Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość gośćanna
Ja wizyte bede miala gdzies za dwa tygodnie. Ale dzis zauwazylam rozowy sluz i sie przestraszylam ale nie ma ani krwi ani nic mnie nie boli wiec narazie odpoczywam chociaz przy uczacej sie chodzic corce to ciezko o odpoczynek.

Gość sonaola2302
Ja jutro na badania krwi moczu itd a 3 lutego mam juz,droga wizyte juz sie nie moge doczekac kolejnego usg..pierwsze usg prawie nic nie bylo widac ale serduszko bilo :-) teraz juz więcej pewnie zobacze 9tc

Anna ja tez za ok 2tyg się wybieram. Mam obawy isc do gina przed 7tyg. Badania robie sobie w tym tyg. Sonaona a skad jestes?

Gość sonaola2302
Jestem z Slaska ..Ruda Slaska

Gość gośćanna
Olenkowa ja bym poszla i wczesniej ale wiem ze nic nie zobacze wtedy .

Gość Niepewna1234
Mi ginekolog pokazal pecherzyk ciazowy juz w polowie 5 tygodnia, takze zalezy co chcecie zobaczyc na usg. Teraz, w polowie 7 tyg, bylam drugi raz.

Gość gośćanna
Moze zle napisalam moj gin wczesniej niz w 7-8tc nie robi usg wiec musze poczekac a na wizyte i tak sie czeka 2 tyg wiec dobrze wyjdzie. Macie juz jakies dzieciaczki? Opowiedzcie cos o sobie zebysmy sie lepiej poznaly. Ja mam 21 lat i 11 miesieczna corke , prowadze swoj sklep dzieciecy no i teraz udalo nam sie zmajstrowac dzieciatko za 1 razem. Gdyby moja cora byla nie grzeczna nie zdecydowalabym sie tak szybko na kolejne jednak jest grzeczna i dosc rozumna wiec stwierdzilismy ze nie ma co czekac he he . Jestem w okolic Warszawy.

Gość Niepewna1234
Slyszalam, ze nie kazdy lekarz chce robic usg w tak wczesnej ciazy. U mnie nie bylo z tym problemu. Zalezalo mi na tym zeby potwierdzic ciaze, bo mam specyficzna prace i niestety ciaza przesadzila o zmianie trybu zycia (wczesniej b.duzo podrozowalam).

Anna ja mam bliźniaki chlopcow w tym roku koncza 11 lat i corke w tym roku 6lat. Bliźniaki cierpia na autyzm zdiagnozowany w wieku prawie 5lat. Caly czas poswiecilam im i w tej chwili prawie nie widac ze nie sa zwyczajni:-) Corka tez zlote dziecko. Jako niemowlę az do teraz zadnego problemu. Urodzila sie niedługo po diagnozie chlopcow wiec mialam obawy ale okazala sie najlepsza terapeutka. Teraz mialam zdiagnozowana hiperprolaktynemie i lekarka mowila ze moze byc ciezko. Dostalam dostinex i clo. Po pol roku zaczelismy sie starac z tym clo i to pierwszy cykl. Wolicie chlopca czy dziewczynkę?

Gość gośćanna
No to tylko ci pogratulowac cierpiliwosci i zapalu ze doprowadzialas do takiego stanu swoich synow. Naprawde podziwiam takich ludzi bo ile to wyzeczen i wogole ale podziwiam tez ze mimo trudow zdecydowaliscie sie na kolejne dzieciatko super. Wiadomo ze miec parke to marzenie prawie kazdej pary starajacej sie o dzieci ale najwazniejsze aby bylo zdrowe. Z mezem zawsze aie smialam ze bedziemy do tad robic az zrobimy chlopaka.

Witajcie Dziewczyny wczoraj pokazały się 2 kreseczki, dziś robiłam betę i wskazuje na 4 tydzień. Jutro idę do ginki by zobaczyła co i jak na usg. Przy pierwszej ciąży też się dowiedziałam około 5tyg i był tylko pęcherzyk z ciałkiem żółtym ... a 3 tyg póżniej mój malutki Jędruś. Krótko o sobie: mam na imię Iza i mam 37lat. To moja 2 ciążą. O pierwszą się staraliśmy 12lat a o drugą 13 miesięcy i się udało. Jestem z Trójmiasta więc jeśli są jakieś dziewczyny to chętnie poznam. Może macie jakiś lokalny wątek dla 3miejskich mam?

Zołza ja też z Trójmiasta. Dokładniej Gdańsk. Jaką miałaś betę? Anna nie ukrywam że było ciężko aczkolwiek opłacało sie zagryźć zęby i działać. Miałam wiele szczęścia bo jak wiadomo czasem autyzm jest zbyt głęboki by dotrzeć do dziecka. Ha ha to ja życzę Wam chłopca. Wszyscy w domu chcą dziewczynkę a ja nie wiem. Fajnie by było mieć drugą córkę ale jeśli będzie chłopczyk też będę się cieszyć.

Gość Agulka1820
Hej dziewczyny. :) Jestem w 7tc. :) Zastanawiałam się czy pisać czy nie bo bałam się że coś będzie nie tak. Mam aniołka z marca zeszłego roku(5tc). Ale teraz wszystko jest dobrze, beta rośnie, zarodek widać, jutro idziemy na serduszko :) jestem młoda, za 5 dni kończę 20lat. Może to za wcześnie ale zachowuje spokoj. By było tylko całe i zdrowe :)

Gość gość
Witam po przerwie dziewczyny Pisalam13.01bylam 6tydzien Na usg ale brak widocznego serduszka....tydzień później ponowne usg i niestety nadal brak serduszka lekarz kazał zrobić betę wykonalam wynik ponad 8tys,martwię sie bo to 7,8tydzienJutro ponownie idę na betę a w środę na ostateczne usg...tak mi smutno bo nie czuje już objawów ciąży ....

Gość Agulka1820
A wcześniejszą betę jaką miałaś? Niekiedy się zdarza że nie jest wyczuwalne serduszko nawet do 10 tc. Nie martw się niczym.

Gość zolza79
Olenkowa beta 433 jutro powtarzam. Dzis 19:30 umowiona wizyta (mialam isc po recepte ... a tu niespodzianka) :). Ja mieszkam teraz 5km od obwodnicy w str Żukowa. Nie mogę uwierzyć ... czekam, aż usłyszę serduszko, ale to zapewne na nastepnej wizycie. Martwię sie tylko, bo moj 18mczny brzdac ciagle chce na rece ... a boje sie by nic sie nie stalo :)

Gość gość
wczesniej nie wykonywałam bety, jutro powtarzam

Gość gośćanna
Zolza moja mala tez tylko na rece a jeszcze sama chodzic nie umie ale staram sie ja nosic tyle ile musze no bo po schodach czy cos yo trzeba. Olenkowa to tobie zycze dziewczynki wtedy bedzie po rowno he he. Ja wizyte mam dopieor 15 lutego ale to bedzie 8tc wiec bedzie akurat. Dziewczyny moze tabelje zrobimy bedzoe latwiej zapamietac kto kiedy termin ma i wogole.

Hej. Z tym noszeniem to różnie bywa. Mam koleżankę w ciąży w 8 miesiącu i ona nosi i swojego 3 latka i 1,5 rocznego malucha. Ja mojego 5 latka kiedy miał napady szału musiałam uspokajać jak byłam w ciąży. Nie raz nosiłam go a on się wyrywał. Tak naprawdę nie wiem jaka jest granica ciężaru na jaki ciężarna może sobie pozwolić. Ale jak się ma jedno za drugim np to przecież trzeba. Jak sie robi ta tabele?

Gość Agulka1820
To daj znać jak będziesz miała wynik. Co do ciężaru to uważam że to Zależy od organizmu i wcześniejszego stylu życia. Bo na Przykładzie waszych koleżanek, o których pisalyscie to widać że dają radę, a ja mam doświadczenie Gdzie dziewczyna niosła zakupy około 3kg i nadwyrezyla swoje siły i w nocy trafiła do szpitala z krwawieniem. niestety nie zakończyło się to dobrze. Więc każdy jest inny.

Agulka masz racje to indywidualna sprawa. Aaaa co do wieku to ja urodzilam blizniaki majac 19lat wiec i Ty dasz rade:-) Co tu tak cicho? Ja zalapalam katar i w polaczeniu z ogromna zgaga i dolegliwosciami neurologicznymi( nie zwiazanymi z ciążą) zwala mnie z nog a tu obowiazki niestety.

Gość gośćanna
Ja mialam dzis na bete jechac ale nie pojechalam. Bo te moje testy to caly czas mi slaba druga kreska wychodzi . I skopiowac i dopisac siebie. Nick.....wiek.....ktora ciaza....termin porodu goscanna....21......2....30.09.2016

Gość Agulka1820
Mi beta rośnie prawidłowo, a Też na teście druga kreska bledsza. Nie dramatyzuj tylko idź zrobić tą betę. Ja dzisiaj u lekarza znowu byłam. 3h czekania ale jak w końcu weszłam zobaczyłam małą fasolke i serduszko to nic więcej nie istniało. Termin na 13 września. :) prze szczęśliwa jestem :) jutro zaczynam 8tc :)

No ja po wizycie :) pęcherzyk widoczny, ale że to 4 tydzień to jeszcze nie szaleje z radości. za 3 tyg mam się pojawić znów u mojej pani gin. Ja mam uważać ze względu, że pierwsze dziecko to aż 12lat czekaliśmy a i z tą ciążą też długo schodziło. No i najważniejsze ... jeszcze się nie zagnieździło dobrze - dlatego mam zważać. Ale i tak jestem przeszczęśliwa!!! pozdrawiam Was gorąco :) goscanna....21......2....30.09.2016 zołza79 .......36......2....02.10.2016

goscanna....21......2....30.09.2016 zołza79 .......36......2....02.10.2016 olenkowa....29......3....24.09.2016

Gość Niepewna1234
goscanna....21......2....30.09.2016 zołza79 .......36......2....02.10.2016 olenkowa....29......3....24.09.2016 Niepewna...35.......1....06.09.2016

Gość Agulka1820
goscanna....21......2....30.09.2016 zołza79 .......36......2....02.10.2016 olenkowa....29......3....24.09.2016 Niepewna...35.......1....06.09.2016 Agulka1820..20.....2....13.09.2016

Gość sonaola2302
goscanna....21......2....30.09.2016 zołza79 .......36......2....02.10.2016 olenkowa....29......3....24.09.2016 Niepewna...35.......1....06.09.2016 Agulka1820..20.....2....13.09.2016 Sonaola2302...30...1..03.09.2016