Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaa654

Wspólnie czekajmy na 2 kreseczki, w końcu się uda!

Polecane posty

Gość gośćania2
Hej witajcie. Pisze do was 4 raz dzis mam nadzieje sie sie doda ten post. Jestem Ania mam 21 lat i 10 miesieczna corke i po nowym roku jak tylko dostaniemy zielone swiatli od gina chcemy zaczac starania nad rodzenstwem dla malej. Moge dolaczyc do Was?

Ja nie wątpie że osoby 23letnie nie sa gotowe na dziecko itp ale mówie ze swojego punktu widzenia, że ja jako 23 latka to byłam studentką która nie myślała nawet o założeniu rodziny, to było 10 lat temu więc i myślenie było inne.

Gość Minkaa23
GoscAnia zapraszamy!!!:)

Gość Wiiktoriiaaa
Witaj gośćania2 im nas więcej tym lepiej :D

Gość gość
Gość madziula.! Ty musisz iść do gina do końca roku bo to już 10tydzień i becikowe ci przepadnie. Po co tyle czekasz ?u mnie w 6tygodniu było bijące serduszko! Tygodnie się liczy od dni ostatniej miesiączki.

Gość gość
Kasiaa654 po co radzisz jak nie masz zielonego pojęcia

Gość Aniaaa_H
Witaj Aniu, kolejna imienniczko moja! Pewnie, pozwole sobie powiedziiec w imieniu wszystkich nas.tu zgromadzonych - bedzie nam bardzo milo! Kasia jak Twoja temperatura? Wiktorio Magdo, Magdo Wiktorio - tak, bedziemy testowac razem,.jesli moja @ nie przyjdzie ;) tamte moje zbyt szybkie testy uwazam za zbedne i niewazne! Minko - Paulinko, mialam podobnie jak patrzylam na db. Albo dzieci albo sluby. A dolowaty nastroj juz Ci minall? Dzisiajj mialam termin @, ale tak jak mowilam czekam pare dni , bo to moze byc roznie, i sie nie napalam. Boli mnie w brzuchu tak dziwnie, jakby mnie tam cos smyralo badz gryzlo, tak w.srodku w macicy. Straszne gazy mam,.ale to raczej przez swieta ;D piersi mnie nigdy nie bolaly,.nigdy przenigdy i nie wiem coo to za uczucie. Do tego mam spory rozmiar, i.od zawsze widocznie zylki i duze.sutki i brodawki,.wiec mam lekko utrudniona obserwacje piersi. Powiedzcie mi - czyy jak Was bola piersi,.obojetnie.czy na @ czy jakkolwiek, to czy mozna to odczuwac jako jednorazowe uklucia i lekki bol przy naciskaniu ich jakby od gory?

Gość gośćania2
Ciesze sie bardzo. Gdyby nie to ze mialam cc to juz bysmy dzialali a tak musimy czekac do lutego i dopiero zaczniemy. Powiem wam ze jak zaszlam w ciaze to ja to poprostu czulam wiedzialam nawet nie wiem jak to opisac poprostu wszystko bylo inne niz zawsze . W pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu zobaczymy jak teraz.bedzie.

Gość Minkaa23
AniaH powiedzmy ze mi przeszlo:) na razie:) mnie piersi nie bola na @ wiec nie wiem jakie to uczucie:)

Gość Minkaa23
goacania2 moja siostra jak zaszla w ciaze mowila ze tez od razu wiedziala ze to "to":)

Gość Minkaa23
Dziewczyny Wy przed staraniem sie o dziecko czym sie zabezpieczalyscie? Ja z moim P tylko zawsze prezerwatywe stosowalismy, w wakacje glupia bralam tabletki przez 3 miesiace- myslalam ze wtedy moje nastawienie sie zmieni, biarac tabletki chcialam przestac myslec tylko o zajsciu w ciaze ale to nic nie dalo...

Gość Wiiktoriiaaa
Ja brałam tabletki tylko 2-3 miesiące przed ślubem. To akurat była moja fanaberia żeby przesunąć okres bo akurat bym miała w dniu ślubu :O. Później już nigdy nie brałam.

Nigdy nic nie brałam, a i prezerwatyw mało stosowalismy bo ja za bardzo nie mogę bo po wiekszości mam uczulenie więc u nas tylko stosunek przerywany.

Gość gośćania2
My stosujemy tylko stosunek przerywany. Teraz po porodzie bralam tabletki ale.tylko i wylacznie dlatego ze.po cc jestem i balam sie zeby.nie zajsc za wczesnie w ciaze. Teraz juz.odstawilam i ju bede brala folik tylko narazie. Wogole jeszcze w ciazy nie jestem a ja nad.porodem sie zastanawialm , teraz mualam cc.bo mala.byla ulozona posladkowo w takie v.bo stopy miala prawie na.wysokosci.glowki ale podobno juz kolejny.taki porod.moze.odbywac sie.sn. Powiem szczerze ze.ja.akurat cx.wspominam bardzo dobrze i ten czas po tez. Widomo boli bo musi.ale jest.to.bol.do wytrzymania. I jak.niektore dziewczyny mowia ze.one bardzo przezyly.to.ze.nie.mogly od poczatku dzieckiem sie zajmowac a ja sie ciesze ze na ten czas co.mi zniczulenie puszczalo ze mi mala zabrali bo ja sama potrzebowalam pomocy a co dopiero dzieckiem sie zajac . Ja nabralam sily i potem bylo duzo latwiej. Wogole.nie.moge wsawiac tu buziek bo jak wstawie to mi ucina post a.buzka.i tak sie nie pojawia wy tez tak macie?

Gość Minkaa23
Wiki ja tez bralam przez 3 miesiace, jedyny plus tego byl ze mi cycki urosly:) Anka32 a po ilu cyklach zaszlas w pierwsza ciaze? goscania2 mi tez ucina posty zbyt dlugie

Gość gosiaaaaaaaaaala
hej :) dziewczyny prosze o rade :) cykle mam 28-35 dni. Kochalismy się z mężem bez zabezpieczenia do konca w 19 dc. Dziś jest 29 dc. Kiedy mogę zrobić test ? Czy 14 dni po stosunku czyli w 33 dc wynik będzie wiarygodny ? akurat 33 dc to wypada na 31 grudnia

Gość Anka_32
Minka ja w 1 i w 2 ciaze zaszlam w pierwszych cyklach (niestety 2 ciaze poronilam) a teraz od lipca i nic i niby pęcherzyki i endometrium ładne a sie nie udaje. Ja podejrzewam u siebie jakieś problemy z faza lutealna czyli ta po owulacji ze tam cos sie zlego dzieje. Dlatego na nastepnej wizycie u ginki poprosze o badania

Gość Minkaa23
Anka32 widzisz u Ciebie doszlo chociaz do zaplodnienia, a u mnie przez te 2 lata w ogole. No i wez tu kurcze "wyluzuj":/ gosiaaa wedlug mnie powinnas poczekac do terminu @.

Gość Wiiktoriiaaa
Dziewczyny jeszcze dwa dni do @ a mnie tak brzuch boli, że na ten miesiąc już tracę nadzieje :( szkoda bo mój mąż ma dzisiaj urodziny.

Gość Minkaa23
Wiktoria nie trac jeszcze nadziei, dobrze wiesz ze objawy ciazy sa podobne do objawow zblizajacej sie @ m.in bol brzucha:) trzymam mocno kciuki za Ciebie:) X Ja wczoraj mialam taki okropny humor, pol nocy przeplakalam. Ehh

Gość Malinka108
Cześć dziewczyny! Niestety przyszedł czas i na mnie. Staramy się z mężem o dziecko od 6 cykli i nie udaje się nam. Jednoznacznej przyczyny nie wykryłam, ale kilka mniejszych, które ewentualnie mogą być przeszkodą. JA: - prolaktyna - od roku leczę się dostinexem. Aktualnie poziom w normie. Przed leczeniem bez obciążenia ponad 700 po obciążeniu ok 8000 - tsh - przypadkowo wykryta w rutynowych badaniach od lek rodzinnego. ths 4,84. Od tygodnia biorę euthyrox 25 - progesteron - dziś (23d.c.) zrobiłam badanie na zlecenie gin. czekam na wynik - wit. D3 - jak wyżej - morfologia, crp, aspat, alat itp. w normie - posiew moczu - ze względu na to, ze dopadło mnie zapalenie pęcherza - wynik: e.coli MĄŻ: seminogram: Dni abstynencji 10 Zalecane 5 dni Czas oddania 07:25 OCENA MAKROSKOPOWA Upłynnienie <60 min. wart.ref.: < 60 min. Objętość 8.2 ml wart.ref.: > 1.5 ml pH 8.0 wart.ref.: > 7.2 Barwa prawidłowa Lepkość prawidłowa OCENA MIKROSKOPOWA Aglutynacja brak stopień wart.ref.: I < 10 plemników / aglutynat wiele wolnych plemnikówII 10 - 50 plemników / aglutynat obecne wolne plemnikiIII > 50 plemników / aglutynat pojedyncze wolne plemnikiIV wszystkie plemniki w aglutynatach aglutynaty połączone ze sobą Koncentracja plemnik 15.2 mln/ml wart.ref.: > 15 mln/ml Całkowita liczba 124.6 mln/ejakul wart.ref.: > 39 mln Ruch postępowy 63 % wart.ref.: > 32% Ruch postępowy 78.5 mln/ejakul wart.ref.: > 12.5 mln/ejakulat Ruch całkowity 70 % wart.ref.: > 40% Ruch całkowity 87.2 mln/ejakul wart.ref.: > 15.6 mln/ejakulat Brak ruchu 30 % Żywotność 74 % wart.ref.: > 58% Żywotność 92.2 mln/ejakul wart.ref.: > 22.6 mln/ejakulat Prawidłowe plemniki 11 % wart.ref.: > 4% Prawidłowe plemniki 13.7 mln/ejakul wart.ref.: > 1,6 mln/ejakulat Komórki okrągłe .5 mln/ml wart.ref.: < 5.0 mln/ml Leukocyty <1 mln/ml wart.ref.: < 1.0 mln/ml Pomóżcie... Może coś podpowiecie ze swojego doświadczenia...

Gość Minkaa23
Malinka witaj Kochana:* Nam wyniki meza interpretowal lekarz, i wedlug niego z moim mezem jest wszystko w porzadku, ze mna tez. Bylas z wynikami meza u lekarza?

Gość gośćMadzila
Dziękuję za szybka odpowiedz zaraz zbieram się do lekarza gin. Może akurat juz będzie cokolwiek widać :) później dodam fotę :) pozdrawiam :)

Gość Malinka108
Minkaa23 Lekarz powiedział, że wyniki męża są mało wiarygodne ze względu na 10 dniowy czas abstynencji :( ale nie kazał ich powtarzać, tylko rok czasu starać się i dopiero ewentualnie powtórzyć badania. A mnie już to wszystko zaczyna dołować :(

Gość Malinka108
Poza tym, ten lekarz w ogóle mnie olał dlatego zmieniłam ginekologa. To właśnie moja nowa ginekolożka kazała mi porobić te wszystkie badania. Stwierdziła, ze jeśli po wyregulowaniu hormonów (tsh, prolaktyny i ew. progesteronu) w ciągu 4 mcy nie zajdę w ciążę to wtedy mąż będzie musiał powtórzyć seminogram, a jeśli będzie ok to ja zrobić udrażnianie jajowodów. Nie wiem czemu ale jakos mam wrażenie, ze długo nie będzie nam się udawało. Mam 28 lat.

Gość Minkaa23
Malinka dziwne podejscie lekarza, ja bym powtorzyla badania Twojego meza, bo jak faktycznie jest cos na rzeczy to zaczniecie juz sie leczyc, bo ten rok bedzie stracony... No zrobisz jak uwazasz ale ja bym badania powtorzyla i poszla do innego lekarza. Popytaj wsrod znajomych o dobrego lekarza.

Gość Minkaa23
Malinka dobrze ze zmienilas tego lekarza, ja z poczatku trafilam do takiwgo ktory mi mowil ze jak chce dziecko to najlepiej zebym sobie partnera zmienila:/ Masakra. Ja z moimi wynikami i narzeczonego bylam na konsultacji u 3 lekarzy. U mnie najwiekszy problem to chyba psychika, za bardzo chce...

Gość Malinka108
Minkaa23 a jak długo się staracie? Jakie badania robiliście? Opowiedz cos ;-)

Gość Minkaa23
Malinka 2 lata sie staramy. Duzo mialam badan, zaczynalam od posdstawowych morfologia, mocz, cisnienie krwi, pozniej prolaktyna, estradiol, testosteron, progesteron, glukoza, toksoplazmoza, zoltaczka, cytomegalia,rozyczka, z mojego doswiadeczenia nie poprzestalam na Tsh zrobilam jeszcze ft3 i ft4(pozwola ustalic ewentualne problemy tarczycy), w sierpniu mialam droznosc jajowodow( nieprzyjemny zabieg ale do przezycia):) no i badanie nasienia meza i jego morfologia, mocz itp. Ja mialam tez konsultacje u endokrynologa. Uprzedzam badania hormonow sa drogie.

Gość Minkaa23
Wiekszosc tych badan trzeba robic w odpowiednim dniu cyklu:) Ale to Ci na pewno lekarz powie, hormonow nie zrobisz na nfz musisz prywatnie.