Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela27272727729

Kredyt w uk na mieszkanie

Polecane posty

Gość Ela27272727729

Witam mam pytanie, słyszałam ze aplikując o kredyt na mieszkanie trzeba pokazać adresy zamieszkania z ostatnich 3 lat, zmieniałam przez ten okres 3 razy adres, wynajmowaliśmy pokój bez umowy. Czy wystarczy udowodnić swój aktualny adres poprzez np bank statement czy będę musiała rownież dać jakieś dokumenty potwierdzające moje poprzednie adresy? Niestety żadnych nie mam bo nie płaciłam żadnych rachunków ani umowy nie mam i konto w banku tez zmieniłam więcej nie mam tez jak zdobyć statement, na stronie nic nie pisze żeby dać dokumenty potwierdzający poprzedni adres tylko aktualny , ale chce mieć pewność , bank halifax

Gość gość
Niestety, trzeba podać miejsca zamieszkania z ostatnich lat. (przynajmniej 5 lat temu jeszcze tak było w Halifaxie) Inaczej bank może Cię potraktować jako niewiarygodną. Ja musiałam przedstawiać umowy wynajmu z landlordem i o ile pamiętam było to do 5 lat wstecz. Trudna sytuacja, nie możesz podać adresów tych wynajmowanych pokoi?

Gość ela272772
Oczywiście ze mogę napisać chodzi mi o to czy bedą wymagali ode mnie udowodnienie ze tam mieszkałam ?? Na stronie pisze ze ostatnie 3 lata.

Gość Ela727272
W tej aplikacji pisze ze: trzeba napisać adres aktualny i proof of address i czy zmieniałam adres w ciagu ostatnich 3 lat i trzeba podać pierwszy i drugi poprzedni adres, ja mogę napisać ale czy oni bedą chcieli ode mnie jakaś dowód typu umowę najmu z tych poprzednich adresów ?

Gość Gruszka94
Ja uważam, że warto jest brać kredyt na mieszkanie, najlepiej jeśli będzie ono przeznaczone pod wynajem. Dlaczego? Bo w ten sposób zarabiamy na wynajmie. Nie trzeba się nic martwić o zarządzanie tym mieszkaniem, bo zajmują się tym http://zarzadzanienajmem.eu/warto-nam-zaufac-2/ Sama chcę tak zrobić w przyszłosci, więc jeśli już ktoś tak zrobić, to z chęcią posłucham rad :)