Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina z czwórką dzieci a piąte w drodze , bieda aż piszczy a oni...

Polecane posty

Gość gość
Nie dyskutuję z osobami niekulturalnymi.

Gość gość
Jak ktoś nie podoła to niech sobie tyle dzieci nie robi . Nie od dziś wiadomo jaka jest w Polsce sytuacja i kiepsko jest z pracą . Jak ja zrobiłabym sobie 4 dzieci będąc bez pracy a mąż zarabiał by 2 tys to byłabym odpowiedzialną matką ? Czy taka matka ma pojęcie co da dzieciom jeść czy będzie ją stać na książki i buty , czy takie dziecko nie będzie wyśmiewane w szkole przez rówieśników ? Ja miałam taką matkę i ojca . Jak nauczycielka kazała raz przynieść z dnia na dzień blok kolorowy i bibułę to matka do mnie powiedziała że nauczycielka sobie wymyśla i ona nie będzie płacić za fanaberie jakieś . Jak mi było wstyd kiedy musiałam ukrywać dziurę w bucie na mrozie -10 bo moment się rozwaliły , 30 zł to majątek albo jak matka zabierała pieniądze które zarobiliśmy z wakacji i kupowała nam spodnie na bazarze 1 na cały rok z tego , jedne buty a plecak jak nie był bardzo podarty to trzeba było go mieć na nowy rok szkolny . A teraz wielce 6 dzieci wychowali i jakie niewdzięczne bo powinniśmy się odpłacić jak od 4 klasy podstawówki sami płaciliśmy za książki i buty to było dobrze . Ojciec nie chciał pracować a matka co chwilę w ciąży i wiecznie na zasiłkach . A gdzie ta kasa szła z opieki jak sami pracowaliśmy na ubrania a jedzenie z działki którą my też obrabialiśmy po szkole jak tania siła robocza . A ojciec co rusz nowe klucze kupował i pierdoły dla siebie albo ser pleśniowy który sam jadł . A tego w życiu nie zapomnę jak dostałam okres i prosiłam matkę o podpaski a ona kazała mi skomleć jak pies o żarcie , ojciec z szyderczym uśmiechem złotówkę mi dał . Róbcie dzieci jak chcecie nawet 15tke tylko nie bądzcie zdziwieni na starość .

Gość gość
A potem jeszcze na stare lata tacy rodzice pozywają dorosłe dzieci o alimenty, bo te poradziły sobie w życiu i "mają obowiązek". Matki siedzące całe życie w domu oczekują, że to dzieci będą ich "emeryturą", bo przecież one się "poświęciły dla dzieci". Nieważne, że dzieciak sam dyma za najniższą krajową i robi bokami. Dziecko to nie poświęcenie ani emerytura dla matki na stare lata. Taki człowiek dorasta i ma prawo iść własną drogą, ale w Polsce zaraz zwyzywają cię od wyrodnego dziecka.

Gość gość
moim zdaniem to wam po prostu żal dupę ściska o te 500 :-D no taka prawda :-p

Gość gość
Normalny człowiek ok niech ma , pracuje itd , to samo samotni rodzice ale nie taka pani co nigdy rączek praca nie zbrudziła . Zamiast kasę mogli zrobić darmowe żłobki , przedszkola , żywność w szkole dla biedniejszych , książki czy bony do wykorzystania na podręczniki czy artykuły szkolne . Wiadomo , że takie dziecko będzie miało a jak taka matka albo taki ojciec dostanie 500 zł na jedno dziecko a ma trójkę to przebębni kase a dziecko nawet butów na oczy nie zobaczy czy porządnego obiadu lub śniadania do szkoły i będzie chodziło głodne a tak chociaż ten ciepły obiad w szkole zje .

Gość gość
O jakie 500? Już dostałeś? Zobaczysz jak świnia niebo.

Gość gość
W Polsce polityka prorodzinna jest od doopy strony. Więcej miejsc w przedszkolach to większe prawdopodobieństwo, że kobieta wróci bez większych kłopotów do pracy, a nie wypadnie z rynku na dekadę. W Skandynawii 5 czy 6-latki idą do szkoły i efekt jest taki, że 10-latek ze Szwecji mówi po angielsku lepiej niż 80% dorosłych Polaków, którzy nawet jadąc na zagraniczne wakacje walczą z życiem, bo samodzielnie nie potrafią nawet dogadać się w prostej sprawie z recepcjonistą, ale w Polsce oczywiście im później zacznie szkołę i im mniej w życiu przepracuje tym lepiej, bo miłościwie nam panujący mają dzięki temu zastępy tępego elektoratu wyhodowanego na lata.

Gość gość
ale wam ruję o pincet ściska soczki niedomyte :-D

Gość gość
Jak świnia niebo hmmmm :-D jeszcze nie tak dawno to samo słyszałam odnośnie 1000 zł dla bezrobotnych studentek i na umowę śmieciową i PROSZĘ ruszyło i będą dostawać :-D 500 ruszy w kwietniu i bardzo dobrze niech wam drze brochy zazdrość :-D niech was to w d****h kole :-D zawistne soooki :-p

Gość gość
ja mam 5 dzieci nie przekroczymy dochodu licząc od pierwszego dziecka 2500 tysiaka co miesiąc buziaki pozdrawiam kochane

Gość gość
Ja tam Ci nie zazdroszczę . Przyjemność to żadna gotować 2,5 kg ziemniaków na sam obiad czy wielki gar zupy . Niby 2,5 tys więcej ale za to więcej buziek do wyżywienia i butów . Do tego gromadke wychować trzeba i każdemu poświęcić czas . Nie zazdroszczę urobienia po pachy .

Gość gość
:-D

Gość gość
20 01 tak masz rację gary ,ziemniory, zupy urobienie po pachy i tego się trzymaj :-) pozdrawiam Cię ciepło pogoda piękna śnieg pokrył góry słonko świeci , ja idę zapierdzielać do moich dzieci :-)

Gość gość
Dobra dobra , Jak będziesz brała kasę już od pierwszego dziecka to chyba nie stać Cię na catering . Chyba że zarabiasz na lewo , ale to życzę Ci żeby skarbówka dobrała Ci się do d**y :-P. Pozdrawiam

Gość gość
hehe nie nie zarabiam na czarno :-p no ale razem jeszcze nie wyciągamy ponad 5600 :-) a tam jest 800 na osobę nie wiem jak przy działalności gospodarczej ,ale my sobie radzimy bez tego z tym będzie jeszcze lepiej ps przyznam Ci szczerze do tego że ja lubię kartofle i jem węglowodany moje dzieci natomiast nie podzielają tego :-o no cóż wierzę że mnie znasz i wiesz lepiej pozdrawiam :-)

Gość gość
Zleciała się roszczeniowa hołota wyborców stetryczałego starego kurdupla. Jeszcze się na nauczyliście, że w Polsce to za darmo dostaniecie co najwyżej po mordzie w ciemnej ulicy. Nawet jak dostaniecie tę kasę to zabiorą wam gdzie indziej. Państwo nie jest wam nic winne.

Gość gość
zal mi jest 500zl na dziecko?? jezeli by to cos zmienilo to dalabym i 1000 kazdemu! ALE TO NIE JEST ROZWIAZANIE!!! nawet slepy to widzi!!! gdyby te kase przeznaczyc na miejsce w przedszkolu, podreczniki do szkoly i OBIAD dla dzieci! to jest inna sprawa. ale tak?? nie badzcie naiwni, pajace :O

Gość gość
podręczniki są już darmowe wprowadzane obiady były są i będą dla najbiedniejszych darmowe przedszkola też są i w ciul innych zapomóg i dotacji więc o czym tu mowa no ja was rozumiem że wam jest ciężko że innemu może być lepiej :-D i super że będzie 500 huraaaa :-D i 1000 dla bezrobotnych SUPER

Gość gość
13 02 co ty piertolisz kasa to nie rozwiązanie to czemu w polszy kobiety nie chcą rodzić a w Angli Norwegi itd. itp. chcą i mają po kilkoro bo wiedzą że jak coś to mają wsparcie i na chleb nie braknie a tu polityka prorodzinna 77 złotych rodzinnego rzyg polsza

Gość gość
I dlatego mają w Anglii to co mają . Syfu tylko się nazjeżdżało. Zastanawiają się teraz jak to ukrócić. Nie wspominając o Niemczech.

Gość gość
w nrwegii czy angli maja miejsce w przedszkolach i zlobkach!! a w polsce? za 1300 na reke 1 panstwowe przedszkole gdzie doplacasz jakies 300zl, i miejsce w nim maja najbiedniejsi, od samotych matek, ktore i tak do pracy nie chodza bo zyja z tych dzieci. prywatne to 700zl +reszta. jak zatem ma chciec rozsadna kobieta rodzic??? a co do obiadow to KAZDE dziecko powinno miec darmowy!!! w wiezieniu a kazdy wiezein darmowy, sponsorowany przez nas obiad, a dziecko w przedszolu czy skzole gorsze, bo matka se zyly wyprowa za 1300zl na reke :O

Gość gość
co ty porownujesz polske do anglii albo norwegii?!?!? dlaczego oni rodza dzieci?? bo maja dofinansowania do wszytskiego, a nie gotowke do reki, ktora moga przepic jak chca :O w anglii nawet jak zarabiasz malo i nie masz dzieci to dostajesz dofinansowanie zeby miec minimalny prog zycia.

Gość gość
Roszczeniowa hołota uważa, że skoro w Norwegii mają jak pączki w maśle to u nas też to powinien być standard. Tylko, że Norwegia śpi na ropie, nie ma za sobą 50 lat w plecy. Tam ludzie dbają o siebie, o środowisko naturalne i każdy w jakiś sposób pracuje dla wspólnego dobra, angażuje się społecznie tak czy inaczej. W Polsce wiele bab po 30 lat siedzi w domu na utrzymaniu frajera, frajer sam często na lewej rencie (polecam wycieczkę w Podkarpackie) i myślą, że kasa z nieba spadnie jak się wyklepie pacierz pod dwiema zbitymi dechami.

Gość gość
no i roszczeniowa hołota cieszy się z 500 :-p bardzo POLSZA TO POLSZA a wy sucze to sucze szczekacie jakbyście ruje miały tak wam ci/py ściska że c***ja dostaniecie bizneswoman po 1300 zarabiają :-o i na jednego bachora ledwo kasę potrafią mieć niezaradne życiowo denne czypy :-D

Gość gość
ja mam 4 dzieci chłop legalnie w Norwegii i tam pobieram socjal tu nie mam rodzinnego ale to 500 na 3 chyba będzie mi się należało prawda bo to nie rodzinne tylko rodzicielskie jakby nie patrzeć marne grosze ,ale zawsze coś :-)

Gość gość
dorób sobie jeszcze 4 :P

Gość gość
no 4 nie ,ale jeszcze 2 mi się marzy :-)

Gość gość
a co sobie będziesz żałować :)

Gość gość
fajnie się patrzy na biedę co? jak laska ma 4 i 5 w drodze o można tu puścić wodzę fantazji nagadać cudów temat studnia bez dna ,ale już na matkę co dostanie po 500 na dziecko wyjdzie co nieco z biedy bo i na chleb i na kartofle będzie to już nie, zazdrość dupę ściska no bo jak to bachorów narobiła i jeszcze jej KASE KORWA KASE KASE je/bane dziwy kafeteryjne tylko KASA wam we łbach BOŻE co za ludzie rzygać mi sie na was chce super że będzie 500 na dziecko chcecie je dostać to trzeba się wysilić i zamiast roszczeniowej koorwy jedynaka rodzić dzieci :-o

Gość gość
Pięć stów i wyjście z biedy? Kpisz czy o drogę pytasz? Daje się narzędzia a nie kasę, wędkę a nie rybę. Te pięć stów przeznaczone na konsumpcję nie zmienią struktury biedy takiej baby. Nie zmienią jej szans na dostanie pracy, podwyższenie swojego statusu społecznego jako takiego, ona nie wyda ich na szkołę. Pieniądze zostaną przeżarte, przepite, a nie wydane mądrze z jakimś długoplanowym planem rozwoju/zmiany na lepsze nie tylko jutro, ale następne 10 lat dla dziecka czy jego matki.