Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca za granicą

Polecane posty

Gość maddzia20
Chcialbym Wam polecic strone http://busy-wroclaw.com.pl/busy-do-niemiec-wroclaw.html na ktorej znajdziecie oferte przewozu osob prywatnych do Niemiec busem. W przypadku wybierania takich ofert nie zawsze nalezy kierowac sie cena, gdyz taka podroz nie trwa 2h. Warto wiec zastanowic sie nad nieco drozsza , lecz duzo bardziej komfortowa oferta. Osoboscie polecam skorzystac z ich oferty, bardzo korzystna.

Gość gość
Ja pracowałam w Niemczech po klasie maturalnej, do pracy wybraliśmy się wraz ze znajomymi. To był doskonały wybór. Najważniejsza sprawa to znaleźć jak najlepszy transport. Komfortowy, a przede wszystkim szybki przejazd zapewniło nam wynajęcie busa od www.busydoniemiec-podkarpackie.pl .

Gość agnieszka_786
Bardzo chciałam pracować w Polsce, ale byłam zmuszona do wyjazdu za granicę z powodów osobistych, bo bardzo potrzebne były mi pieniądze. Zdecydowałam się na wyjazd do Niemiec za pośrednictwem agencji medipe.pl, byłam opiekunką do osób starszych. Na początku obawiałam się tego jak to będzie, ale czułam się bezpiecznie bo wszystko załatwiła mi agencja, także nie była to praca na czarno i nikt nie mógł mnie wykorzystywać i kazać pracować więcej niż muskałam. Zarobki miałam stałe plus dostałam wysoką premię za prace np. w święta. Dzięki temu wyjazdowi wróciłam do Polski z pokaźną sumą, bo na miejscu nie musiałam się martwić o zakwaterowanie i wyżywienie bo to też zapewniła mi agencja.

Gość gość
Bo sie nie uczylas w szkole w PL.

Gość gość
Ja wyjechalam dawno temu, z chlopakiem, ale nie przez zadna agencje- lecz sami. na miejscu byl jego brat z zona. z nimi mieszkalismy pierwszy rok na dosc malym ale ladnym mieszkanku. blisko centrum miasta (poludniowe Niemcy spore miasto). W miedzyczasie przeprowadzilismy sie bardziej na polnoc Niemiec, jestesmy tu juz 7 lat, bardzo zadowoleni. wzielismy slub, kupilismy mieszkanie. planujemy od 2019 starania o dziecko. rodzice czesto nas odwiedzaja (my placimy za loty). moj tata chxe tu sie przeniesc bo jest wdowcem od roku.

Gość gość
Nie kupilas tylko wzielas na kredyt do konca swojego nedznego debilko.

Gość gość
Bingol, ty szmaciarzu. Idź stąd polska świnio! Won odrażający śmierdzielu! Precz!

Gość gość
Emigrol, ty szmaciarzu. Idź stąd emigracyjna świnio! Won odrażający śmierdzielu! Precz!

Gość gość
Pracowałam w Niemczech w charakterze opiekunki do starszych osób i miałam dobre warunki pracy, pojechałam za pośrednictwem agencji Medipe. Miałam zapewnione zakwaterowanie, wyżywienie i ubezpieczanie na czas trwania umowy.

Gość gość
Wam Polaczki to zawsze wiatr w oczy. Jak nie ruscy to Niemcy was tłuką a jak się wam da trochę wolności to zagryziecie się jak wściekłe psy.

Gość gość
otóż to, zawsze burdel gdzie by nie był i kto by nie rządził

Gość gość
Nie chciałam się wyprowadzać na stałe to wzięłam kontrakt na kilkatygodni w UK przez promedica24, trochę popracuję, potem wracam na kilka tygodni nacieszyć się rodziną i znowu jadę. Taki system mi odpowiada, bo zarobki są bardzo dobre, a dalej mieszkam w Polsce.

Gość gość
my z paczką za kilka dni wyjeżdżamy do Niemiec z MG solutions mój szwagier z nimi pracuje i widać, że mu się powodzi

Gość gość
Bardzo dobry dział dla opiekunek osób starszych przed wyjazdem do Niemiec masz tutaj https://www.interjob.com.pl/faq-czesto-zadawane-pytania. Poczytaj sobie i się lepiej przygotuj do wyjazdu. To obecnie najlepsza agencja dla opiekunek, które chcą sobie dorobić za granicą. Komunikatywny niemiecki absolutnie wystarczy. Ja jeszcze się uczyłam przez Skype na miejscu. Dostałam sporo pomocy od tej agencji, właściwie przy wszystkim. Nakierowali mnie nawet na super szkolenia w kraju później. Jestem bardzo wdzięczna i polecam z czystym sumieniem.

Gość inkaaaa87
Zapiszcie sobie koniecznie namiar na tą stronę https://psychomedic.online/ . Może się przydać. Praca za granicą to duże wyzwanie. Psychomedic oferuje wideokonsultacje z psychologiem. Jest to dobre rozwiązanie, które może pomóc.

Gość gość
Ja z kolei pracuję w niemczech i uważam, że jest to kraj w którym mozna sie jakoś zawodowo rozwinąć. ogólnie nie ma tragedii, oczywiście znajdą się wyjątki które nie za bardzo tolerują polaków, ale to jednostki raczej. Polecam https://sedulus.pl/ jako agencje co pomaga znaleźć prace

Gość Early
Witajcie :-) Całkiem przez przypadek trafilem na to forum ale jak już jestem to trochę napisze Mimo ze Europa nie jest mi obca bo cala moja kariera zawodowa kreci się jako zawodowego kierowcy wiec wyladowalem w Niemczech. ...praca ta sama co w Polsce jestem kierowca przewozacym materiały niebezpieczne ....nie zaluje zmiany otoczenia pracuje z samymi Niemcami jestem jedynym Polakiem na calym kontrakcie co prawda opinie mi wydal kontrahent dla którego jeździłem w Pl...ucze się języka firma pomogla mi ze wszystkim od samego początku. ...ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony pozdrawiam

Gość Dawid
Dnia 21.06.2018 o 15:30, Gość gość napisał:

Ja pracowałam w Niemczech po klasie maturalnej, do pracy wybraliśmy się wraz ze znajomymi. To był doskonały wybór. Najważniejsza sprawa to znaleźć jak najlepszy transport. Komfortowy, a przede wszystkim szybki przejazd zapewniło nam wynajęcie busa od www.busydoniemiec-podkarpackie.pl .

Najważniejsze to znaleźć również odpowiednią agencję pracy żeby nie jechac w ciemno. Raz już tak pojechałem z ekipą znajomych i dość długo szukaliśmy pracy. Drugi raz tego samego błędu nie popełniliśmy i w te wakacje pracowaliśmy przez pośrednictwo MG solutions. Dużo lepsza opcja.

Gość Michal

zgadzam sie z przedmowca! Dziewczyna pojechala z Dobra Sztela do Niemiec jako opiekunka do osoby starszej. Praca czasem ciezka ale zadowolona byla.Agencja przynajmniej pomaga w organizacji no i opiekuje sie toba!

Gość Dobra Sztela yyyyyy

oj slaby ten wasz marketing jest, nauczcie sie, ze jak jedno forum jest zawalone reklama jednej firmy to KAZDY wie, ze to sciema 😉

Gość Mimi

Jak za granicą to może kierunek zachodni i praca tymczasowa? Nie ma co jechać na zawsze, bo Polska to Polska. Ja pracowałam w Holandii przy paprykach i było naprawdę w porządku. Ale to też przez agencję - Work Centre, bo samemu bez znajomości to ciężko coś znaleźć tak o

Gość Jagna

ja zdecydowalam sie na Niemcy bo blisko zeby wrocisz w kazdej chwili XD Jechalam z dobra sztela jako opiekunka osob starszych. ok 1500e za mies. W porzadku!

Gość Szukasz pracy?

OGIDO to portal dla oferujących stanowiska pracy i dla szukających pracy. Gromadzimy oferty pracy, polecamy rzetelnych pracodawców i dajemy Ci możliwość wyszukania zatrudnienia według wielu kategorii. Możesz także przeczytać przydatne artykuły, aby wiedzieć jak znaleźć satysfakcjonującą pracę. A szykując się do aplikowania na dane stanowisko - skorzystaj z naszego kreatora CV. OGIDO portal pracy to świetna platforma dla Agencji Zatrudnienia.

Gość Jasio

Praca w PL opłaca się najbardziej. Pracujesz dla siebie, twoich dzieci i dla kraju. Budujesz wspólny dobrobyt.

Gość Fela
18 godzin temu, Gość Jasio napisał:

Praca w PL opłaca się najbardziej. Pracujesz dla siebie, twoich dzieci i dla kraju. Budujesz wspólny dobrobyt.

No i młodzież do 26 lat nie musi płacić podatków, wszystko taniutkie jak barszcz!

Gość Jasio
3 godziny temu, Gość Fela napisał:

No i młodzież do 26 lat nie musi płacić podatków, wszystko taniutkie jak barszcz!

Rząd dba o nas! Pomaga na każdym kroku. 

Gość Ture

Zarobki są przecież coraz lepsze. Polak jest dziś bogaty jak nigdy!

Gość Agata

zdecydoanie polecam wyjechać do Holandii, najlepiej z otto, bo t sprawdzona agencja, polecam

Gość Adriana
Dnia 16.12.2015 o 11:55, Gość gość napisał:

gdzie do pracy za granicą? caly czas sie rozglądam za jakimś wyjazdem, ale jeszcze sie nie zdecydowalem na konkretny kierunek. gdzie wy wyjechaliscie?

Polecam Ci skorzystać z usług agencji pracy otto work force.