Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto z was ma lub miał depresje lub nerwice ? mam pytanie

Polecane posty

Gość gość
tak wygląd, zrdowie, sprawność pogarsza się. U mnie to jest niezaspokojona zawsze potrzeba która może zawalić życie u Ciebie nie wiem

Gość gość
a ja jestem 2 tydzień na urlopie i przez ten czas raz sie umylam jutro musze wyjsc do sklepu to bede musiala sie ogarnąć cały czas mysle zeby nie wychodzic ale jutro jednak mus

Gość gość
Polecam takiego video bloga: https://www.youtube.com/watch?v=KFHz-MeJ7EY Jest mnóstwo filmików na bardzo różne życiowe tematy. Mi bardzo pomogło - ludzie wokół mnie twierdzą, że diametralnie zmieniłam się na lepsze. Jestem bardziej komunikatywna, pewna siebie i o wiele szczęśliwsza :) Do walki z ciężkimi lub długotrwałymi depresjami mogę polecić książkę: "Radość życia, czyli jak zwyciężyć depresję. Terapia zaburzeń nastroju" Autor: Burns, David D. - mnóstwo cennych uwag o tym jakie psikusy może sprawiać nam nasz własny umysł! A na problemy z pamięcią taka oto książka: "", która porusza kilka mitów i faktów dotyczących pamięci, omawia dietę która przyczynia się poprawie pamięci oraz mnóstwo łamigłówek i ćwiczeń na pamięć:) Bynajmniej nie polecam leków - trzeba się wziąć w garść i zacząć nad sobą pracować! Czego Wam wszystkim życzę!

Gość gość
dziękuję ja linki, co do mojej zmiany wyglądu to schudłam do 39 kg przez psychotropy, niedawno odstawiłam bo byłam ciągle senna widziałam efektów, polecacie jakies psychotropy które dają efekt prozaku?

Gość gość
Mi żadne leki SSRI typu prozac, setralina i inne nie pomogly, to jedna wielka kupa, stabilizowaly nastrój i to wszystko, dopiero pomogl mi lek moklobemid sprzedawany pod nazwą Aurorix :) to inhibitor MAO, hamuje rozklad serotoniny, noradrenaliny i dopaminy, tego ostatniego mi brakowalo, nadal biore ten lek i mi bardzo pomaga, mam wreszcie motywacje, zaczęlam czytac, nie przesiaduje juz po 10 godzin przy kompie, wychodze z domu, szukam pracy, rodzina zauwazywa ze jestem inna, usmiechnięta :) Z naturalnych ktore probowalam: - dziurawiec nie działa - melisa nie dziala, tylko w wysokich dawkach dzialala zamulająco i usypiająco - extra spasmina pomaga na nerwy ale troche usypia - rhodiola tzw różaniec górski, dziala delikatnie na plus Ogolnie większość tabletek i ziół nadaje sie do kibla, próbowałam kilkanascie różnych ;)

Gość gość
Co do pytania, czy zauważyłam zmiany w wyglądzie i zachowaniu ? TAK Mysle, ze to z powodu braku chęci do czegokolwiek, rzadko chodziłam do fryzjera najczęściej sama sobie podcinałam włosy, nie malowałam się, w ogóle rzadko patrzyłam na siebie w lustrze, niestety z powodu depresji zaniedbałam zęby, przestalam chodzic do dentysty, odkładałam wizyty, myslalam sobie ze pojde za miesiac, w wakacje itp az olałam calkowicie, teraz mam jeszcze 5 zębow do leczenia i jeden chyba do wyrwania. Brak ruchu tez zrobil swoje, zgarbiona sylwetka, jakby wystraszona, napięte ramiona, brak sił od siedzenia w domu, jak niedołężna stara osoba. Dieta, jedzenie byle czego byle się zapachać.

Gość gość
no racja te ziołowe nie działają, a czy leki które bierzesz podziałałyby również na zespół stresu pourazowego?

czy zauwazyliscie jakies zmiany np w swoim wyglądzie ? w zachowaniu ? bo ja się jakos postarzałam, jeszcze niedawno jako 18 latka wygladalam jak dziewczynka, na 13-14 lat, a teraz mam 23 i wygladam na 30 pechowiec.gif x raczej zawsze wyglądam młodo, ale od czasu epizodów mam zniszczoną skórę wokół oczu troszkę, bardziej zsiniałą, od płaczu i braku snu. mam też różne zmiany w wyglądzie w czasie ep**dou spowodowane złym odżywianiem,ale jak normalnieje udaje mi się wrócić do zdrowszego odżywiania i lepiej wygląda moja skóra, włosy itd. cała reszta moich rzekomych ubytków w wyglądzie zewnętrznym to raczej moje zaburzenie postrzegania x mam problemy z pamiecią, czytam cos w internecie i zaraz zapominam, ktos mi cos mowi i zapominam to zrobic, oddzwonic, matka mi rano mowi bym zawiozła jej dokumenty do urzedu, a ja zapominam, czuje sie jakbym miala początek alzheimera, trudno mi zaplanowac dzień, wychodze na ulice i nie wiem gdzie mam najpierw isc pechowiec.gif x no, u mnie w czasie depresji pamięć jest bardzo.... mało pojemna. nic do mnie nie dociera, nie mogę czytać, bo zapominam co było parę stron temu, nie mogę rozmawiać, bo nie pamiętam, co się do mnie mówi. nic tylko tępo bym się gapiła w tv albo youtube, jak taki "debil" x nie mowiac juz ze nie mam zadnych znajomych i cale dnie siedze w domu, nie mam ochoty na kontakty z innymi, zadnego hobby nic ,wszystko mnie w*****a x no u mnie depresja sczyściła prawie wszystkie relacje, wszystko musiałam budować od nowa i raczej nie z tymi samymi ludźmi, m.in. z powodu totalnej izolacji i dlatego, ze zaczęłam się ich bać. tak, o ile strach przed wyjściem z domu bardzo szybko mi minął, to socjofobia poniszczyła życie.

Gość gość
Ja też bym wyjechała do Warszawy, Wrocławia, Krakowa czy Poznania, jakiegos duzego miasta ale nie mam za co, rodzice mi nie dadzą, oni w ogole nie rozumieją moich problemow, nigdy sie im nie zwierzałam, wg nich jestem leniwa, wymyslam problemy i jak do wakacji nie pojde do pracy to mnie silą wyrzucą, tak mi matka w klotni powiedziala. Ze znajomymi ze szkoly zerwałam wszelkie kontakty bo to oni są głownym powodem moich problemow, nie zostałam zaakceptowana przez rówieśnikow, z roznych powodow i bylam klasową frajerką, odzywali sie tylko gdy chcieli spisać prace domową , cos pozyczyc :O Nie wiem co mam ze sobą zrobić :(