Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka2002

Karmienie piersią w miejsach publicznych

Polecane posty

Gość butlonosa
ja karmiła butelka ale nie mam nic przeciwko. nawet trochę zazdroscilam bo taka mama miała bufet w odpowiedniej temperaturze zawsze przy sobie :D

Gość gość
Jak nie wywala piersi na widok tylko sie zakryje to czemu nie. Jestem na tak. Dzieci sa wazne. Ale Jesli karmic bedzie bez zakrycia z piersia wywalona nawieszch to powinni taka ukarac mandatem niesmaczny widok ble

Gość gość
Ja też uważam, ze jeśli robi to w miarę dyskretnie to nie ma problemu chociaż ja sama nigdy bym się nie odważyła karmić piersią w miejscu publicznym.

Gość gość
Czym innym jest dyskretne karmienie a czym innym ostentacyjne "wywalenie" piersi by każdy chcąc nie chcąc -musiał je oglądać. Miałam niezręczną sytuację z koleżanką. Byłyśmy akurat w restauracji gdy jej maluch zaczął domagać się mleka. A ona zwyczajnie zadarła bluzkę i stanik pod brodę i przystawiła dziecko.Nie przejmowała się że druga pierś radośnie wisi wystawiona na widok publiczny...Zwróciłam jej uwagę że to nieapetyczny widok a ona zbyła mnie śmiechem mówiąc że to przecież taaaakie naturalne.Mi odechciało się jesć. Na dodatek czułam się głupio w jej imieniu. Ludzie patrzyli na nią jak na kosmitkę. Prosiłam ją żeby osłoniła się chociaż pieluszką - ale po co? W koncu widok nabrzmiałych żylastych piersi jest uroczy.Na dodatek co chwila demonstracyjnie wycierała "wolny" cycek bo gdy zaczęła karmić - kapało z niego mleko. Natura naturą ale dla mnie to było obrzydliwe.

Gość gość
Haha do mam wywalajacych ostentacyjnie cycki: wiecie ilu chlopom musi stawac jak widza gole cyce??

Gość gość
Rozumiem samo kp/cos pięknego i uwazam ze super jak kobieta karmi! Noe rozumiem jedynie tego ekshibicjonizmu-widziałam kilka matek ktore ostentacyjnie wywalają piers i to przegięcie na maxa. Nie wkrecajcie sobie ze mezczyzni sa podnieceni kp-w większości ich to odrzuca.

Gość gość
Mam takie zasadnicze pytanie, po co matce publika przy budowaniu relacji z dzieckiem podczas karmienia? Kobieta która ma wstyd i wartości nie będzie karmiła w miejscu publicznym, bez przesady.

Gość gość
Filmik chyba ustawiony.. A ja widziałam podobną sytuację, ale babka nawet sie nie kryła, wyjeła cycek, dziecko z wózka i karmiła. Nie mam nic przeciwko, ale nagle sobie przypomniała, że musi wysiąść i dosłownie dziecko od cyca oderwała i biegem z metra, dziecko w ryk.. Więc jednak bez sensu, więcej stresu dla dziecka niż korzyści z takiego karmienia.