Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu coraz wiecej samotnych matek?

Polecane posty

Gość gość

Skad ich az tyle? Co powoduje ze tyle dziewczyn w roznym wieku zostaja same z dziecmi?niektore od razu pannami inne rozwodkami z dzieckiem...czy to nie przez to ze pokazalysmy facetom jakie to jestesmy niezalezne i samowystarczalne? Taki facet zaciera jakies poczucie odpowiedzialnosci,rusza w swiat a kobiecie zostaje wszystko na glowie?czy moze sie myle. Moze to wychowanie matek na Piotrusia Pana?Oswieccie mnie.

Gość gość
bo jest coraz więcej nieodpowiedzialnych du/pków! uciekają od odpowiedzialności a reszta rodziny jeszcze im przyklaskuje

Gość gość
Myślę, że coraz więcej jest nieodpowiedzialnych palantów a coraz mniej odpowiedzialnych mężczyzn ;)

Gość gość
zauważ jak społeczeństwo polskie postrzega matkę która zostaje sama i "tatusia" który chce żyć jak kawaler ona to puszczalska która wrobiła go w ciążę i chce go okradać "na dziecko"z pieniędzy a on to biedny oszukany, ale bohaterski chłopak bo pokazał tej złodziejskiej suce że nic nie dostanie

Gość gość
ludzie zatracają uczucia, zaczynają gonić tylko za kasą, stają sie samolubni i niszczą to co ważne. Robią to K jak i M

Gość gość
faceci coraz mniej odpowiedzialni a kobiety coraz bardziej roszczeniowe mają kosmiczne wymagania zwłaszcza finansowe względem tego co same dają od siebie najchętniej by nie pracowały jak ich babki i matki , chcą by facet je utrzymywał a takie czasy się już dawno skończyły dzisiaj ciężko znaleźć pracę zarówno kobiecie jak i mężczyźnie

Gość gość
Tez słyszałam, ze liczba rozwodów w Polsce rosnie. Pewnie przyczyna jest to, ze mentalnosc sie zmienia, i małzeństwo nie jest juz taka swietoscia i celem samym w sobie, a dwa- kobiety staja sie niezalezne, bo jednak chyba nieco płace wzrosły, i moga sie same utrzymac czesciej niz przedtem. Wg mnie to zdecydowanie pozytywny objaw

Gość gość
Może to my kobiety,może to mężczyżni a może to(moim zdaniem): (NIE)wychowanie przez rodziców na odpowiedzialnego,samodzielnego człowieka Jak potem taki nieodpowiedzialny,niesamodzielny i niedojrzały facet ma być ojcem i mam tutaj na myśli wychowanie dziecka bo "zrobić" dziecko każdy potrafi

Gość gość
tyle lekcji religii w szkole za nasze pieniądze i nie nauczyli młodych ludzi cenić podstawowych wartości???

Gość gość
Pewnie dlatego, że teraz dziewczyny/kobiety są mniej pruderyjne i częściej i chętniej uprawiają seks niż kiedyś. Kult seksu i orgazmu przesłania zdrowy rozsądek. Ważne jest jak często i jaka jakość seksu a na bok odsuwa się pytanie z kim. A potem są takie kwiatki jak widać.

Gość gość
Bo jest feminizm i równouprawnienie. Kobiety wola być wykształcone do liceum dobrego chodzić i na studia. I potem są feministkami rizwidkani z dziećmi. I co za tym idzie chcą samodzielne być. A to że facet zostawił to jest wina kobiet. Bo faceci już nie maja normalnej matki żony itp. tak samo te chore matki krzywdzą swoje dzieci. I jeszcze szacunku od nic chcą ze je samotnie wychiwaka. Suki a nie matki. Zabierają swoim dzieciom ojca. A potem ich córki będą takimi samymi szmatami. Kto im dał równouprawnienia to był debilem. Teraz wszędzie się panosza na ulicach uniwersytetach

Gość gość
gość dziś Bo jest feminizm i równouprawnienie. Kobiety wola być wykształcone do liceum dobrego chodzić i na studia. I potem są feministkami rizwidkani z dziećmi. I co za tym idzie chcą samodzielne być. A to że facet zostawił to jest wina kobiet. Bo faceci już nie maja normalnej matki żony itp. tak samo te chore matki krzywdzą swoje dzieci. I jeszcze szacunku od nic chcą ze je samotnie wychiwaka. Suki a nie matki. Zabierają swoim dzieciom ojca. A potem ich córki będą takimi samymi szmatami. Kto im dał równouprawnienia to był debilem. Teraz wszędzie się panosza na ulicach uniwersytetach xxx pieprzysz, szmato! najczęściej są zostawiane te bez wykształcenia i pracy - te co nie są feministkami

Gość gość
aceci coraz mniej odpowiedzialni a kobiety coraz bardziej roszczeniowe mają kosmiczne wymagania zwłaszcza finansowe względem tego co same dają od siebie najchętniej by nie pracowały jak ich babki i matki x x faceci nigdy nie byli odpowiedzialni, zawsze sie ich wychowuje, ze nie musza nic robic w domu, zajmowac sie dzieckiem... w zasadzie to własnie od niedawna widac dopiero facetów z wózkami, czy robiacych zakupy, bo kiedys tego nigdy nie było. nie zgodze sie, ze kobiety nie chca pracowac, zreszta to jest zaprzeczenie tezy, bo jak wola sie rozwiesc, to przeciez wiadomo, ze jako samotne matki beda musiały isc do pracy

Gość gość
Jestem samotną matką. Moj mąż okazał sie nie opowiedzialym człowiekiem! Nie mam wplywu na jego postepowania... jest bardzo cięzko ale najgorzej ma moj syn.. ktory musi ponosc te konsekwencje ..... pozdrawaim

Gość gość
A faceci może powiesz nie chcą uprawiać seksu to dziewczyny gwalca facetów i w ciążę zachodzą może powiesz co oj biedni faceci oni seksu nie chcą przecież

Gość gość
To w 100% są winne kobiety i te które mąż odszedł też są winne!!!!

Gość gość
Twój syn też zostawi swoją żonę z dzieckiem. Mój tata nas zostawił i mój brat tez niedawno zostawił swoją żonę z dzieckiem do innej poszedł. Jaki ojciec taki syn

Gość gość
gość dziś To w 100% są winne kobiety i te które mąż odszedł też są winne!!!! xxx nie zapominaj że teściowe też są winne!

Gość gość
gdyby nie feministki walczące o prawa kobiet to te niewykształcone kopniete w d**e przez facetów sieroty by kończyły pod mostem a tak kiepska bo kiepska pomoc zawsze się znajdzie

Gość gość
nie ma zasady.... czy moj syn postąpi jak ojciec... tego nie wiem ... ale nie bede zyla w przekonaniu ze zrobi to samo... staram sie aby mu przekazac wartosc ...

Gość gość
najczęściej są zostawiane te bez wykształcenia i pracy - te co nie są feministkami x x chyba tak, bo ludzie ogólnie najczesciej wiaza sie wg wykształcenia, i te bez sa z facetami tez po zawodówach, którzy sie prowadza gorzej niz ludzie po studiach- oczywiscie sa wyjatki, ale znam mase takich pijacych, co zmieniaja co chwila kobiety, i rodzina sie rozpada. Ale mi sie zdaje, ze jednak wiele rzeczy w polsce normalnieje, i po prostu rosnie liczna kobiet które zostawiaja facetów- bo kiedys, to głównie faceci zostawiali kobiety. i stąd ogólnie wieksza liczba kobiet samotnych. Ja jestem jedna z nich, i miałam dosc kłótni , mój ex ani nie pił, ani mnie nie był, ale wkurzało mnie ze w kołko musze po nim sprzatac, ze gada głupoty i jest nerwowy. Bo w dawnej Polsce to facet jak juz nie pił, i nie bił, to był wzorowym mezem i ojcem. LOL

Gość gość
Faceci nie sa wychowani na odpowiedzialnych ludzi. Matki nic im nie karzą robić i usługują dlatego ksieciunie maja roszczeniowe podejście do zycia. Czesto trafiają na kobiety ktore gonia ich do pracy w domu, przy dziecku, na zakupy i nagle okazuje sie ze dorosłe zycie to nie bajka. Trzeba zaiwaniać na etacie i jeszcze w domu bo do tanga trzeba dwojga. Nie tylko kobiety maja pracować zarobkowo (a tego sie od nich wymaga), w domu, przy dzieciach i jeszcze obok pana i władcy zrobic. Nagle sie okazuje ze nie ma wychodzenia beztroskiego do klubu na browara, wyjazdów, leżenia po robocie, grania na kompie, wydawania pieniedzy na swoje przyjemnosci itd. Powstają konflikty i kobiety będąc niezależne finansowo dają przysłowiowego kopa w dooope takiemu nierobowi czekając na lepszy czas. Po co jej dodatkowa doopa do obrobienia jak ten czas moze spożytkować na siebie i dziecko.

Gość gość
to wstrząsające pocieszenie - że teraz to także kobiety zostawaiją swoich mężów czy partnerów ... rozumiem ,ze z tego powodu dziecko takiej pary powinno poczuć sie lepiej ? bo to nie tatuś zostawił mamusię ale mamusia tatusia ?

Gość gość
winny jest kościół i patriarchat wychowują kolejne pokolenia bezwolnych naiwych istotek bez własnego zdania, na szczęście powoli to się zmienia, co do facetów obawiam się ze niestety to wina kobiet zbytnio nadskakujących ssynom, wszystko sprowadza się do tego że tak młoda kobieta wychowana z duchem kościoła i patriarchatu faceta w związku traktuje jak Boga potem rodzi jej się syn i robi to samo w stosunku do syna i tak to się kręci,

Gość gość
to wstrząsające pocieszenie - że teraz to także kobiety zostawaiją swoich mężów czy partnerów ... rozumiem ,ze z tego powodu dziecko takiej pary powinno poczuć sie lepiej ? bo to nie tatuś zostawił mamusię ale mamusia tatusia ? x x ja uwazam ze to b dobrze, bo nie powinno sie trwac za wszelka cene w patologicznym zwiazku. Dziecko, jesli jest, moze byc rozzalone, ale ono tez niekoniecznie ma porównanie, jednak gorzej byłoby jakby musiało cały czas znosic potworna atmosfere w domu. Ile sie naczytałam chocby tu na kafe o dzieciach alkoholików, którzy przemieniali zycie całej rodziny w piekło, o bezsilnych matkach, które nie chciały cz nie potrafiły obronic rodziny, i te dziec***isały, ze maja straszny zal do matki, ze była taka bierna. Teraz kobiety coraz rzadziej sa bierne

Gość gość
To może niech facet siedzi w domu z dziećmi bezrobotny a wy zarabiajcur zobaczycie jak wam dobrze będzie

Gość gość
po prostu wybieramy nieodpowiednich facetów na ojca...

Gość gość
Nieodpowiedzialnosc. Ale szczerze mowiac ze strony kobiet jak i mezczyzn. Kobiety czasem nie zdaja sobie sprawy, ze pewne rzeczy niosa za soba konsekwencje. Jednak w ciazy i po porodzie zaczynaja kochac dziecko i staja sie za nie odpowiedzialne. Facet natomiast nieodpowiedzialny jest do konca...

Gość gość
gość dziś To może niech facet siedzi w domu z dziećmi bezrobotny a wy zarabiajcur zobaczycie jak wam dobrze będzie xxx ja tak zrobiłam! bo ciągle słyszałam że "siedzę w domu z dzieckiem więc nic nie robię" kiedy stracił pracę ja poszłam na 12-14 godzin dziennie do pracy (specjalnie na tak długo, żeby w domu po pracy tylko spać - tak jak on) po dwóch tygodniach na kolanach mnie prosił żebym rzuciła pracę bo on z dzieckiem w domu wytrzymać nie może!!!

Gość gość
To może niech facet siedzi w domu z dziećmi bezrobotny a wy zarabiajcur zobaczycie jak wam dobrze będzie x jaki facet wytrzyma siedzenie w domu? To praca 24 h, do tego uznana za niemeska A my, tak, zarabiamy, ja mojego kopnełam w d**e, i jest mi o niebo lepiej . Kobieta jest z natury znacznie b pracowita od mezczyzny