Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość gość
ja nie piję kawy, wcześniej piłam rozpuszczalną z mlekiem, teraz mam wstręt :/

Gość Magda2345
ja od kiedy ciaza sie potwierdzila to raz wypilam kawe rozpuszczalna, a teraz nie pije w ogole, jakos mnie nie ciagnie. przed ciaza pilam nawet 2-3 dziennie ;)

Gość Agulka1820
Uwielbialam kawę, ale tydzień przed @ mnie odrzucilo. Nie powinno się pić kawy w ciąży. Lekarz mi mówił że absolutnie. Ja biorę duphaston by nie krwawic czasem. Bo niestety rok temu się nie udało. Wiola ma rację co do grupy :) jest tajną i nikt z waszych znajomych nie widzi ze należycie do niej. Tam macie odp na pytania od razu :) więc w razie w. Zapraszamy :)

Gość FasolaJest
ja biore luteinę - tez na wszelki wypadek.

Gość goscbatkaa
Czytam Was i zazdroszcze ze nie macie 'porannych mdlosci". Ja nie jestem w stanie rano zejsc z lozka. jak juz sie zwloke to leze caly dzien. jestem slaba, caly czas mnie muli, mam zgage. Staram sie nie dopuszczac do wymiotow bo nie mam pecherzyka zolciowego-pozniej jest tylko gorzej bo juz mnie wymiotuje sama zolcia. Jem tylko suche bulki, banany i herbate z cytryna. 2 lata temu skonczylam leczenie onkologiczne i musze przyznac ze w trakcie terapi czulam sie lepiej niz teraz. Czasami mam wrazenie ze umieram.... :( Mam nadzieje ze mi to przejdzie bo zwariuje :( Dziewczyny w ktorym TC lekarz robil Wam badania krwi ? Bo ja juz mam 4 wizyty za soba-na kazdej robi mi usg i bada, ale badania krwi mi nie robil jeszcze a nawet karty ciazy mi nie zalozyl.

Gość Agulka1820
W którym tc jesteś? Mi w 7 tc dał skierowanie na badania. Dopiero teraz zrobiłam bo za tydzień idę na kolejną wizytę. Teraz w 10 tc jestem. Może poproś bo jak już 4 razy byłaś to sporo jak na to że nie masz badań ja na każdej Wizycie dostaje jakieś skierowanie na badania. Może zmień Lekarza?

Gość Agulka1820
A co do mdłości to mi te najgorsze Przeszły i mam nadzieję że nie wrócą. Ale i tak mam lekkie Przez cały dzień.

Gość gośćbatkaa
Agulka jestem w 10 tc. Myslalam o zmianie lekarza-ale ten zna cala moja historie choroby i zawsze do niego chodzilam. Na necie sa same mega pozytywne opinie o nim. Za tydzien mam kolejna wizyte -jak mi nie da skierowania na badania to wtedy bede myslec nad zmiana.

Gość Agulka1820
Po za tym do10tc powinnaś mieć książeczkę bo na jej podstawie dostajesz becikowe. A jeżeli po 10tc to już nie dostaniesz

Gość gość nika
ja równiez nie piję kawy bo mam wstręt. nie wymiotuje ale mam straszne mdłości i nudności. wielu rzeczy nie jem, bo mnie od razu odrzuca. czasem mam zgage ale do przezycia

Gość 222wiolka
no właśnie karta ciaży powinna być założona przed 10 tygodniem ciąży, chociaż nie wiem czy do becikowego liczy się posiadanie karty ciąży przed 10 tygodniem czy wyzyty lekarskie z usg przez 10 tygodniem ciąży? w końcu to lekarz wystawia zaświadczenie do becikowego

Gość FasolaJest
mnie czasem martwi ten brak mdłości, że nic nie czuje. w środę idę na kolejną wizytę, mam nadzieję że wszystko jest OK. Na badania dostałam skierowanie na pierwszej wizycie potwierdzającej ciąże - w 6tygodniu. Od razu wszystko - krew, mocz, tarczyca, hiv, kiła, glukoza.

Gość gość nika
222wiolka liczy się to że jesteś pod opieką lekarza a nie ważne kiedy wydano karte ciąży. przynajmniej tak mi się wydaje :) FasolaJest ja tez juz na pierwszej wizycie potwierdzajacej ciaze mialam zlecone badania krwi, moczu, hiv i jakies jeszcze.

Gość 222wiolka
FasolaJest ja też nie mam mdłości (teraz 10 tc), a byłam kilka dni temu na usg i jest wszysko ok. Tylko piersi mnie bolą, ale też nie zawsze tak samo mocno.

Gość ruda_małpa
Dziewczyny, ale liczy się, że do 10 tygodnia ciąży, czy do 10 tygodnia po zapłodnieniu? :D Bo według ginów to dwie zupełnie różne sprawy, a rozbieżność 2-tygodniowa ;)

Gość Agulka1820
10 Tydzień Ciąży :)

Gość gość
Hejka. I mnie 12 tydzień. w piatek pierwsze ważne badanie. Pozdrawiam. Asia.

Gość FasolaJest
Dzięki za słowa otuchy - idę w srodę, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Tak, liczy się czas od ostatniej miesiączki.

Gość gość nika
FasolaJest, głowa do góry, będzie wszystko ok :) a czas liczy się od ostatniej miesiączki.

Gość FasolaJest
i nie dowiem się. Pani ginekolog mi się rozchorowała. a już tak nie mogę się doczekać. Jak dobzre pójdzie to w piątek, jak źle - dopiero za tydzień - także zdrówka dla pani ginekolog. Dziewczyny, pracujecie? czy od razu wzięłyście l4?

Gość 222wiolka
prauję, ale tylko dlatego, że mam zdalną pracę i nie muszę wychodzić z domu;)

Gość Magda2345
ja od razu na L4, bo pracuje w żłobku, nigdy niewiadomo z jaka choroba dzieci przyjda, no i ciagle trzeba ich nosic.

Gość ruda_małpa
Pracuję, póki będę się dobrze czuć, to wyjście z domu dobrze mi zrobi. Praca przy biurku, więc ciekawe, kiedy zaczną mi dokuczać plecy. Jak na razie w pracy wiedzą tylko szefowie, a jak u Was? Ja paniom z pokoju nie powiedziałam, bo to straszne plotkary...

Gość FasolaJest
ja też poszlam od razu jak tylko się dowiedziałam. Pracuje w drogerii - towar, dostawy, klienci - nie na moje nerwy, kiedy teraz tylko fasola ważna.

Gość ruda_małpa
a ja sobie dziś pozwoliłam na kawkę :) ale taką 30/70 :) kawa, słońce i od razu mi lepiej :)

Gość FasolaJest
tak, słońce było dzisiaj piękne - też się nim zachwycałam na spacerze ;) już wiosna mogłaby przyjść

Gość Magda2345
Dziewczyny jakie polecacie kosmetyki (balsamy, kremy) te przeciwrozstepom i takie nawilzajace na codzien? rozstepy mnie jeszcze poki co nie dopadły, ale zastanawiam sie nad wczesnym ich zapobieganiem. co stosujecie?

Gość gość nika
Magda2345 na rozstepy bio oil polecam. oczywiscie na te swieze, bo starych juz nie 'usunie' :)

Gość Tikop
Hej,długo zastanawiałam się czy napisać ten post żeby nie zapeszać ale stwierdziłam że co ma być to będzie:).Jestem w 8 tygodniu widziałam już serduszko i jak na razie jest wszystko ok.Długa droga nas do tego doprowadziła.Mam za sobą poronienie w 6 tygodniu ,staraliśmy się ok 3 lata ale tak niezobowiązująco :) jak będzie to super jak nie to trudno.Po trzech latach zaczęliśmy się zastanawiać co jest nie tak, chodziłam od lekarza do lekarza i nic. A okazało się że to najzwyklejsza hiperprolaktynemia. Dostałam Bromergon i się udało w 2 cyklu:)rozpisałam się przepraszam ale musiałam gdzieś to napisać.Termin mam na 29 wrzesień.Pozdrawiam :)

Gość Agulka1820
Fajno :) witam wśród wrzesniowek :) jak już serduszko bije to połowa sukcesu ;) trzymam kciuki ;)