Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość Tikop
Hej dawno mnie nie było,u mnie na razie wszystko ok,byłam raz w szpitalu bo miałam plamienia.Oczywiście mnie wyśmiali:)że panikuję i jeśli będzie jakieś silne krwawienie to dopiero wtedy do szpitala.Jeszcze nie powiedzieliśmy rodzicom i tak się zastanawiam jak wy przekazałyście tą radosną nowinę?Ja mając 27 lat i tak jakoś nie mogę się zebrać w sobie żeby powiedzieć wiem że to głupie :)

Gość FasolaJest
Ja też 27. Swoim rodzicom powiedzieliśmy w zeszłym roku na gwiazdkę, że będziemy chcieli powiększyć rodzinkę - w sumie nie zdawaliśmy sobie sprawy, że mogą być problemy i że ponad rok nam to zajmie. Więc rodzice tylko czekali na radosną nowinę. Zawsze też powtarzali - że kupią najpiękniejszy wózek na świecie, tak więc ogłaszając że W KOŃCU! wręczyliśmy świnkę skarbonkę mówiąc "macie czas do września" . Już wiedzieli o co chodzi ;)

Gość FasolaJest
Dziewczyny. co z profilem na fb? Chcialam dołączyć a brak możliwości.

Gość Tikop
FasolaJest jak miło że jest tu ktoś w moim wieku:):)Byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa na NFZ. Prowadzi mnie inny lekarz ale musiałam wcześniej się zgłosić .Pierwszy i ostatni raz, zostałam potraktowana jak intruz.Chciałam receptę na luteinę ponieważ mi się kończy na co usłyszałam że po co mi ona!!!Następnie dostałam op....za to że chodzę i tu i tam i po co biorę witaminy .Powiedział że robię to na własną odpowiedzialność !Zapytałam się ale czy szkodzą o co chodzi jego odpowiedź;tylko kwas foliowy się bierze.Ok ja wszystko rozumiem ale czy można normalnie powiedzieć a nie się unosić. Znalazł u mnie również polip którego na wcześniejszej wizycie u innego gin nie było nic nie powiedział co z nim czy się martwić czy nie .Badanie usg 5 minut i komentarz ręce są nogi też ,płód żyje i tyle .To jest 12 tydzień myślałam że zmierzy może przezierność zrobi ale bałam się pytać i tak już byłam zdenerwowana a on nie odpowiadał na pytania.Żałuję tylko tego że nie przeczytałam o nim opinii zanim się tam znalazłam tylko po powrocie do domu.Ale się rozpisałam ale musiałam to napisać już mi lepiej:)

Gość FasolaJest
Nistety tak na NFZ jest. Ja chodzilam pol roku do typa jak sie staralismy i według niego bylam okazem zdrowia - dopiero jak zmieniłam na prywatnego okazało się, że na marne próby bo owulacji nie miałam w ogole. Mi się wlaśnie tez konczy luteina, ale babeczka która mnie prowadzi mówiła że mam brac do 12 tyg. wiec akurat. Tym bardziej, że w środę mam badanie prenatalne wiec dopytam czy jest koniecznosc przyjmowania dalej czy przerywamy. Nie lubie wcale tej luteiny , ale jakoś czuje się bezpieczniej biorąc.

Gość gość
"Dziewczyny. co z profilem na fb? Chcialam dołączyć a brak możliwości." Naszej grupy nie widać bo jest tajna (tylko członkowie mogą wyszukać i widzieć posty), może Cię dodać tylko inny użytkownik naszej grupy, więc jesli chcesz do nas dołączyć na Facebooku dodaj do znajomych fikcyjne konto naszej koleżanki (wyszukaj na facebooku konto Pusia Pillow) i napisz do niej wiadomość, że chodzi o dołączenie do tajnej grupy Mamuski na wrzesień 2016, zapraszamy!

Gość FasolaJest
dzięki ! Wysłane.

Gość Kasiur
Tikop ja jestem z rodzicami w kontakcie telefonicznym albo internetowym i wysłałam mamie mmsa ze zdj testu i dwoma kreskami :) ucieszyli sie bardzo i zaraz był telefon, usłyszałam tylko "no wreszcieeee" :) a co do podejścia lekarzy przyjmujących na NFZ to jakaś masakra, ja do mojej chodzę prywatnie, jest dosyć miła, może niezbyt wygadana ale ogólnie czuje się komfortowo na wizytach, ostatnio kazała mi przyjść do niej do przychodni na NFZ po skierowanie na badania żebym nie musiała płacić i jak weszłam to popatrzyła na mnie od razu jakby mnie zabić chciała i takim prawie krzykiem "słucham??" dopiero jak zobaczyła pieczątke na karcie z prywatnego gabinetu zmieniła ton o 180 stopni, ehh co te pieniądze robią...

Gość ruda_małpa
ja za swoje wszystkie badania zapłaciłam dwa dni temu 175 zł. Skierowanie od prywatnego lekarza. Super, nie? Ale i tak wolę chodzić prywatnie, bo na NFZ nie dostałabym skierowania na wszystkie te badania :/

Gość FasolaJest
Dokadnie! Ja też - skierowanie od prywatnego do laboratorium i 119zł . Masakra to jest!

Gość k25i
Ja za pierwsze badania 243zl a ktos mi powie, że zobacze ile dziecko kosztuje jak sie urodzi a ciąza to co nie wydatki? Wizyta co 3tyg 150zl badania jak wyzej plus luteina to akurat tanio i witaminy po 50pare zl za 30szt. U mnie juz 17czy tam 18tydz juz sie pogubilam. Jak sie czujecie? Ja bardzo wymiotuje dzien w dzien mysle czy to nie od witamin pregna plus, bierze ktos?

Gość gość
Wyczytałam że pokecacie tu bio oil, kupilam a moj gin powiedzial ze absolutnie nie mozna tego uzywac w trakcie ciąży, żeby stosowac kosmetyki dla dzieci, ja mam oliwke bambino. Plus to ze rozstepy to w duzej mierze geny, wygladam szczuplej jak przed ciazą a rozstepy mam juz, jakby mnie kot podrapal dokladnie tam gdzie ma siostra i mama:/ także nie ma co szalec z kosmetykami

Gość gość
dlaczego nie bio oil? stosowałam całą poprzednią ciążę

Gość ruda_małpa
Co nowego? :)

Gość gość
Podnosze temat... U mnie 27tydzień. Zaczął się ostatni trymestr. Powoli kompletnie wyprawkę. Termin na6wrzesnia.

Gość gość
Kochaj (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/y6gkochaj-2016 >>>http://d8x.pl/r/y6gkochaj-2016 >>>http://d8x.pl/r/y6gkochaj-2016 Sawa (Olga Bołądź) wkrótce wychodzi za mąż za Jurka (Mikołaj Roznerski), o którym jej przyjaciółki mówią: „facet marzeń z wmontowanym genem idealnego męża i ojca”. Jednak Sawę zaczynają ogarniać coraz większe wątpliwości, czy to właśnie Jurek jest tym jednym, jedynym… Zwłaszcza, że na horyzoncie pojawił się przystojny aktor – Krzysztof (Michał Czernecki). Do ceremonii zostało kilka godzin. W umówionym miejscu zbiórki, przed wieczorem panieńskim, stawiają się najlepsze przyjaciółki Sawy – lubiąca adrenalinę Anka (Roma Gąsiorowska-Żurawska), miłośniczka Orientu Weronika (Magda Lamparska) i perfekcyjnie zorganizowana gwiazda telewizji Oliwia (Aleksandra Popławska). Nie ma jedynie przyszłej panny młodej…

Gość mama amatorka
Hej! Ja mam termin na 7.09 wiec podobnie:) Zaczyna sie 3 trymestr, bole plecow, zadyszka, ociezalosc... Oby wakacje szybko zlecialy

Gość gość
Diewczyny, prosze o pomoc pisze prace magisterską o żywieniu kobiet w ciąży usmiech.gif Bardzo bardzo prosze o wypełnienie ankiety usmiech.gif Sama jestem mama ale muszę juz skonczyc te studia bo sie ciagną za mną strasznie. https://www.ankietka.pl/ankieta/235398/zywien ie-kobiet-w-ciazy.html Pozdrawiam ciepło, dzięki

Mamy na wrzesien, az tyle Was??? No to widze ze imprezy sylwestrowe byly bardzo udane - ciekawe kiedy sie wyda ze Wasi partnerowie/mezowie nie sa biologicznymi ojcami, tylko ktos z imprezy :D

Gość rafciu
Złe mamuśki (2016) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/C1xzle-mamuski-2016 >>>http://d8x.pl/r/C1xzle-mamuski-2016 >>>http://d8x.pl/r/C1xzle-mamuski-2016 Opowieść o przykładnych matkach, które postanawiają zerwać się ze smyczy. Młoda i piękna matka cudownego synka, żona wspaniałego męża, po prostu perfekcyjna pani domu. To oficjalny wizerunek Amy Mitchell. W rzeczywistości przepracowana i wykończona monotonią matczynych obowiązków Amy ma już dość bycia chodzącym ideałem. Pod wpływem wyzwolonych przyjaciółek, wkurzona przez leniwego męża egoistę porzuca gary i pieluchy, a kuchenny fartuch zamienia na seksowną kieckę. I rusza w miasto, by znów poczuć, że żyje! Zakręcone na lokówkę obłudne kury domowe ze szkolnej rady rodziców gotują się z oburzenia, ale Amy nic już nie powstrzyma. Z dziką rozkoszą sieje ferment i zgorszenie odkrywając przy tym, że szczęśliwa mama to lepsza mama.

Gość ptr0
Co tu tak cicho? Ja liczyłam że urodzę w sierpniu, termin mam na 7 września, ale coś nic się nie dzieje :( Czyli jednak wrzesień, zostało 7 dni. Ktoś jeszcze został?

Gość gość
ja mam na 6. czekam to moje 2 dziecko.

Gość rasalgul
Smoleńsk (2016) Młoda dziennikarka na własną rękę prowadzi dochodzenie w sprawie katastrofy smoleńskiej. dostępny już do pobrania oraz online >>>http://d8x.pl/r/DfYsmolensk-2016

Gość rasalgul
Bociany (2016) dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Bociany_2016 Bociany przynoszą dzieci... A przynajmniej tak było kiedyś. Teraz bowiem zajmują się dostarczaniem przesyłek dla światowego giganta sprzedaży internetowej Cornerstore.com. Junior to najlepszy kurier w firmie, który na dodatek spodziewa się awansu. Przypadkowo jednak ur******* Maszynę Produkującą Dzieci. W efekcie na świat zupełnie bezprawnie przychodzi śliczna dziewczynka. Junior nie ma wyjścia — musi podrzucić komuś ten kłopotliwy prezent, zanim szef się zorientuje. Wraz z Tulip, jedyną dziewczyną na Bocianiej Górze, wyrusza na pierwszą w życiu misję „narodziny”. Szalona podróż może sprawić, że powiększy się niejedna rodzina, a bociany odzyskają właściwą rolę w świecie.