Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzina z czwórką dzieci a piąte w drodze , bieda aż piszczy a oni...

Polecane posty

Gość gość
TAAA w Anglii to za złobek się płaci 200 funtów tygodniowo albo 3 funty opiekunce nie zarejstrowanej tak dają dopłaty 20 funtów tygodniowo rodzinnego wow miliony wiem bo mieszkam w UK czas zejść na ziemię a nie bujać w obłokach i bzdury pisać.

Gość gość
Moze nie pracuje zawodowo a kiedyś pracowałam a teraz mam 4 małych dzieci. I przy nich napracuje się najwięcej. Nie gadajcue że matki zvdzuecmi nie pracują i sobie siedzą i odpoczywają

Gość gość
Następna co zazdrości drugiemu człowiekowi... Zawiść i nienawiść.. Nie rozumiem tego świata. Po co to komu zazdrościć, martwić się o jakieś głupoty. Im mniej wisz, tym lepi śpisz...

Gość gość
Ja nie twierdzę, że 4 dzieci to wakacje na Hawajach, ale nie mam zamiaru płacić na twoją emeryturę. Zajmujesz się dziećmi i nie pracujesz? Spoko, ale to jest TWÓJ wybór i TY poniesiesz konsekwencje. O swoją kasę na starość dbaj sama, bo moje znajome z 2 dzieci jakoś pracują i nie wyciągają ręki po kasę i nikogo nie obchodzi z czego będą żyć za 40 lat.

Gość gość
o ile za te 40 lat rzyć będą :-D polemika się kłania cóż każdy żyje kolejnymi 24 godzinami a co dalej hmmmm......

Gość gość
Jestem przeciwna dawania jakichkolwiek pieniędzy na dzieci. ( wyjątkiem są rodziny, gdzie zdarzyła się tragedia, śmierć rodzica, pożar. ciężka choroba, itp). Ale zarobki w naszym kraju powinny się zmienić., bo to co zarabiamy to woła o pomstę do nieba. Na zachodzie mogą dobrze zarabiać, dlaczego u nas się nie da?

Gość gość
rzyć?????????????? Tacy ludzie tę kasę dostają i dziwią się, że są wyzywani od patologicznych. Ludzie, na zachodzie to sobie mogą zarabiać. My mamy 50 lat w plecy a do was to nie dociera. Mamy chyba najwyższy w Europie odsetek lewych rencistów, wiele kobiet całe życie przy dzieciakach w domu siedzi, nie jesteśmy innowacyjni niczego nie wymyślamy. Jesteśmy tylko montownią śrubek państw innowacyjnych. Stereotypowo "Niemiec to dobry inżynier", a Polak "Dobrze szparagi zbiera", więc nie dziw się, że zarabiamy mało.

Gość gość
17 05 brawo na Ciebie czekałam soko która się pierwsza skapnie :-D no sikam ze śmiechu kocham kafeterięęęęęę ❤️

Gość gość
Nie lubię hołdowania biedzie. Należy uczyć dzieci, że pieniądze nie są w życiu najważniejsze, ale ich posiadanie jest ważne, jest dobre, nie ma w tym nic złego. Zamożność człowieka najczęściej wiąże się z jego inteligencją i przedsiębiorczością. To są dobre cechy. Dziecko nie musi sobie dobierać znajomych według marki ciuchów jakie oni noszą, ale nie ma co przesadzać w drugą stronę. Bieda nie uszlachetnia.

Gość gość
teraz do huja dostaną za darmo, po co mają pracować, ja pierdolę, jak tak można, za pracę dają jałmużnę a za pierdolenie się będą płacić, popierdolony rząd.

Gość gość
ludzie tez powinni czsami używac mózgu,ja wszystko rozumiem,że są takie rodziny,że rodzice się szanują,może jest i skromnie,ale nie ma biedy,ale sa i takie ze dziecko za dzieckiem,dzieci nie są dopilnowane,jedno drugie chowa,głód,brud i patologia, albo trafi się facet świr i chytrus,jak maż mojej znajomej,że dzieci naprodukował,a ona musi je żywić byle gó/w/nem ,nic nie kupuje prawie do jedzenia ,dobrze ze dzieci mają obiady z opieki ,coś rodzina podrzuci raz na jakis czas jakiś worek ziemniaków choćby,bo już byłaby zupełna kicha chyba są prezerwatywy,i inne środki,jak mają dzieci mieć taką biedę to lepiej pomyśleć za wczasu

Gość gość
nareszcie kuźwa będę miała na wódę bo już znudziło mi się pić najtańsze wino, wątroba mi wysiada, a dzieci, opieka ich ubierze, obiady w szkole i co jeszcze im mało.

Gość gość
na szczęście nie wy tu decydujecie ile kto może mieć dzieci :-) i ile musi mieć przede wszystkim by mieć je w ogóle :-)

Gość gość
14 46 ale taka patologia jak ty to tylko 1 % tak że luz dla mnie w sumie nawet na 1 % nie zasługujesz a dlaczego ? bo nienawidzę bab które matki uważają za patologię i to że ktoś ma dzieci jest dla kogoś patologiczne autorko dla mnie takie jak ty to 0 % no i trunki które spożywam też mają tyle procent z wyjątkiem mleka :-p a jestem MATKĄ pewnie na forum znajdę jeszcze nie jedną mamę której świat nie kręci się w około alkoholu , nikotyny i narkotyków :-p te wasze poglądy mierzenie wedle własnej miary i brak zrozumienia że można żyć inaczej powinno wam dać do myślenia że czas na AA

Gość gość
ale kuźwa te baby nie do z***bania, rodzą dziecko za dzieckiem, a niby to mają być "kruche, delikatne istoty", chłopy nie wierzcie w to, zobaczcie jak rodzą, jak głupie,

Gość gość
Dajcie na luz z prowokatorami. Ej ale jesli ktos ma naprawde 5 dzieci to znaczy ze od panstwa dostana przynajmniej 2000 zl? Ojechane to maz takiej wyplaty nie ma hehehe ;D Mi to zwisa. Socjal powinien byc. W innych krajach jest. Tak, taaak wiem, ze wszystkie kraje sa bogatsze.

Gość gość
ja w sumie was rozumiem że żal dopy ściska :-) matki jedynaków biedne

Gość gość
matki jedynaków umieją same siebie cenić nie tak jak te p*****lnięte królice

Gość gość
mogę być królicą kocham moje dzieci , życie dziękuję Bogu za to co mam :-) za zdrowe dzieci za urodę , sukcesy bo jak patrzę ile jest na świecie zła tragedii ,to dziękuję Bogu za to co mam bo mam za co no i mój rozum który nie przejmuję się czczym gadaniem bądź pisaniem tak strasznych rzeczy pomyśleć że to piszą ludzie tyle zła jadu agresji która wróci do każdego z nas :-) kiedyś na pewno :-)

Gość gość
ja też wolę być królicą jakbym była bezpłodna .... nie dzieci nadają sens mojemu życiu więc w sumie jestem szczęśliwą królicą :-)