jest większe ryzyko urodzenia chorego dziecka to o czymś to świadczy i tylko mądra kobieta nie podejmie się w tym wieku zakładania rodziny co wie jakie niesie to za sobą konsekwencje. S głupia krowa rozplodowa na to gdzieś i dla spełnienia swego ego będzie wmawiać sobie ze przecież ona urodzi zdrowe dziecko

Gość gość
Prawdy rodzynko nie oszukasz ;) najlepsze lata płodności juz minęły i twoj zegar biologiczny powoli staje i żaden lekarz nie powie Ci ze jest odwrotnie

Gość gość
dasz rade autorko i nie przejmuj sie glupimi komentarzami w stylu ze nie dasz rady,skoro jak piszesz jestes aktywna,duzo podrozujesz i chcesz dziecko to dzialaj!a te co tak odradzaja to przewaznie stare matrony oblane tluszczem ktorym nic sie nie chce

Gość gość
Kiedy się urodziłam moi rodzice byli już po czterdziestce, w dodatku jestem jedynaczką. Pominę już pytania z dzieciństwa różnych przypadkowych osób. Czy to są rodzice, czy dziadkowie? Gdy dorosłam nie mogłam realizować swoich marzeń związanych z wyjazdem poza miejsce zamieszkania, bo musiałam się opiekować schorowanymi rodzicami: sprzątanie mieszkania, wizyty u lekarzy, zakupy jestem osobą jeszcze młodą, aktywną zawodowo, prowadzę dwa domy i jestem już tym wszystkim bardzo zmęczona.

Gość gość
42 lata w trzecim cyklu się udało

Gość gość
Mija mama ma 52 lata ja 17, ale wolałabym, aby była młodsza ... Nie mam z nią raczej wspólnych tematów, ona myśli stereotypami i nigdy nie ma czasu na spacer lub rozmowę, bo woli spokój i książki. Ciągle są między nami kłótnie i różne spory . Osobiście mam żal do niej ze zdecydowała sie na macierzyństwo w późnym wieku kosztem mojego wychowania. Znajomi często ze mnie drwia ze stara panna wreszcie zaskoczyła albo ze mogła robić za babcie na dzień dziadków. Inne światopoglądy utwuerdzaja mnie tylko w tym ze ja tego błędu nigdy nie popełnie . Chce być młoda mała z krzepa a nie bólem krzyża i innymi dolegliwościami.

Gość gość
ludzie ale wy pojmijcie, że nastawienie rodziców do wychowania jest niezależne od ich wieku, ale charakteru i usposobienia! Moja matka mnie urodziła jak miała 21l. i nie miała dla mnie ani czasu ani cierpliwości, zabaw z nią też nie pamiętam. Matki moich koleżanek miały podobnie. Za to zauważyłam, że wszystkie obecne koleżanki rodzące po 30 stce mają i czas, i cierpliwość i energię. Myślę, że te co tak tu najwięcej ujadają, to właśnie matrony, którym się nic nie chce, tv, seriale, chipsy i żale na kafe

Gość gość
Dzieci i szklanek w domu nigdy nie za dużo ktoś tak fajnie kiedyś powiedział.Może za bardzo chcesz i dlatego nie wychodzi zajmij głowe czym innym i będzie ciąża.Co do wieku zawsze lepiej być młodszym,ale teraz ludzie są ogólnie młodsi ,mam koleżankę która ma 59 lat i jeździ z mężem na snowbordzie,ja urodziłam trzecie w wieku 40 lat wprawdzie nie planowane,ale za to jak kochane jest przez wszystkich nas to maleństwo.Pozdrawiam życzę szczęścia.

Gość gość
Wy sobie naprawde nie dacie powiedziec, ze organizm ok 40 juz powoli zwalnia i robi sie czesciej zmeczony. Porod jest porownywalny z przebiegnieciem maratonu, ale to to jest nic, bo zawsze mozna miec cesarke... Najgorsze i najbardziej wyczerpujace jest potem. Jak bedziecie przez 2-3 lata wstawac co dwie godziny do malego wyjacego dziecka to same zrozumiecie o czym pisze...

Gość gość
Przede wszystkim taka stara matka w wieku babci zle wychowuje dziecko. Inne standarty zycia. Dzieciak a juz synowie w dorosłym życiu to takie ciepłe kluchy. Nadgorliwe, nadopiekuńcze (jak babcie) wszystko wiedzące .Ich dzieciaki w życiu dorosłym są malo zaradne i nieodpowiedzialne. ( No nie wszystkie ale w dużym stopniu)

Gość gość
14:47 temat o czym innym, a te jak nawiedzone mohery gorszego sortu bla bla bla moze twoja matka pchała w wieku 50 lat balkonik, ale moja 60l. jezdzi na rowerze kilometry i jest super kobieta. idz uprawiać czarnowidztwo na swojej parafii

Gość gość
o f**k! 40 latka jest za stara by wychowywać niemowlaka, podczas gdy wasze 60 letnie matki pilnujące i biegające za waszymi maluchami już są w porządku?!!! ŻAŁOSNE H-I-P-O-K-R-Y-T-K-I

Gość gość
Nie mylcie pojęć pomiędzy babcia ktora NA CHWILĘ zajmuje się dzieckiem a matka która WYCHOWUJE

Gość gość
Buhahahaha nie mylcie pojęć :-D Babcia 70-letnia ci bawi roczniaka cały dzień, a 40 sta nie da rady bo widzi dzieciaka rano i wieczorem po pracy. Ja pierdziele co za zryte berety, tylko w Polsce taki ciemnogród, wszędzie w Europie 40 latka z małym dzieckiem jest czymś normalnym, tylko dla was zakute łby to jesień życia :-D

Gość gość
Moze u Ciebie tak bylo ze babcia cały dzień bawi dziecko. Ja wychodze z założenia ze swoim dzieckiem zajmuje się JA. A babcia od przypadku i to na chwilę. Do pracy poszłam jak córka miała 2 lata i poszła do żłobka.

Gość gość
Gość 9:12 Liczysz na pomnik i order, że urodziłas w młodym wieku i sama się zajmowałas dzieckiem, bez pomocy babć? Napisz do prezydenta, może choć odznaczenie dostaniesz.

Gość gość
skoro po 35 roku jest większe ryzyko urodzenia chorego dziecka to o czymś to świadczy i tylko mądra kobieta nie podejmie się w tym wieku zakładania rodziny co wie jakie niesie to za sobą konsekwencje. S głupia krowa rozplodowa na to gdzieś i dla spełnienia swego ego będzie wmawiać sobie ze przecież ona urodzi zdrowe dziecko xxxx Ło matko ale żeś wymyśliła mądrość ludową :o a jak komuś życie się wcześniej nie ułożyło, bo różnie była, a w wieku 35 lat wszystko mu zagrało to ma zrezygnować z rodziny i dzieci? Co ty pier/dolisz? Życie zawsze niesie jakieś ryzyko za sobą, a jednak żyjemy. Mnóstwo moich znajomych urodziło dzieci w wieku 34-37 lat i wszystkie zdrowe. Zamknąć się w sobie w wieku 35 lat i zrezygnować z dziecka, bo JEST WIĘKSZE RYZYKO to trzeba być hipochondrykiem i histerykiem. Ty to pewnie z domu nie wychodzisz, bo jest RYZYKO, że samolot ci na łeb spadnie :o

Gość gość
gość wczoraj "głupia krowa rozplodowa na to gdzieś i dla spełnienia swego ego będzie wmawiać sobie ze przecież ona urodzi zdrowe dziecko" Jakie wmawiać? urodziłam zdrowe dziecko w wieku 36 lat czyli co wg ciebie ono nie jest zdrowe? Ja i lekarze WMÓWILISMY to sobie? :D hehe fajnie a ty to lepiej abyś w żadnym wieku nie miała dzieci, bo rynsztok masz w gębie i w głowie. Lepiej żeby takie patologiczne niziny nie miały do czynienia z dziećmi wcale :(

Gość gość
Ja sie nie staralam, wpadlam. Mam 36 lat, 4 msc ciazy, urodze tydzien przed moimi 37 urodzinami. Syn ma 5 lat. Uwazam, ze to juz za pozno. ale nie usunelam. Wszystko zalezy od energii i checi mamy.

Gość gość
Tak się składa ze juz jedno dziecko nam i drugie w drodze :)

Gość gość
gość dziś to co z ciebie za podły człowiek i matka, że jedziesz po matkach, które urodziły dzieci po 35rż?! Współczuję twoim dzieciom, że reprezentujesz sobą takie niziny i taką wrogość do drugiego człowieka. Człowiek człowiekowi wilkiem jak pisał Stachura.

Gość gość
Myślę logicznie. Co to za matka prawie 60 letnia nastolatka?

Gość gość
Na szczęście natura sama robi naturalną selekcję po 35 roku zycia.

Gość gość
ja tez współczuje dzieciom matek rodzących po 35 r. ż. Mojej mamy siostra urodziła syna w wieku 40 lat, młody ma 15 lat- pominę rozszczep podniebienia i kilka operacji. Natomiast nawet im się nie chce z młodym lekcji robić, z resztą nigdy nie chciało. Przychodzi codziennie korepetytor i robi z młodym od 7 lat- wszystkie lekcje. Nie wychodzą do kina bo to strata kasy, na rower za starzy. Generalnie nigdzie nie wychodzą, młodemu zakazują wszystkiego- ma yulko się uczyć, nie może z kolegami iśc do miasta. Sami kupuja mu rzeczy- z koszy z marketu. Bo dla nich porządne buty czy ubrania do wyrzucanie pieniędzy. A stać ich...

Gość gość
Urodziłam trzecie i pierwsze planowane dziecko jak miałam36 lat Mam kupe znajomych co w podobnym wieku zostały matkami(jedna wpadła ja miała43 lata).Wszystkie dzieci zdrowe A przypadki Dawna to akurat ciotka(29lat).kolezanka (23 lata).Pozniejsze mscierzynstwo moze bardziej wyczerpuje ale poklady cierpliwosci i doswiadczenia są ogromne.Moj maluszek to kwintensencja macierzynstwa.Pozdrawiam

Gość gość
urodziłaś pierwsze i trzecie w 36 roku życia:D:D:D gratuluje:D

Gość gość
Do 10.53 ur trzecie ale pierwsze planowane dziecko haha Postaraj sie czytac ze zrozumianiem niunia