Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość gość
Tez dołączamy dzisiaj 8 tydzień 5dzien ;-) potwierdzona ciąża w tamtym tygodniu zarodek 14mm serduszko pięknie pracuje;) . Niepokoje się tylko tym ze wczoraj jakby objawy ustały piersi nie bola mdłości jakby mniejsze a wizyta dopiero 16.2 :| . Któraś mamusia tak miala? Pozdrawiam;*

Gość 222wiolka
ja mam różne dni czasami czuję się strasznie - bolą mnie piersi, brzuch, niedobrze mi, a czasami wstaję rano i czuję się tak idealnie jakbym wogóle nie była w ciąży;) zauważyłam, że to zależy od tego czy jestm przemęczona czy wyspana, jesli wyspana - czuję się duzo lepiej;)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz, uspokoiłam sie troche:)

Gość Agulka1820
Ja niestety ciągle się źle czuje. Ból piersi, mdłości, zmęczenie. Spalabym najchętniej Cały dzień. :(

Gość gość
Ja mniej więcej w 5/6 tygodniu tak się czułam rano nie wstalam żeby nie odwiedzić toalety... Teraz minęło, czasem rano jak juz jestem glodna to obudzą mnie mdlosci :-) .

Witam nowe przyszłe mamusie:) Ja podobnie jak Agulka coś strasznego. Jutro idę powtórzyć betę i umawiam się do lekarza. Nie będę czekać niestety bo oprócz dolegliwości ciążowych załapałam jakieś choróbsko. Mam taki kaszel że boje się że coś się stanie. Agulka dołączam do grupy na fb. Jak Wasi bliscy zareagowali na wieść o ciąży? Komu powiedziałyście?

Gość gośćanna
Witamy nowe mamusie. U nas jeszcze nikt nic nie wie czekamy do wizyty. Prawdopodobnie uda mi sie jutro skoczyc na wizyte . A imiona juz macie wybrane? Albo jakies typy.

Gość zolza79
Tez dolaczam na fb :) Ja musialam powiedziec, bo tesciowa przyjedzie pomoc mi przy Mlodym by ten dal troche odpoczac. W pierwszej ciazy zadnych objawow nie mialam ... w tej na chwile obecna tez nic nie ma (by nie zapeszyc) :) Olenkowa naturalnie: miod + cytryna, jesli to nie pomoze to w 1szej bralam chyba syrop prenatal. Nie ma jako takich lekow dla kobiet w ciazy. A syrop ten jest ohydny ... malina z czosnkiem ... bleee

zolza biorę właśnie syropek z czosnku miodu i cytryny. pijemy go codziennie. Raczej leków z apteki unikam nawet nie będąc w ciąży. Jestem ciekawa czy sam kaszel nie spowoduje poronienia czy to raczej nie możliwe? Nigdy nie byłam chora w ciąży. U mnie wiedzą mąż, dzieci, moje rodzeństwo rodzice i dwie przyjaciółki. Nie wiedzą teściowie i brat męża z rodziną. Teściowie mieszkają nad nami. Jeden dom ale mieszkania osobne. Nie chce im mówić dopóki nie skończy się pierwszy trymestr. Teściowa raczej jakoś to przyjmie ale boje się reakcji teścia. A brat męża uważa że już troje to patologia. Mam takie pytanie: ile macie pokoi w domu? I czy uważacie, że dwoje dzieci w jednym pokoju jest dziwne tudzież niedopuszczalne?

goscAnna z imionami się wstrzymamy do wakacyjnego wyjazdu. Ale już są propozycję od dzieci jak Alicja Eliza, Marek, Agnieszka, Martyna. Na pewno nie będzie to imie na topie. Córka w klasie ma 3Julie i 3Leny. Nie sa to brzydkie imiona ale wolałabym aby nie odwracało sie 5 dziewczynek kiedy zawołam córkę. (Nie mogę się oprzeć wrażeniu że to będzie dziewczynka) :)

Gość gośćanna
My obecnie mieszkamy z moimi rodzicami i mamy dwa pokoje swoje a reszta razem ale jak dzieci podrosna to mamy jeszcze dwa pokoje ktore moga byc ich kiedys tam. My mamy tylko dla chlopca wybrane a dla dziewczynki mamy tyle typow ze ciezko bedzie wybrac he he. Tez dolaczylam do fb czekam na akceptacje.

Gość Niepewna1234
U nas wiedza rodzice obydwojga nas, moi dziadkowie, brat i bratowa mojego partnera. Poza tym kilkoro moich przyjaciol oraz dwoch szefow;) chyba calkiem spora lista, biorac pod uwage ze na razie nie chcialam nikomu mowic;) Co do samopoczucia, to u mnie jest roznie. Mniej wiecej co drugi dzien czuje sie calkiem dobrze, a co drugi mam nudnosci. Generalnie jestem tez rozdrazniona i zle spie. No i mam niskie cisnienie. Jesli chodzi o imiona, to dla chlopca juz dawno wybrane, a dla dziewczynki mamy jeden typ.

Gość Agulka1820
Mi się marzy dla dziewczynki Róża luz Laura :) A dla chłopca nie mam pojęcia :) Wydaje mi się że na fb będzie łatwiej rozmawiać :) więc jeżeli jesteście też na innych forach to podeślijcie link do grupy :)

Gość gość
U nas rodzice, teściowie, rodzeństwo i kilka koleżanek z pracy:) my dzis po badaniach tsh cukier toxo i inne. wyniki po 14... ;*

Gość zolza79
Olenkowa - jak to jest z kaszlem ... nie mam pojecia. My mieszkamy w domku i jest jeszcze jeden pokoik wolny - akurat dla malenstwa. Czy dwoje w hednym pokoju? Do pewnego wieku jak najbardziej ... pozniej czy to roznica plci, czy tez swiatopogladu i zainteresowan ... mysle, ze powinny byc osobne. Wiem to z autopsji. Mialam pokoj razem z siostra -9lat roznicy - oj dochodzilo do konfliktow. Z drugiej strony patrzac na naszych rodzicow czy dziadkow ... oni i po 5 w jednym pokoju mieszkali i tez zyja :) Co do ilosci wg szwagra ... dla jednego cos juz bedzie patologia, a dla Was woelka kochajaca sie rodzina :). Nie nalezy sluchac innych tulko kierowac sie glosem swojego rozumu! A z drugiej strony, ma on jakas rodzine- dzieci? Ja tez na fb :) tzn wyslalam Agulja prosbe o przyjecie :)

No właśnie szwagier ma jednego synka bo uważa że skoro ma jeden pokój dziecinny to jedynie jedno dziecko może mieć. My przez 8 lat mieszkaliśmy na dwóch pokojach ja z mężem w jednym który służył za salon sypialnia i później tez pokój córki a bliźniaki w drugim. Dobudowaliśmy dwa naprawdę sporo pokoje. Jeden dla córki drugi dla bliźniaków. Mamy własną sypialnie i salon. Gdyby nie ta dobudowa to byśmy się na kolejne nie zdecydowali. Za pare lat przedzielimy chłopcom pokój na dwa mniejsze ale teraz chcą być razem więc się nie wtrącam.

Gość gość
wiec masz 4 pokoje Olenkowa? to sporo, więc jeśli czujesz się na siłach, żeby mieć kolejne dziecko to dlaczego nie ;)ja też mam 4 pokoje- salon i dwa pokoje dla dzieci i naszą sypialnię i jak na razie jedno dziecko pięcioletnie;) zawsze marzyłam o trójce dzieci, ale zobaczymy, na razie czekam na drugie;)

Gość 222wiolka
zapomniałam się właściwie podpisać pod poprzednim postem;)

Gość 222wiolka
nie mam jeszcze wyznaczonego terminu tzn. wrzesień, ale nie wiem czy środek czy koniec, bo jest niezgodny z datą ost. miesiączki, dowiem się po kolejnym usg;)

Gość gośćGoskaa
Cos cicho tu

Cos cicho tu!;) u nas jak zwykle Ta sama monotonia.. Gdyby nie system 3zmianowy to byśmy dalej pracowali..ale coz.. Czego sie nie robi dla maleństwa ❤ siedzę w domu tydzień a czuje się jakbym siedziala cala wieczność... Jeszcze ta niepewność czy wszystko jest dobrze a wizyta za ponad dwa tygodnie oszaleć idzie heh... A u was co wrześniówki? Buziaki❤

Gość gośćanna
Hej hej. My dzie rodzicom powiedzielismy o ciazy no i powiem ze chyba srednio sie ucieszyli w sumie ciezko bylo stwierdzic po ich minach. Ja juz po wizycie jednej. No i ciaza jest duzo mlodsza wedlug standardowego schematu wiec wychodzi ze owu przesunela sie jakies 4 dni. A samopoczucie bardzo dobrze poki co zero objawow. A tutaj wcale nie zagladalam bo myslalam ze przenpsimy sie na fb. Tam tez fajnie mozna pisac Codziennie rano pierwsza ktora wejdzie dodaje nowy post z data a potem caly dzien pod tym postem bedziemy pisalay.

Gość gość
Mam pytanie do olenkowa. Mam 4latka z autyzmem. Napisz mi proszę,jakie objawy mieli Twoi chłopcy,że dopiero w w wieku 5lat ich zdiagnozowano? Mój syn miał diagnozę w wieku 2lat.obecnie,ma trochę opóźniona mowę.społecznie,poznawczo,intelektualnie jest dobrze.intelektualnie nawet lepiej niż rówieśnicy. A,czy chłopcy są jednojajowi?teraz chodzą do szkoły integracyjnej,czy masowej?jakie jeszcze zostały im problemy? Mam też drugiego 8miesiecznego synka.odwazylismy się na drugie dziecko,po szczegółowych badaniach genetycznych,zarówno w kraju jak i za granicą.

Gość olenkowa
Do ok 4 roku zycia nie mowili nic do kogos za to doskonale potrafili odtworzyc uslyszane piosenki czy tresci z bajek lub reklam. Trzepotali rekoma od 8msc życia. Nie lubili sie przytulac. Itd. Typowe objawy autyzmu. Niestety pediatrzy nie widzieli problemu. To blizniaki dwujajowe. Teraz nie mamy wiekszych problemow. Jarek jest najlepszy z klasy jesli chodzi o matmę. Grzesiu nie ma takich upodobań. Chodza do szkoly masowej do klasy integracyjnej. Ale planuje dac ich do zwyklej klasy. A czego slodziewaliscie sie po badaniach genetycznych?

Gość gość
U nas zarówno w badaniach podstawowych na NFZ nie znaleźli żadnych uszkodzeń genetycznych.te poszerzone badania też nie wykryky nieprawidłowych mutacji na genach. Jesteśmy w trakcie badań panelu metylacyjnego,może tam coś znajdą.podejrzewam pewna mutacje i stąd problemy z detoksykacja. Syn jest po 10cyklach chelatacji. Twoi synowie mieli echolalie(to odtwarzanie i powtarzanie tekstów z bajek,piosenek). Moje dziecko było bardzo wesołe,towarzyskie.uwielbiał przytulać się,chciał aby na rękach go noszono.zaczepial moje koleżanki,chciał aby bawiły się z nim,nosiły.mówił,zdobywał poszczególne etapy rozwoju.przed 2 urodzinami mieliśmy regres.dziecko przestało nas zauważać,kładł się i jeździł samochodzikami przed oczami.w rzadki nigdy nie układał.przestał mówić,wycofał się.w ciągu dwóch miesięcy mieliśmy już diagnozę. Mój mały też jest zafascynowany cyframi,literami itp.wg.testów i obserwacji jest rozwinięty ponad swój wiek.jego pani mówi,że pewnie zostanie inżynierem.z tą swoją precyzją,zainteresowaniami. O lekarzach pediatrach nic nie mów...mi też wamawiali,że mógł przestać mówić,zapomniał gdzie jest oko,nos itp.ja wiedziałam,że coś się stało i ze moje dziecko zmieniło się o 180stopni.Obecnie jest nieźle.najważniejsze,że świetnie sobie radzi,mimo obciążenia jakim jest autyzm. A,czy Twoi synowie byli/są na diecie bezglutenowej,bezmlecznej,sdc albo jakiejś innej?na jakie zajęcia uczeszczacie?

Gość ruda_małpa
Ja mam termin na 28 września prawdopodobnie, "złoty strzał" i traf za pierwszym razem ;) mam 37 lat