Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile powinno sie mieć wg Was odlozone

Polecane posty

Gość gość

Po 5 latach zycia i pracy w Londynie (uk)?

Gość gość
W Londynie za wiele nie odłożysz

Gość gość
Zależy. Jak żyłeś w miarę normalnie i miałeś w miarę zarobki (powyżej minimalnej) to wg mnie jakieś 10 000-20 000 funtów (150-300 funtów miesięcznie odłożone). Przy spoko zarobkach i oszczędzaniu to więcej, przy gorszej pensji to mniej.

Gość gość
O Boże, znowu to samo, ludzie ogarnijcie się co to znaczy "powinno"? czy nie pojmiecie, że wielu ludzi tu (nie tylko Londyn!!) żyje, normalnie a nie ciuła, kto powiedział że mieszkanie w UK to tylko praca spanie odkładanie? ja jestem tutaj - Anglia ale nie Londyn, miasto ok 300 tys - 7 lat, mam męża dziecko 3letnie i odłożone "na czysto" mamy 4 tysiące. mieszkanie 60m kwadratowych wynajmujemy. podrózujemy. np w 2015 objechaliśmy całą Toskanię. w tym roku będzie Polska oraz Islandia.

Gość gość
Dokładnie! Nie każdy odkłada, ciuła przez lata ;) ja mam po 10ciu latach odłożone trochę kasy (pracuje dopiero 2 lata) i spokojnie żyję ale nie oszczedzam na nic konkretnego. Zawsze dobrze jest mieć kilka tysięcy na jakieś nieoczekiwane wydatki ale jak np trzeba pomoc rodzinie to pomagam i jakoś wtedy nie obchodzi mnie czy to kilka stow czy tysięcy. Pieniądze to tylko pieniądze i nie wiem czym sie tutaj większość podnieca i przechwala.

Gość gość
11:22 a ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? Pytanie bylo konkretne tylko brakowalo zarobkow a wejdzie p***a i pisze ze ona nie oszczedza tylko zyje a kogo to obchodzi? Bo chyba nie autora tematu to jest forum kazdy moze zalozyc temat jaki mu sie podoba wiec nie musisz nikogo pouczac jak ma zyc i jakie tematy zakladac k..a! Co za ludzie ... ja przy zarobkach 10.50 /h i 50 godz w tygodniu odkladam 1 tys funtow miesiecznie mam auto psa wynajmuje pokoj srednia miejscowosc 2 x w roku wakacje chodze na imprezy kupuje lepszej jakosci jedzenie i ciuchy do reki 450f/tyg finansowo pomagam tacie w zeszlym roku okolo 15 tys zl wyslalem

Gość gość
Trzymasz psa w wynajmowanym pokoju?? Chyba jesteś nienormalny... A co jak poznasz jakąś panienke, zaprosisz ja do wynajmowanego pokoju a tam na wszystko będzie patrzal właśnie ten pies? Ahahaha

Gość gość
koleś co ma 10.50 na godzinę i odkłada 1 tysiąc miesięcznie ... imprezy? wycieczki? taaa... przecież ty tlyko tyrasz i tyrasz! 50 godz tygodniowo, masakra jakaś. i przy tych 50 tygodniowo i tak masz jakos 2200 brutto miesiecznie... to to ty jesz i jaki nędzny pokoik wynajmujesz, 2x2metry?? sorry, ale znam realia. i wolę mieszkać sama w fajnym mieszkaniu dzielić je tylko z partnerem, a nie że ktoś obcy korzysta z tej samej wanny i ubikacji dzień w dzień ... i wspólna lodówka, ble...

Gość gość
Mieszkasz z partnerem? To nie jestescie po slubie? Czy ty wiesz ze ciezko grzeszysz kobieto.

Gość gość
Nie każdy jest zapyziałym katolem ;)

Gość gość
Pytanie musi być godne debilnego autora. Nie wiem po co odkładać! Owszem przepuerdzielic całą kasę to chore. Jednak znam kilka rodzin które odkładają całe życie i to powód ich utrzymania małżeństwa. Odkładają na powrót do Polski. Tylko po vo? Jak to małżeństwo to fikcją i interes a ich dzieci to jyz też ich maja w d***e .

Gość gość
Jak będziesz wpierdsla giwna, zyl w chlewie to dużo oszczedzisz debilu .a potem wróć do Polski i po roku znowu wtjedz bo c***a tam osiagniesz

Gość gość
tak mam psa spi w pokoju u mnie bo mu tu najwygodniej a pokoj wynajmuje od 3 lat u polki ktora mieszka z corka ,zero klotni zyjemy jak dobra rodzina zawsze mozna na siebie liczyc pokoj duzy przytulny dziewczyne posiadam I jak sie doopczymy to na pewno nikt z nas nie mysli wtedy co o tym sadzi pies :D dokladnie za 51 godzin mam 450f na reke w firmie jest 45godzinny tydzien pracy I jestem jednymym polakiem zadnemu anglikowi to nie przeszkadza I tak samo jak ja tak I wiekszosc z nich pracuje dodatkowo te 6 godzin ekstra w sobote dlaczego? bo atmosfera jest jak w domu zyc nie umierac I kazdemu zycze zeby trafil w takie miejsce chate kupuje na przestrzeni kilku nastepnych miesiecy wiec sie o mnei nei martwcie dla mniej zawistnych podpowiem tylko ze od grudnia 2015 dziala program help to buy ISA depozyt do 1000f plus pierwsza wplata do 200 funtow za kazde 200 funtow wplacone w miesiacu (dostaje sie 50 od rzadu) bonus moze siegac do 3000tys funtow po 4 latach ja nie mam tyle czasu dla spieszacych polecam wersje przyspieszona 1 miesiac -1200 2 miesiac 200 3miesiac 200 1600funtow to minimalna kwota oszczednosci przy ktorej wyplacany jest bonus 25% -400f po zamknieciu konta dostaje sie papier z banku z ktorym trzeba isc do prawnika pozdrawiam.

Gość gość
p.s zapomnialem dodac ze w firmie kazdego miesiaca dostajemy nieopodatkowanego bonusa 100f I jakies drobiazgi typu gift card 100f na swieta do m&s plus na urodziny kupuja ciasto piwko chipsy itp

Gość gość
To o czym piszesz to są normalne warunki pracy. Nie idealne ale normalne. To nie powinnio być powodem do przechwalek. Tylko ten bonus co miesiac nie jest prawda, bo zaden pracodawca nie moglby sobie pozwolic na 100f bonusu co miesiac ;) Aha...trzymanie psa w jednym pokoju to straszne musi być (możesz sobie tłumaczyć inaczej, ale to nie zminia faktu, ze meczysz zwierzę).

Gość gość
no co ci bede tlumaczyc ... przeciez I tak wiesz swoje bo to takie niemozliwe zeby pracodawca dawal bonusa 100 funtow ;) w polsce premia to polowa wyplaty czesto gesto ... a u nas daja tylko stowe liczba osob na produkcji okolo 30wlasciciel jest milionerem wiec go stac nikt sie nie chwali pisze jak jest a tluki I tak nie uwierza... piszesz ze to normalne a jednak nie wierzysz ot paradoks :) pies spi w pokoju w momencie kiedy tez spie drzwi sa zamkniete kiedy jestem poza domem biega po calym domu ma duzy ogrod a kobieta od ktorej wynajmuje pokoj traktuje go jak swojego kilka razy nawet sie dopytywala czy bym go nie oddal zabawne bo bardzo mozliwe ze nawet jada lepiej od ciebie w zaprzyjaznionym polskim sklepie dostaje za friko szynki kabanosy I inne d**erele zazwyczaj na dni przed koncem waznosci jeszcze nigdy nie jadl karmy w zyciu tylko ryz kasze lub makaron z miesem ale ty go tak bardzo zalujesz ;) zaraz pewnie sie dowiem ze te biale laty na jego pupie to tak naprawde siwy kolor I ma go z nerwow ze mieszka w angliia nie w polsce ;D pluj pluj malenka

Gość gość
Przy zarobkach 450f/tyg kupisz mieszkanie w Lodnyne? ...

Gość gość
* Londynie

Gość gość
Chcialam zauwazyc, ze pies ma sie wybiegac na zewnatrz a nie w pokoju wiec nie ma znaczenia gdzie sie trzyma zwierze o ile to nie w klatce czy na lancuchu :O tylko jak czesto sie wychodzi z psem i czy pies ma okazje kazdego dnia bez smyczy pobiegac. Wazne jest zebu pies nie siedzial sam przez 8 godzin czy wiecej :( bo sie to odbija na jego zdrowiu psychicznym i na pecherzu w pozniejszym wieku. Tak jak i czlowiek nie powinien trzymac moczu przez 8 godzin...Pies powinien wyjsc co 3-4 godziny na spacer a przynajmniej raz dziennie porzadnie sie wybiegac, Mozna to spokojnie osignac rowniez mieszkajac z psem w pokoju.

Gość gość
No ja nie Londyn, a Sheffield, od 6 lat, z chłopakiem. oboje pracujemy na full time (40-45h tygodniowo stawki powyżej minimum, on ma prawie 9/h ja mniej). mamy auto, wynajmujemy nowe ładne mieszkanie. Ja mam odłożone na czysto "na czarną godzinę" 3 tysiące. on też jakoś podobnie ma na swoim koncie odłożone, po pod koniec roku robilismy podsumowanie ;) żyjemy na luzie, imprezy gadżety podróże

Gość gość
Hahaha 3 tysiace :D Wiesz co mozesz sobie z taka kasa zrobic. Chyba nie musze c***isac dalej.

Gość gość
Prosze sie nie martwic o pieska ma sie dobrze i bardzo mi odpowiadaja codzienne spacery nawet zima bo sam tez lubie zazyc duzo ruchu pomimo ze fizyczna to mam siedzaca prace a 400m od domu mam ogromny park na ktorym zmiesciloby sie ze sto boisk pilkarskich biega za patykami podaje lape przybija piatke i jest wyczesywanyco 3 dni wiec mozesz byc spokojna :) 450 to kasa ktora zaspokaja moje potrzeby i pozwala mi odlozyc zawsze mogloby byc wiecej ale osobiscie jestem zadowolony miejscowosc w ktorej mieszkam to nie londyn u mnie kupie 3 bed w ladnym stanie za gora 130tys ale rozwazam jeszcze przeprowadzke do leeds gdzie chaty sa jeszcze tansze

Gość gość
Jak się pracuje tyle godz tyg i imprezuje to raczej trudno wyprowadzać psa co 4 godz...a w ten bonus co miesiąc tez nie wierze ;) żaden pracodawca nie rozdaje tak kasy

Gość gość
Sama sobie doposujesz niektore rzeczy widac ze masz ciezki charakter i szukasz dziury w calym o wyjsciach co cztery godz pisala inna osoba ja wyprowadzam psa na godzinny spacer wieczorem jak jestem w pracy wypuszcza go lokatorka lub jej corka praktycznie zawsze jest ktos w domu bo z ta kobieta mijamy sie zmianami a corka po 15 zawsze w domu w bonusa mozesz niewierzyc ale robisz z siebie tylko posmiewisko pracuje jako operator cnc i 10.50 to jest minimum ktoremozna dostac w tej pracy wiec tym bonusem szef wcale nue zaszalal... normalnie szukalbym innej alepierwszy raz mam okazje pracowac w miejscu gdzie traktuja cie lepiej niz dobrze 2 kawy do tego 10herbat nazmianie i 2 godz przegadane to tutaj norma a menager widzac nas jak zamiast pracowac gadamy podchodzi i sam zaczyna nawijac lol na poczatku mnie to troche dziwilo ale w momencie kiedy kilkukrotnie zostalem przeproszony przez niego w momencie kiedy wpadl niespodziewanie kiedy pisalem esemeski juz nic mnie nie zdziwi poza tym moglbym go na rekach nosic takie mam o nim zdanie pomijajac fakt ze w kazde swieta za swoja kase kupuje 12pak browarka dla swojej ekipy duzo jest takich ciekawostek np darmowy mc donald w sobote zamawiasz co tylko chcesz kawa herbata tosty i nutella ns codzien za free niby duzo nie placa a kazdy tutaj zadowolony i jaktu odejsc hehe

Gość gość
P.s ja imprezuje tylko w soboty