Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agaaa133

Mamy na wrzesień 2016

Polecane posty

Gość ruda_małpa
Tikop, gratuluję :) i też trzymam kciuki :)

Gość ekspresowa
10 tydzień ciąży, planowany termin porodu 17 wrzesień :) u mnie i męża poszło ekspresowo, odstawiliśmy prezerwatywy w grudniu 2015 zaraz po @ , z myślą, że trochę czasu nam zajmie stworzenie maleństwa, a tu niespodzianka, bo w styczniu już dwie kreski na teście!! sami byliśmy w szoku że poszło tak szybko. Serduszko już słyszeliśmy, pierwsze foteczki też już są :P teraz mamy nadzieję że wszystko będzie dobrze. Z dumą dołączam do mam wrześniówek!

Gość FasolaJest
Tikop - ja też mam na 29 września ;D dzisiaj widziałam upragnione serduszko! nad balsamem na rozstępy się jeszcze nie zastanawiałam, ale słyszałam pozytywne opinie o tym z babydream z rossmanna.

Gość sonaola2302
Witam :-) wczoraj mialam badania prenatalne (katowice klinika gynecentrum) 12t5d.Tak sie balam tych badan ale jest wszystko dobrze.Super Pani doktor..powiedziała ze zdrowy piękny syn :-D weszlam z mezem na badania uczucie piekne widziec jak malenstwo sie rusza i raczkami wymachuje..pozdrawiam

Gość FasolaJest
Super ze piszesz o tych badaniach bo mialam pytać. Robiłaś z testu PAPPA? Czy w inny sposób? Coś nie mogę się przekonać do tego testu bo prawdobodobienstwo wystąpienia choroby nie da mi pewności.

Gość sonaola2302
Mi robila normalnie usg lekarka tylko ze bardzo dokladne, mierzyła wszystko i dostalam wydruk informacje jak sie juz rozwinelo malenstwo itd

Gość sonaola2302
Piatek badania prenatalne wszystko dobrze,malenstwo zdrowe prawdopodobnie Synus a wczoraj czyli niedziela szpital :-( krwawienie wystapilo i pojechalismy z mezem na ostry..lekarze badali i nic zlego nie znalezli..przepisali duphaston i do domu wyslali kazali leżeć i odpoczywac .. co chwile latam do wc ogl czy dalej krwawie ale jak narazie krwawienie ustapilo..jutro mam wizyte u mojego gin ...mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ..

Gość zolza79
Ruda malpa ... na i za tyg tez stuknie 37 :) Kawy nie pije :( ... odrzuca mnie od niej. Czuje sie jakbym pila wode od plukania szmaty do podlogi :D ... ja ogolnie bez mdlosci :) 24.03 mam wyznaczone badania prenatalne. Mimo wszystko zachecam Was ... dolaczcie na fb (te niezdecydowane) tam codziennie sie widzimy i wymieniamy sie info :) Podrawiam wszystkie mamuski 2016

Gość FasolaJest
ja właśnie dzisiaj chce zadzwonić i się umówić na badania. Czekam z niecierpliwością do 14stej, aż będzie można. USG prenatalne jest przezbrzuszne?

Gość Kasiur
Hej dziewczyny! Dołączam do Was, termin 2 wrzesień :) również w piątek miałam robione badanie prenatalne i wszystko ok ale niestety na płeć muszę jeszcze troszke poczekac

Gość gość
mnóstwo ślicznych, tanich, używanych angielskich ubranek dla niemowląt w świetnym stanie! sklep internetowy http://e-rafix.pl

Gość ruda_małpa
ja dopiero w czwartek idę na pierwszą wizytę :( trzy tygodnie czekam na prywatną wizytę

Gość aska1234
Hej dziewczyny, widzę że temat już dawno się zaczął ☺ ja mam termin na 16 wrzesień. U nas to wyszło tak z zaskoczenia trochę. Mamy już jedną pociechę 13-miesięczną w domu i jeszcze chcieliśmy poczekać z drugim trochę bo wróciłam od razu po roku do pracy. A tu okres się spóźnił i niecały tydzień po powrocie na teście wyszły dwie krechy☺ stwierdziłam że się test pomylił bo w dni płodne poscilismy, ale jak zrobiłam beta to rozwiało wszystkie wątpliwości. Tak że w czwartek druga wizyta no i ustalimy pewnie termin na prenatalne. Oby wszystko było dobrze. No to witam wszystkie przyszłe mamy ☺

Gość sonaola2302
Witam..wczoraj wizyta u gin 13t2d :-) krwawienie ustapilo jak narazie..biore duphaston,witaminki i magne b6..kolejna wizyta juz za dwa tyg 7 8 marzec..juz bym chciała zobaczyc naszego skarba :-)

Gość Kalissi
Z dumą dołączam do Mam Wrześniówek :) Planowany termin porodu to 23.09.2016 r. - ale nie jestem pewna daty ostatniej miesiączki, więc pewności brak. My staraliśmy się o dzidziusia pół roku - o ile staraniami można nazwać brak myślenia o tym i stresowania się;) Nie liczyłam dni płodnych, co więcej byliśmy w trakcie remontu, więc sił i czasu na <3 było niewiele. A jednak udało się, i w lutym test pokazał dwie kreski! Za dwa tygodnie kolejna wizyta w ginekologa. To będzie 12 tydzień ciąży - więc zapewne czekają mnie badania prenatalne ... Ps. Na rozstępy polecam Bio Oil i i krem, którego nazwy nie pamiętam - sprawdzę jak będę w domu i dopiszę. Siostra stosowała całą ciąże i rozstępów brak.

Gość Kalissi
Pytanie: mój gin zabronił mi stosowania jakichkolwiek leków - witamin itp. Polecił TYLKO kwas foliowy. Jestem w 10 TC. Boję się, że nie dostarczę maluszkowi odpowiedniej ilości witamin i mikroelementów,choć staram się zdrowo odżywiać. Kiedy zaczęłyście brać jakieś witaminy dedykowane kobietom w ciąży? Pozdrawiam Wszystkie Mamusie Wrześniowe :)

Gość Agulka1820
Ja od 6 tc brałam dodatkowo kwasy omega

Gość FasolaJest
ja w trakcie starania bralam witamine b6, inofolik, oeparol femina, a teraz babeczka stwierdzila też że kwas foliowy wystarczy. Gratulacje dziewczyny! My mamy badania prenatalne 16.03. Czekamy z niecierpliwością ;D

Gość ruda_małpa
hej, dziewczyny :) jestem po pierwszej wizycie, uff! Wszystko dobrze, dostałam skierowanie do szpitala wojewódzkiego na takie bardziej zaawansowane badania prenatalne (ze względu na wiek). I wiecie co? Powinnam je mieć zrobione do 14 tygodnia, ale nie ma wolnych terminów. Ciekawe, czy gdybym chciała zapłacić, to miejsce by się znalazło ;) W każdym razie załapałam się na te późniejsze badania, termin na 15 kwietnia. PS. Łykam od początku ciąży Falvit, dlaczego lekarze są tak przeciwni dodatkowej suplementacji? :>

Gość 222wiolka
W poprzedniej ciaży do 12 tygodnia brałam tylko Folik, potem Femibion aż do końca ciąży, w obecnej ciąży do 9 tygodnia zażywałam tylko Folik, a od 9 tygodnia zażywam Pregne Plus. Lekarze zazwyczaj bywają przeciwni witaminom w pierwszym trymestrze, bo nadmiar witamin może zaszkodzić, ale po 12 tygodniu można bez przeszkód. Ale np. ta Pregna Plus którą teraz biore nie ma witamin tylko żelazo, kwas foliowy, jod, omega i DHA, to składniki ktorych zazwyczaj brakuje cięzarnym ;)

Gość 222wiolka
ruda_małpa może powinnaś popytać o terminy prenatalnych w innch przychodzniach w Twoim mieście, bo na pewno robią je w kilku miejscach, ja czekałam na mój termin badań prenatalnych 2 tygodnie też na nfz

Gość sonaola2302
Hej..13 tydz ciazy..wyladowalam w,szpitalu 5 dni..bardzo silne krwawienie i skrzep woelkosci z5cm..rano wstalam ide do wc i polecialo szybko szpital i usg malenstwo zyje Bardzo sie ucieszylam..lezalam 5 dni na patologi i skaczglo sie krwawienie i zrobiono mi wczoraj usg i pierwsze moje pytanie my malenstwo sie rusza..pani doktor powiedziała ze tak sie rusza ze nie idzie mu zdj zrobic :-) tak sie ucieszylam ze soe poplakalam..okazuje się ze mam krwiaka i dlatego te krwawienie..pani doktor kazala odpoczywac zero noszenia i sexu..a krwiak ma sie wchlonoc..jutro będzie 14 tc :-) i oby juz bylo tylko dobrze bo zwariuje..

Gość ruda_małpa
gościu, fajnie, że wiesz, w jakim mieście mieszkam i lepiej ode mnie wiesz coś, co dotyczy mnie :D

Gość ruda_małpa
sonaola2302, ale już nie krwawisz? Trzymam kciuki za Ciebie i młode :)

Gość sonaola2302
No juz,nie krwawie ale za kazdym razem jak ide do wc to sie boje ze krew zobacze..ale jestesmy dobrej mysli..maluch jest silny..

Gość FasolaJest
Też dostałam skierowanie na prenatalne do szpitala ..juz się doczekać nie mogę a to jeszcze 2 tyg. Ja to bym mogla codziennie na usg chodzić byle mieć pewność ze wszystko jest ok, a jak idę raz na 3 tyg to w połowie zaczynam się martwić czy na pewno wszystko ok. Akurat z terminem prenatalnych na szczęście się udalo. Tak czy tak bym na nie poszla, bo nim dostałam skierowanie to umówiłam sie prywatnie. Za tydzień tez mam usg piersi - nigdy nie miałam i tego się tez obawiam żeby wszystko było dobrze. Sonaola odpoczywaj dużo. Myśl tylko pozytywnie ;) maluszek jest silny! A poznalas już plec na prenatalnych?

Gość madalenka10
Cześć dziewczyny ja też dołączam do mam "wrześnówek" :) termin porodu mam na 27 wrzesień. W 7 tygodniu wylądowałam w szpitalu z powodu odwodnienia organizmu..spowodowane to było wymiotami...na szczęście wszystko minęło. Do mam co mają cysty, krwiaki itp. miałam i cystę i krwiaka na macicy. Cysta z czasem zaczęła się wchłaniać i zanikła! nie ma się co obawiać bo u większości kobiet cysty się wchłaniają do czasu rozwiązania. Jeśli chodzi o krwiaki na macicy to miałam jednego sporego na szczęscie nie krwawiłam. Wykazało mi go usg ale do 12 tygodnia to podobno może się zdażyć bo dzieciątko nie zawsze od razu się zagnieżdża w macicy. Po ostatnim usg lekarz stwierdził że krwiak powoli zanika. Biorę od początku ciąży duphaston, wcześniej brałam folik a teraz zamiast folika lekarz kazał mi brać witaminy i minerały symental baby prócz tego biorę magnez no i mam przepisany potas (Kalipoz) tak w razie czego ale na razie jeszcze go nie wykupiłam. Dodam, że witaminy zamiast foliku biorę od jakiś 2 tygodni czyli w moim przypadku od 9 tygodnia ciąży.