Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Calineczka93

Muzułmanin czy Polak

Polecane posty

Gość Calineczka93

Kogo wybrać. Muzułmanin jest Belgiem urodzonym tam, nowoczesnym z nowoczesną rodziną, nie ma tam żadnych dziwnych obyczajów, kobiety się szanuje, ale to jednak inna religia. Boję się tylko takiego związku. Co o tym myślicie?

Gość gość
Wybierz nowoczesnego Polaka. Jak chcesz, żeby był egzotyczny, to niech zapuści wąsiska !

Gość gość
Ci, którzy dokonali zamachu w Paryżu też byli "nowoczesnymi Belgami"...

Gość Calineczka93
Chodzi mi o dwie konkretne osoby które już poznałam i sama nie wiem co czuje ale tego jednego związku się obawiam...

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona Kluczbork to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie kluczborskim ma tablice rejestracyjne okl

Gość gość
Ciągnie Cię do egzotyki,

Gość Calineczka93
Nie chodzi tutaj o wygląd... Chodzi o to, że poznałam go jako dobrego człowieka który pomógł mi wiele razy natomiast Polak do którego coś czuje raz mnie poważnie zranił i teraz chce być ze mną a ja poznałam tego Belga i wiem że on by w życiu mi nic nie zrobił. Trudno mi podjąć decyzje bo słyszałam wiele razy że każdy muzułmanin jest na początku miły a potem dopiero pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Nie chce mi się w to wierzyć aż

Gość gość
to wybierz muslima,,powodzenia zycze.

Poszukaj sobie innego. W życiu bym się nie związała z muzułmaninem. Oni wszyscy są fajni, jak są w europie, a potem wychodzą z tego dziwne sytuacje i tragedie. Za duża różnica w światopoglądzie. A jak z Polaka jest taki d**ek, to go zlej i poszukaj sobie innego kandydata. Naprawdę, tego kwiatu jest pół światu.

Gość Calineczka93
Czytałam dużo o islamie i naprawdę to zależy jak kto interpretuje tą religię

Gość Calineczka93
Ale przecież on jest europejczykiem i urodził się w Belgii ... tak jak napisałam.

Co z tego, że się urodził w Europie. Najwięksi radykałowie to 2 pokolenie emigrantów, czyli ci, którzy urodzili się już poza szałasem na pustyni. Z resztą, zrobisz jak będziesz chciała. Związek z muzułmaninem wiąże się z tym, że Twoje dzieci też będą muzułmanami, czy Ci się to podoba czy nie. A jeśli nie przejdziesz na Islam, nie będziesz tak naprawdę członkiem rodziny do końca. Tak jak napisałam, w życiu bym się nie związała z muzułmaninem.

Gość Calineczka93
Jestem osobą niezależną pytałam go o to z tymi dziećmi tak teoretycznie... odpowiedział że faktycznie według Koranu dzieci muszą wziąć religię po ojcu. Ale powiedział że same by wybrały sobie religie. tyle że ja w to nie wierzę bo dzieci które nie wezmą religii po ojcu są wykluczone z rodziny i on też mi to powiedział. To jest też taka presja rodziny tak naprawdę. Ale ogólnie to nie planuję dzieci. on też chce jeżeli już to góra jedno. Ogólnie nie dam sobie zrobić nigdy krzywdy i jedno podniesienie ręki i jeden gest i mnie nie ma bo dla mnie facet nie panujący nad nerwami i chcący zranić kobiete to nie facet tylko c****. Chodzi mi tylko o to, że nie powinnam oceniać człowieka po tym co opowiadają media, to tak trochę głupio

Gość gość
dla mnie facet nie panujący nad nerwami i chcący zranić kobiete to nie facet wiesz ze bedzie musiał ciebie zabic to jego honor zostanie wysmiany przez rodzine a te filmiki to robia sami muzułmanie a nie media

Gość Calineczka93
A co jeżeli się okaże że to normalny facet ?

Gość gość
calinka to poczekaj do po ślubie i będziesz nosić burkę ;) szczęścia życzę :)

Gość Calineczka93
Jego mama ani nikt z rodziny nie nosi. Oni nie są z Afryki tylko z centrum Europy . . . on mówi w 6 językach jest wykształcony, naprawdę nie sądzę, żeby on coś udawał. Nie jestem też naiwna dlatego zadaje mu całe mnóstwo pytań . . .

Gość gość
23:43 niektórym kobietkom ładnie w burkach

Gość Calineczka93
Macie jeszcze jakieś filmiki z wypowiedziami muzułmanów ? Nie chcę go przekreślać, ale z drugiej strony chce dużo wiedzieć i zadać mu jak najwięcej pytań ;]. Przeczytałam już parę fragmentów z Koranu, tych kontrowersyjnych i pytałam go o to, nawet o bicie i karcenie kobiet i powiedział że to bzdura. Powiedziałam mu że gdyby mnie tylko dotknął w inny sposób to by zobaczył gdzie jego miejsce. Powiedział że nigdy w życiu by tego nie zrobił bo ma wielki szacunek do kobiet i że wychowała go mama.

Gość gość
filmiku nie mam ale mam wierszyk X jak muzułmanie zaleją europę burki będą na TOPIE.

Gość gość
Istnieją dwie podstawowe strategie okłamywania stosowane przez muzułmanów:takija i ketman. Obie zostały stworzone, czy może raczej opisane i nazwane przez szyitów dla ochrony przed prześladowaniami ze strony sunnitów. Kłamstwo było jednak stosowane już za życia Mahometa, czyli przed podziałem islamu nad wa wspomniane nurty. Gdy poruszamy temat kłamstwa w islamie, najczęściej pojawia się słowo„takija”. Jest to spolszczona wersja słowa, a jego alternatywne pisownie to„al-Taqiyya” i „taqiya”. Słownik szyizmu definiuje to pojęcie w następujący sposób: Słowo„al-Taqiyya” dosłownie oznacza „ukrywanie lub kamuflowanie wierzeń, przekonań,idei, uczuć, opinii i strategii w czasie istotnego zagrożenia w danym momencie lub w przyszłości, celem ochrony przed fizyczną lub / i psychiczną szkodą”.

Gość gość
Przyjrzyjmy się dokładniej tej sytuacji. Gdy mowa o kłamstwie w islamie, często spotyka się opinię, że jest ono dozwolone tylko w przypadku bezpośredniego zagrożenia życia własnego, lub innych muzułmanów. Co jednak groziło Popławskiemu gdyby powiedział prawdę, że Koran mówi „bijcie je” (4:34)?Aresztowanie? A może to, że tłum wściekłych feministek z pochodniami zaatakuje meczet na Wiertniczej? Nie. Chodziło po prostu o dobre imię islamu. Publiczne przyznanie, że Koran pozwala na bicie żony, żon lub niewolnic, nie postawiłoby islamu w korzystnym świetle. To wystarczyło, by dobrze zintegrowany, lojalny Tatar skłamał. A co zrobiła warszawska społeczność muzułmańska z tym, że ich szef publicznie kłamie na temat zasad islamu? Nic.

Gość gość
Weźmy zdanie: „Koran zawiera wiele wersetów wzywających do pokoju i tolerancji.” Czy to prawda? Oczywiście. Niestety nie cała prawda, ponieważ Koran zwiera też wersety wzywające do wojny, eksterminacji, wyzysku i prześladowań i właśnie te brutalne wersety anulują wersety tolerancyjne i pokojowe, ponieważ zostały „objawione” później. A zasady interpretacji Koranu są takie, że jeśli dwa wersety wydają się mówić co innego na ten sam temat, to liczy się ten późniejszy. To jest ta mniej wygodna dla muzułmanów część prawdy, którą ukrywa osoba stosująca ketman. Inny przykład: Sayyid Qutb, jedna z najważniejszych postaci w historii fundamentalizmu islamskiego twierdził, że islam jest religią pokoju, bo gdy opanuje cały świat, to zapanuje pokój. Niestety muzułmanie i obrońcy islamu często nazywają islam religią pokoju nie mówiąc, że chodzi o „pokój” pod muzułmańskim butem.

Gość Calineczka93
O to interesujące, dziękuję ! Na pewno się w to wgłębie no i zapytam ! Ciekawe co powie . . . Ale naprawdę on jest normalny.

Gość gość
Jeśli jednak ktoś wmawia nam, że słowo „islam” znaczy „pokój”, to już nie jest to ketman, lecz kłamstwo wprost, czyli takija. Słowo „islam” znaczy bowiem „całkowite podporządkowanie”, a nie pokój. Po arabsku „pokój”, to „salam”. Oba te słowa są ze sobą spokrewnione (wspólny rdzeń „SLM”), ale nie znaczą tego samego. Można powiedzieć, że „islam” znaczy „pokój pod warunkiem całkowitego podporządkowaniaKłamstwo ma swoje korzenie w Koranie: Koran (3:54) Oni knuli podstęp i Bóg knuł podstęp; a Bóg jest najlepszy spośród knujących podstępy. Koran (3:28)mówi: „Niech wierzący nie biorą sobie za przyjaciół niewiernych, z pominięciem wiernych!A kto tak uczyni, ten nie ma nic wspólnego z Bogiem, chyba że obawiacie się z ich strony jakiegoś niebezpieczeństwa. Bóg ostrzega was przed samym Sobą i do Boga zmierza wędrowanie.”

Gość gość
Tafsiral-Jalalayn (komentarz do Koranu) w odniesieniu do wspomnianego fragmentu tłumaczy to tak, że w razie zagrożenia można udawać przyjaciół niewiernych, ale nie można faktycznie być ich przyjacielemO wielu katolickich księżach, czy w ogóle chrześcijanach można powiedzieć wiele złego.Liczymy się z tym, że ksiądz może być grzesznym człowiekiem. Podkradać pieniądze z tacy, mieć kochankę… lub gorzej. Może też źle coś zrozumieć nauki Kościoła i z tego powodu mówić nieprawdę. Ale NIGDY nie słyszałem chrześcijańskiego kapłana celowo kłamiącego w kwestiach zasad wiary, by wzbudzić większą sympatię dla swojego kościoła. Np. mówiącego feministkom,że aborcja jest OK. Albo mówiącego gejom, że homoseksualizm nie jest grzechem. Nie zauważyłem też celowej dezinformacji u buddystów. Natomiast wśród muzułmanów analogiczne zachowania są raczej regułą, niż wyjątkiem.

Gość Calineczka93
Dzięki, poczytam o tym. Mam jeszcze takie pytanie. Bo ja mu powiedziałam że nie chcę brać ślubu w jego religii. I on widać że nie był zachwycony. Czy to była z mojej strony jako obelga ? Jak on mógł coś takiego zrozumieć ? Bo u nas katolik zrozumiał by to w ten sposób, że ok nie to nie. Ale pewnie u nich to coś złego

Gość gość
i jak muzułmanie muwia ze kobiety maja prawa i musza miec opieke to jest czesciowe kłamstwo to sie liczy tylko muzułmanek a zwykle kobiety europejki sa gorzej traktowane niz zwierzeta chociaz i muzułmanki nie maja lepiej bo jest takie cos jak muzułmanka bedzie z obcym mezczyzna to rodzina bedzie musiała ja zabic https://www.youtube.com/watch?v=DuPHxe6WBWQ https://www.youtube.com/watch?v=nS10Uh6lvy8