Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was zna się na komputerach na dyskach???

Polecane posty

Gość gość

Mam do was takie pytanie i byłbym wdzięczny za odpowiedz , ile jest wart według was dysk zewnętrzny 2,5 cala firmy WD 500 GB z USB 2.0, dysk nie używany, sprawny ale gwarancja już minęła na niego, sporo czasu przeleżał w szafie :)

Gość erte453535345
Znajdź taki sam model dysku np. na allegro.pl. Na obudowie dysku masz nr, model itp. Sprawdź stan dysku programem: CrystalDiskInfo

Gość gość
dobrze ale dysk ma przepracowane ok 2 godzin w swoim całym życiu, to ile jest wart bo 50 zł to chyba jest za mało???

Gość gość
ale to jest dysk zewnętrzny, przenośny :)

Na Allegro nowy na gwarancji widziałem za 100zł, więc bez gwarancji bym za więcej niż 50zł nie kupił. Poza tym ma małą pojemność.

Ostatnio kupiłem 1,7T z samsungiem w środku za 260zł w Makro, a potem były po 250 w CARREFOUR. x Nikt nie wie, co jest z Twoim dyskiem. Prawie każdy potrafi go wyzerować, a dobry szpenio zmieni też wpisy S.M.A.R.T. Najgorszego trupa można wyzerować, sformatować i przez kilka godzin będzie funkcjonował poprawnie. x Pewnie Cię to zaskoczy, ale dyski zewnętrze są zazwyczaj tańsze od wewnętrznych o tej samej pojemności. Np. za 250zł kupisz najczęściej 1T 3,5 cala.