Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość Dżorżeta
M2709 nie stresuj się, niektórym się udaje w pierwszym cyklu, inni potrzebuja więcej czasu. to nie jest reguła, ze za peirwszym razem nie można, a za ktorymś tam na pewno wyjdzie. Tak myslę o swoim badaniu bety przy pierwszej ciąży kilka lat temu i jak pokazały się dwie kreski to wynik był cos koło 100.. :D w 33 dniu (5 dni po terminie @). Przyjrzałam się dziś wszystkim trzem testom, jakie zrobiłam dotychczas i wszędzie są baaardzo słabe kreski. Szkoda, ze u mnie nie ma mozliwości zrobienia badania krwi, a jak już jest to kosztuje około 100 funtów... Za tydzień lecę do PL i jak nie dostanę okresu to pierwsze co idę na badanie :)

Hej dziewczyny :) Jestem już mamą ale staramy się z mężem o kolejne. Bardzo bym chciała aby się udało. O poprzednie nie musiałam się długo starać ale teraz jest inaczej. Mam właśnie owu i czekam na rezultat:) Jeżeli się uda to będzie na koniec września. Niepewna gratuluje. Faktycznie będą bliźniaki? Lekarz potwierdził?

Gość Róża 1987
Ha! A ja czekam jak na szpilkach do środy bo wtedy zrobię test ;) Okresu jak nie było, tak nie ma. :D

Niepewna gratulacje :) leć do lekarza żeby sprawdzić co tam się w brzuszku dzieje:) Witam nowe staraczki :) Róża 1987 trzymam kciuki&&&& m2709 nie ma co myśleć, okażę się :) oby się udało w pierwszym cyklu. U mnie w drugim :) Dżorżeta pokaż kreski :)

Gość Niepewna1234
Dzieki dziewczyny:* u lekarza jeszcze nie bylam, ale biorac pod uwage wynik bety i moj wiek faktycznie to moga byc blizniaki... Chyba, ze cos zle licze i to jest wiecej niz 5 tydz, ale nie sadze

Gość ania__
Witam dziewuszki. My z mezem podjelismy spontaniczna decyzje o dzidziusiu, moj ostatni cykl rozpoczal sie 20 grudnia, jest to wlasciwie moj pierwszy cykl staran I jestem troszke podlamana ,gdy widze ile nieudanych macie za soba. Ja mam cykle 28 dniowe , w dni plodne kochalismy sie codziennie i z moich wyliczen wynika ,ze zaplodnienie mogloby nastapic 2 Grudnia a spodziewany termin porodu 25 wrzesnia. Czekam z niecierpliwoscia na zrobienie testu ciazowego i jestem w euforii,bardzo Chcialabym aby udalo sie za pierwszym razem.

Gość gość321
Agaaa133 gratuluje!!!:-)ciesze sie razem z Toba!super,ze sie udało!Tobie rowniez Szczesliwego Nowego Roku.Napisz po wizycie na naszym forum tzn.Mamy na lipiec:-).I juz teraz skladam Ci najlepsze zyczenia imieninowe na 21stycznia:-).Buziaki,pozdrawiam serdecznie!:-*

Dziewczyny a wy kiedy planujecie wizytę u ginekologa? oczywiście te które mają dwie kreseczki :-) ania_ spokojnie, nie wszystkim się od razu udaje, ale zdarza się że się udaje za pierwszym razem, ja się starałam pół roku, ale im bardziej chciałam wtedy nie wychodziło, a jak odpuściłam i cieszyłam się seksem, a nie myślałam o dzidziusiu to się udało :-)

ania__ nie martw się , każda z nas jest inna . Nie zawsze to że nie zachodzimy w ciąże w 1 cyklu to nasza wina. Agaaaa ja planuje 8 się zapisać dopiero , ale ginekolodzy nie mają pochlebnych opinii u mnie.

Gość Niepewna1234
Ja chce jeszcze w tym tyg, ale to dlatego ze mam dosc specyficzna prace i chce skonsultowac, czy aby nia nie zaszkodze dziecku i sobie. Tak to bym poczekala jeszcze ze dwa tygodnie pewnie, bo mysle ze to dopiero 5 tydz.

Gość olenkowa
Niepewna pytałam bo sama mam bliźniaki juz 10letnie. Bety nie robilam a ze jest ich dwoje to dowiedzialam sie w 4miesiacu:-) o corke staralismy sie ok pół roku ale bez parcia. Teraz to pierwszy cykl. Jest juz po owulacji i boli mnie macica czy to normalne?

Gość Niepewna1234
Ja na razie nie wiem czy to blizniaki czy nie;)) to chyba za wczesnie zeby stwierdzic, wysoka beta nie zawsze o tym swiadczy

Gość ania__
Dziekuje za mile slowa :-) kupilam dzisiaj testy i dokupilam kwas foliowy, przy kasie w aptece mialam ochote podskakiwac :-) a farmaceutka patrzyla z usmiechem pod nosem, zyczyla powodzenia. Jestem taka niecierpliwa,musze sie uspokoic i swoje odczekac. Maz sie martwi O mnie,ze niepowodzenie zlamie mnie i prosi bym zachowala spokoj, ze to pczatek staran, nic sie w sumie jeszcze nie dzieje a ja cala w skowronkach. Mam dobre przeczucia. To nasze pierwsze malenstwo. Zycze wszystkim Paniom podobnego zapalu i wiary :-)

Gość Czytelniczka24
ania__ oj mi by się przydało :) U mnie niestety nie ma bliźniaków w rodzinie, ani u K :(

Gość m2709
U mnie sprawa juz rozwiazana. Pojawila sie @...nie zostane mama we wrześniu:(

m2709 bardzo mi przykro, naprawde, wiem co czujesz, ale się nie załamuj! :-) Głowa do góry! :-) @ się skończy i kolejny cykl i zaczniesz przyjemne staranka na październik i się na pewno uda, wyluzuj i ciesz się seksem to naprawdę pomaga :-) trzymam mocno za ciebie kciuki żeby się udało zostać październikową mamą :-)

Gość m2709
Jestem jeszcze młoda, mam 21 lat, we wrześniu 22, moze to jeszcze nie czas?

Gość Claudiie90
M2709 Ja skończyłam 22 lata w Listopadzie. Spokojnie, musimy oby dwie wyluzować :) zobaczysz będzie dobrze ;* moim zdaniem, lepiej jest mieć wcześniej niż wcale ;*

Gość gość
16 grudzień miesiączka . 28 i 30 grudzień stosunek czy jest szansą na ciążę? cykle 28-30 dni

Gość Dżorżeta
Melduję, ze @ jeszcze nie ma. Dziś 31 dzień cyklu. Jeśli nie jestem w ciązy, to mam chyba znowu torbiela na jajniku, bo mnie często boli i kłuje. A mrowienie w cyckach i ich zdecydowanie większy rozmiar to może zaburzenia hormonalne i skutek obżarstwa świątecznego? Aktualnie czekam na przesyłkę z ebay'a - 30 pregnancy test :D Mam nadzieję, ze będzie jutro i będę testować i w końcu zobaczę mocniejszą kreskę, taką, co ani ja, ani mój mąż nie będziemy mieli wątpliwości. x m2709 - nie załamuj się kochana! chyba wszystkie cię rozumiemy, co teraz przechodzisz. Ale jak c***iszą dziewczyny - zaraz skonczy się @ i masz kolejną szansę :) ciesz się sexem i nie skupiaj na myśleniu o dziecku. To pomaga. Sama z pierwszym tak miałam - myślałam cały czas i nie wychodziło, a gdy odpuściłam to nagle się zorientowałam, ze nie dostałam @ w terminie, zrobiłam test i dziś moje dziecię ma już 3 lata :) x czytelniczka24 - martwię się, że żaden aparat nie uchwyciłby moich magicznych słabych kresek :D Dlatego czekam - dopóki nie ma @, jest nadzieja. x ania_ mój mąz z kolei mówi, ze mu mnie żal, ze musze przez to co miesiąc przechodzić. Widzi, ze teraz się cieszę, choć nie ma pewności. A ja mu na to - nawet jeśli jednak nie wyszło, to teraz się cieszę, sama myśla, ze mogło się udać i tym, ze oboje chcemy i w koncu się uda, nie odbieraj mi tego. x Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki i staraczki :)

Gość gość
Okresu nie ma. Test negatywny. jutro pojde na bete,

Gość Dżorżeta
a kiedy miałaś miec okres?

Gość kinnn
Część dziewczyny! Prośba o poradę i Waszą opinię :) zaczynamy starania o dziecko, pierwsza próba w 9 dniu cyklu - wczoraj i dziś, po paru dniach - boleści podbrzusza, tak jakby ktos pokopał. Na dodatek dzisiaj duża ilość białego śluzu z delikatną żyłką krwi (wyczytałam gdzieś/coś o plamieniu implantacyjnym). Pytanie - myślicie że zbliżenie w 9 dniu cyklu będzie owocne? :) Cykle co 28 dni

Gość Dżorżeta
Hej Kinn. Może, ale nie musi być owocne. Takie bóle większośc staraczek czuje i niestety czesto jest to albo nasza wyobraznia, albo jakas infekcja. Czasem się udaje, czego Tobie życzę :) Zrób test jak będziesz miała termin @.

Gość gość
dżorżeta mam 5-6 dni spóźnienia :(

Gość Dżorżeta
Gosciu to idz na bete, choć szczerze mówiac nie nastawiaj się (wiem, łatwo się pisze:P). Raczej niskie prawdopodobienstwo, ze coś wyjdzie - przy takim opoznieniu testy juz pokazują. Duzo testów robiłaś? Bo jeżeli jeden, to może był wadliwy? Czasem okres się przesuwa z różnych przyczyn. Kiedyś nie dostałam w jednym miesiącu w ogóle, mimo że brałam tabletki antykoncepcyjne. W każdym razie powodzenia!

Gość ola24578
witam. ja niestety juz ostatecznie opuszczam watek wrzesniowy. musze sie przygotowac na kolejne starania. powodzenia wam zycze :D

Ja też odpadam, rano mialam skurcze i krwawienie i jestem w szpitalu, stwierdził lekarz na USG ze nic juz nie ma :-(

Gość Dżorżeta
Dziewczyny, bardzo mi przykro. Następny miesiąc, następna szansa. Będzie dobrze! Ja chyba jednak też nie zaciążyłam. Doszły testy, zrobiłam popołudniu dwa i oba negatywne. Jutro znajoma męża ciężarna zrobi ten test, by wiedzieć, czy one są w ogól dobre. Ale złudzeń się pozbywam. Dziś 33 dzień cyklu. @ nie ma. Pewnie przyjdzie w sob. Czeka mnie wizyta u gina, bo te bóle w podbrzuszu mnie niepokoją. I miesiąc przrwy w staraniach, bo będę daleko od męża :(

Gość ROZA 1987
Zgupiqlqm.... dzisiejsza beta 4.2....om 4 grudnia. Cykle 28, dni. Seks 21-22 grudzien. Co myslicie