Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina z czwórką dzieci a piąte w drodze , bieda aż piszczy a oni...

Polecane posty

Gość gość

się cieszą . Jej mąż to jedyny żywiciel rodziny , ona nigdy nie pracowała . Teraz w ciąży z piątym , nie stać na mieszkanie a ubrania dostaje od innych bo taka" biedna " . Następna jej wpadka , miałam jej kupić coś z wyprawki na początek , np. kilka par body , śpiochy , kaftaniki itd. ale się zastanawiam . Też chciałabym mieć dziecko kolejne ale nie stać mnie na to bo myślę przyszłościowo a ta już piąte i na chleb brakuje . Kraj wspiera patologicznych rodziców co robią dzieci na potęgę , oni się niczego, nie nauczą bo każdy im ciuchy da a państwo kasę .

Gość gość
i czego jej zazdroscisz ?

Gość gość
heee ? - chcecz miec jej panstwowa kase

Gość gość
koieto przyjedz do de. tu kazda turczynka ma kilka dzieci i ma sie dobrze,

Gość gość
Nie , tylko mnie denerwuje że tacy ludzie dostana kasę za free . Nigdy się nie wysiliła żeby pójść do pracy . Rok temu pracowałam ciężko w fabryce a oni nie mieli kasy , zaproponowałam jej żeby jej mąż złożył tam cv . Ciężka praca ale dobre zarobki to mi powiedziała że on tam do pracy nie pójdzie bo za ciężko . Za przeproszeniem taki leser ma kasę za free a ja muszę zapierdzielać do pracy bo mi nikt nie da .

Gość gość
Cos w tym jest.to nie pomagac takim i koniec.oni dostaja kasa od rzadu dzieki takim jak ty co ciezko pracuja.przeciez panstwowa kasa z powietrza sie nie bierze.wiec wszyscy juz wystarczajaco im pomoglismy tym ze pracujemy i placimy podatki.nie musimy nic wiecej dawac jak oni sami nic nie robia.podobal mi fragment z ksiazki zaginiona dziewczyna.gdzie glowna bohaterka rozmysla o kobietach w ciazy i o tych wszystkich przywilejach jakie ciaza niesie ze soba.jakby to byla wielka filozofia dla kobiety rozlozyc nogi i pozwolic facetowi sie spuscic.

Gość gość
Jeszcze mieszkanie komunalne dostaną bo na dwóch pokojach mieszkać nie będzie , już meble ogląda bo teraz zwroty dostanie w kwietniu . W tym tysiąc co miesiąc przez rok po porodzie .

Gość gość
EE mi tam z takiej rodziny to dzieci szkoda. Czemu dzieckia winne ze maja rodzicow debili. Jak mozna to dzieciom trzeba pomagac w jakis tam sposob

Gość gość
Czemu od razu oceniasz z góry ta rodzine ze jest taka a nie inna?może nie pracuje bo ma dzieci czwórkę?nie pomyslalyscie o tym?sama mam troje i nie lubie jak sie mnie wrzuca do jednego worka z innymi.kazdy myśli ze nie pracuje całymi w dniami siedzę w domu.ale Malo kto wie ze 24na dobę zajmuje się schorowanym ojcem za co dostaje pieniadze od siostry ktora jest w Niemczech.i tak dostana po 500 na dzieci.zazdroscicie?:)

Gość gość
ci co tak krzyczą niech pamiętaja, że te dzieci będą pracować na nasze emerytury.

Gość gość
ale zajmowanie się ojcem to przypadek losowy. Ja tez mam schorowaną bardzo mamę a do pracy chodzić muszę bo darmo mi nikt nie da.

Gość gość
To ja autorka , tą dziewczynę znam od dawna . Jak miała 2 dzieci to moja mama pomagała jej , dawała ciuchy czasem jedzenie czekoladę czy owoce itd. Teraz mieszkamy na tym samym osiedlu a niczego się nie nauczyła . Nie wkładam wszystkich do jednego worka .

Gość gość
" Za przeproszeniem taki leser ma kasę za free a ja muszę zapierdzielać do pracy bo mi nikt nie da . " Jak ona ma kase za free to ty też możesz mieć za free więc nie pisz że nikt ci nie da jak państwo tez tobie może dać. Hehe

Gość gość
Patologia rodzi patologie wiec watpie aby te dzieci byly bardzo pracowite jak dorosna i robily na nasze emerytury. dziewczynki pewnie powtorza schemt mamusi zaciaza w wieku 15 lat i a chlopcy beda pracowali doryczwczo na czarno albo wpadna w szemrane towrzystwo. PRZYMUSOWA kastracja dla PATOLI.

Gość gość
a co ty qrwa ośle jeden jasnowidz jesteś? z takich rodzin często wychodzą wybitni ludzie, wiedzą, że im nikt nie pomoże więc uczą sie sobie radzić.

Gość gość
Jasne. Bzory gadasz. Wiem bo jestem nauczycilka. mam doczynienia z dziecmi z takich rodzin. I tylko znikomy procent dzieci z tych rodzin wychodzi na ludzi.

Gość gość
Ciekawe jak wygląda prowadzenie ciąży u takiej baby? Niech zgadnę... O kwasie foliowym nie słyszała, całą ciążę żre chleb ze smalcem, z badań ewentualnie jedną morfologię przez całe 9 miesięcy, oczywiście wszystko za państwowe, bo w portfelu nie ma nawet 10 złotych, USG nie zrobi. Badania prenatalne? A co to? Państwo ma dać i jeszcze za rączkę do ginekologa zaprowadzić, bo inaczej urodzi na strychu.

Gość gość
08:22 żeby wydać taką opinie ze 100% pewnością to najpierw musiałabyś przeprowadzić jakieś badanie statystyczne, ja bym sie nie porywała jeszcze na wyrost z takim osądem, są dzieci że chcą właśnie inaczej żyć niż rodzice. Poza tym autorka napisała że mąż jej znajomej pracuje, ani słowa o tym żeby był tam jakiś alkohol więc nie nazwałabym tego jeszcze patologią, takich rodzin jest od cholery że facet pracuje a babka nie i są to normalne rodziny. Mało tu takich topików na kafe o matkach któe zajmują się domem tylko że tu sie pisze o nich kury domowe. Rodzina rodzinie nierówna. Ja autorce proponuję zostawić te czekolade i owoce dla siebie bo taka rodzine bez tego przeżyje, przeżyje i bez tych śpiochów

Gość gość
Ta piątka oraz inne dzieci z patologicznych rodzin będą płacić na wasze emerytury. Dlatego też państwo wspiera "patologie"

Gość gość
No niestety tak juz jest z tą kasa ze niektórzy maja ale pomyśl ze na pewno tego nie robi dla kasy bo kasy bo i tak ja musi wydać na dzieci wiec raczej wczasów za to nie bierze :) a teraz tak Malo dzieci sie rodzi ;) niech sobie wychowuja

Gość gość
"Wiem bo jestem nauczycilka. mam doczynienia z dziecmi z takich rodzin. I tylko znikomy procent dzieci z tych rodzin wychodzi na ludzi. " Jakiej szkoły nauczycielką jesteś ?

Gość gość
Ale jesteście zalosni.. Ha ha :) to tylko bogaci maja miec dzieci? Biednym sir nic nie należy???? Mam pytanie teraz. Czy wasi rodzice jak was rodzili to mieli pieniadze na wszystko spali ma Bahamach???? Haha pewnie pol z was sie nawet gdzies w polu urodziła a teraz jesteście przewrażliwieni. Wszystko zalezy od ludzi czy ktos chce na nich wyjść!!! W głowę sie puknijcie ograniczeni

Gość gość
co wy cudze dzieci liczycie? zabierają wam coś? nie? to sie od nich odwalcie!!] nauczycielka, to twoja też rzecz w tym, pitko jedna, zeby czasem mieć do takich dzieci inne podejście. żal mi ich, bo też znam taką rodzinę, ale każdy ma prawo do życia. szczacie w majtki nad kwasem foliowym? a wasze babki i prababki myślały o tym? mądrale sie znalazły!!.

Gość gość
"Jasne. Bzory gadasz. Wiem bo jestem nauczycilka. mam doczynienia z dziecmi z takich rodzin. I tylko znikomy procent dzieci z tych rodzin wychodzi na ludzi. " Ale ściema. Nauczycielka nie waliłaby takich błędów w pisowni, nie siedziałaby na kafe a tak w ogóle to w tej chwili byłaby w szkole. :O

Gość gość
Tez jestem nauczycielka dzieci idą 7go do szkoły a dzis nie każdy musi być :)

Gość gość
8.33 Do państwowego ginekologa nie można się dostać a jak juz to tyle sie czeka ze szkoda gadać. Macie troche dziwne pojęcie patologii bo biedę od razu uważacie za patologie. Na antykoncepcje pewnie nie ma bo to tez kosztuje. Takie jesteście mądre bo nie jesteście w takiej sytuacji. Czego się czepiacie ze ma mieszkanie komunalne? Ruderę jakaś jak w slumsie bo tak zwykle wyglądają takie mieszkania. Czy tych paru groszy od państwa za które przeżyć ale nie da?

Gość gość
Ja nie wiem co trudnego jest w zrozumieniu faktu. Każdy niech ma dzieci ile chce ma do tego święte prawo. Niech ma też wynikające z tego obowiązki wychowania i utrzymania tych dzieci. Nie ze paniusiom nie opłaca się pracować bo mops kasę da. Chcesz dzieci proszę bardzo ale zapracujcie na nie z tatusiem.

Gość gość
08:33 badań prenatalnych to bez uzasadnionych podejrzeń nikt nie robi, poza tym nie każdy jest zwolennikiem aborcji w razie potencjalnej wady genetycznej jak za pewne ty. Wybaczcie ale dla mnie żarcie tabsów na potęge przez całe życie bo facet bez seksu ani dnia nie wytrzyma i aborcja w razie wpadki to też nie jest miernikiem nie bycia patologią. Wystarczy pluć na drugiego i życzyć drugiemu śmierci to dla mnie już jest patologia i można sie nawet chwalić wykształceniem, dla mnie nic to nie znaczy jako o człowieku. Można być wykształconym i bogatym s********m który popełni przestępstwo i sie wywinie od więzienia ba ma wtyki i kase, więc nie piszcie mi tu o patologiach

Gość gość
Skąd to przekonanie, że komukolwiek coś się należy? Może nasze babki nie jadły kwasu foliowego i rodziły w polu i nikt nie myślał o tym by posyłać dzieci na lekcje angielskiego i karate, ale jeżeli nie zauważyliście to czasy mamy inne i takie dzieci na dzień dobry mają przerąbane. Kiedyś w sklepach nic nie było, wszyscy klepali podobną biedę, jedzenie nie miało w sobie tyle chemii, ale to było kiedyś.

Gość gość
Nie masz jej czego zazdroscic - no bo czego? debilnych wyborow? Zmarnowania sobie zycia??? Po tylu ciazach,to ona ma organizm totalnie zrujnowany. O zdrowym odzywianiu to to pewnie nawet nie slyszalo, a nawet jak slyszalo, to jej i tak nie stac. Raczej zycie bedzie mieć krotkie. Za nic bym sie nie zamienila, bo panstwo jej cos daje za darmo... Ona i tak z tego radosci nie ma, wegetujac.