Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja corka ma 28 miesięcy i dalej karmie piersia

Polecane posty

Gość gość
Tobie za to się mózg zsiadł :P

Gość gość
Sam Twoj tytul pokazuje autorko ze nie dopuszczasz do siebie mysli ze dziecko juz nie jest niemowlakiem. Podajesz jegowiek w miesiacach a przeciez to prawie 2,5 letnie dziecko! zgrozo. Karmcie sobie nawet do pelnoletnosci. Chore to jest i juz.

Gość gość
Pani z 8:58 bardzo mądrze napisane!! Napiszę więcej- wyobraź sobie, że ja także znam podobny przypadek do Twojego. Moja przyjaciółka także była kp na szczęscie 4 m-ce czyli normalnie. Natomiast Jej brat, młodszy 4 lata, mamusia kp do ....3 roku życia! Aga mi opowiadała jak do tej pory pamięta jak matkaprzy stole czy przy gościach wyciągała (bo po 3 latach kp byly to juz wymiona) piesi i wciskala duzemu chłopcu! Dziewczyna opowiadala, że juz jako w sumie male dziecko cos jej niepasowalo, czula się zle patrzac na to. Teraz mowi o tym , ze z perspektywy czasu ocenia to zachowanie jej mam, ktora nota bene , bardoz kocha jako złe, dziwne, więcej okreslen nie podaje, ale wiadomo , ze podchodzi to pod perwersje i jest mega NIESMACZNE. Aga jes tsuper zaradna, pracowita, samodzielna, fajna kobieta. Jej braciszek to chodzące nieszczęscie- porozwodzie, alkoholik, mieszka z jej rodzicami a mausia biega za nim jak za dzidziusiem. Aga opowiadala ze cale dziecinstwo przechorowal, leżał w szpitalu wiele razy i w ogole jest chodzącym nieszczesciem. Nie chce wprost mi powiedziec, ze jej matka tym chorym podejsciem i m.innymi kp tak duzego chlopca wypaczyla go, skrzywdzila. Z mojego punktu widzenia oprocz tego ze kp ponad rocznego dziecka jest straszliwie oblesne, to po prostu zbędne. Ja tylko raz widziala duze dziecko kp w parku!!!Mloda dziewczyna, wiszący cycek, duza glowa chlopca( mial spokojnie z 3 lata!!). Widok serio szokujący. Nawet pamiętam kolor podwiniętej bluzki tej fatalnej baby- fioletowy:) I zeby nie bylo ze te kp to skromne i dyskretne- tamta usiadla sobie na lawce przy sciezce zdrowia, pelno spaceowiczow i rowerzystow. Nic tylko wziąc taką za bety i wywalic do lasu.

Gość gość
Piekne, wywalic matke za kp. To co powinno sie zrobic z tymi matkami dajacymi mm? Na stos a dziecko do rodziny zastepczej? Tyle sie tu jadu wylewa, poniewaz matki dlugo kp daja z siebie wiecej, wychodza ponad szereg. Te dajace minimum, byleby tylko dziecko dychalo, nie moga tego scierpiec.

Gość gość
no właśnie, po co więcej????? mają kalekie, niepełnosprawne dzieci? na to wygląda

Gość gość
Tak, wywalić do jej mieszkania i niech tam robi co uwaza. Dlaczego ma karmic kulkulatka na zewnątrz piersią skoro to jest dziecko ktore spokojnie jada stałe produkty. Piers jest tu zbędna i to fanaberia matki wiec niech ja realizuje ale poza publicznością!!!

Gość gość
Szerokie horyzonty madrej mamusi (czytaj naj naj na swiecie jakby karmienie cyckiem determinowalo fakt czy jest sie db czy zla matka -prostaczki) -karmiace mm robia tyle "zeby dziecko dychalo". Biedne babska Bo csly swiat ma obowiazek podziwiac was kp dzieci jak najdluzej ba nawet do 2lat a jak trzeba to 2,2 a czemu i 18latla nie kp jak sie nie odstawi.. Nie, nie musze pgladac zboczonych bab -robcie to w zaciszu domowym,wkladajcie i wciskajcie piers duzemu dziecku..To sie nawet okropnie pisze...:((((

Gość gość
Kp dlugo wywalic do ich mieszkania, bo to ich fanaberia. Zgadzam sie pod warunkiem, ze karmiace mm od urodzenia tez bedziecie wywalaly do mieszkania, skoro to ich fanaberia zeby pchac butle, chociaz powinny kp.

Gość gość
Nie, nie powinny wyobraz sobie bo nigdzie nie ma takiej doktryny definiującej przymus kp. Sa kobiety ktore dokarmiają dziecko jedynie butelka-wiesz? Sa kobiety ktore karmic nie mogą wiesz? Sa kobiety kotre nie chcą wiesz? I nie beda sie zmuszały zeby tobie ulżyło. Takiego dużego dziecka nikt normalny mm nie karmi ale sa i tu takie ktore maja fanaberie jednak nie widziałam takiego dużego dziecka karmionego mm poza domem. Takie mamy juz dawno dają normalne jedzenie na wyjściach a nie mm. Karmienie piersią niemowlaka to normalna sprawa ale dziecka ktore juz chodzi, mowi i je normalne rzeczy to FANABERIA i niech sobie ja realizują w zaciszu domowym albo gdzies na osobności skoro dziecko nie moze dostać pełnowartościowego posiłku a cyc matki. Piersi zawsze beda obiektem seksualnym-gdybym ja chodziła bez bluzki to by sie zrobiła afera bo sie obnażam-a przeciez piersi to jedynie pokarm nie??? Chodząc po tym swiecie piers zawsze bedzie takim obiektem bo 90% zycia taka pełni funkcje i tego nie zmienisz. Dobrze ze ludzie sie odzywają do matek bezwstydnic kp takie duze dzieci-do domu swoje perwersje realizować!

Gość gość
Fanaberia, to są twoje wypociny, które tu prezentujesz. Nie masz nic lepszego do robienia, niż pisać takie elaboraty na temat, który cię nie dotyczy? Poza tym powtarzasz się co drugi post.

Gość gość
To ty sie powtarzasz-siedzisz i piszesz głupoty w ktore swiecie wierzysz zeby tylko dalej kobieta kp. Juz Ci napisałam ze temat nie jest tylko dla dkp ale do Ciebie nie dociera bo wraz z wytworzeniem pokarmu szare komórki gdzies uciekły.

Gość gość
Tak, wreszcie zrozumialas! Sa kobiety, ktore nie moga, nie wyszlo im lub nie chca karmic. A sa tez takie kobiety, ktore chca dlugo kp. Obie grupy maja prawo do swoich wyborow, szacunku i nie bycia wyzywanymi za to czym i jak dlugo karmia. Rozumiesz? Ty tak zajadle bronisz mam butelkowych, twierdzac ze one moga robic co chca a te kp wyzywasz. Rozumiesz jaka jestes smieszna? Jesli chcesz poszanowania swoich praw do karmienia dziecka-w tym przypadku mm, daj zyc matka dkp.

Gość gość
Moje dziecko nie dostało mm-mylisz mnie z inna osoba. Moje dziecko odstawilo sie samo na rok. Nie jest normalne dkp i pisze to kobieta która kp i nie podała mieszanki. Piersi były, sa i beda obiektem seksualnym bo orzez 90% zycia kobiety taka pełnia funkcje i nikt nie lubi byc atakowany pewnymi widokami. Tez to poszanuj jesli wymagasz od innego człowieka-juz widzisz do czego prowadzi tolerancja? Do zatracenia swojego JA, do pogwałcenia swoich norm w imię jakiejś idei itd. Zdrowy rozsądek-tylko i az tyle.

Gość gość
Jestem jeszcze inną osobą, która pisała w tym temacie i powiem, że zdanie mam które są na nie długiemu karmieniu, zupełnie mnie nie interesuje, myślałam, że porozmawiam z takimi osobami jak ja ale jak widać nie na kafeterii, za to jest temat na gazecie, mamy karmiące powyżej roku i tam można spytać się o coś i dostać kulturalną odpowiedź.

Gość gość
Karmilam swojego syna 7 miesiecy. Ale zastanawia mnie czemu nie oburzacie sie epatujacym seksem z telewizji reklam tylko tym jak matka KARMI dziecko. Moze nie jest to najprzyjemniejsze widziec cos takiego ale w dzisiejszym cywilizowanym naprawde powinnismy odwrocic glowe i pojsc w swoja strone a nie obrzucac sie jadem. Ciekawe ze facetow to tak nie bulwersuje tylko kobiety wyrywaja sobie wlosy z tego powodu.

Gość gość
Nie man Nic do kp ale po cos Sa staniki tak? Poprostu w naszym społeczeństwie i innych krajach przyjęto ze kobiety zakrywają na codzien piersi. Po to jest stanik. Jesli by nie wynaleziono stanika i kobiety bylyby od zawsze chodzace nago to nikogo by nie dziwilo kp. AL tak jest i każdego obrzydzi zniesmaczy czy poprostu wpędzi w zakłopotanie widok cycków a szczególnie podbiegajacego dużego dziecka. Ok dziecko które ma te 10-12 msc można karmić dyskretnie w domu. A jEsli nie to wybrac ustronne miejsce. Tak samo jak nie mam ochoty oglądać na plaży bab topless albo w stringach to nie lubię poprostu patrzeć na karmiące poodslaniane kobiety bo mnie to krępuje i juz.

Gość gość
nie mamy kompletnie nic do karmienia piersią niemowlaka , - sama karmiłam naturalnie i większosc tutaj pewnie tez, ALE karmienie piersią 3 lub 4 letniego dziecka jest co najmniej dziwne i podkreślę NIENORMALNE - takiemu aspektowi karmienia mówię stanowcze: nie

Gość gość
To juz nie jest karmienie-po co w diecie kilkulatka piers na placu zabaw? Mozna wziąć banana czy jakies inne owoce/warzywa/kanapke itd.Rozumiem, chcecie dalej trzymac te dzieci przy sobie, chcecie karmic bo zdrowie, bo śnieg nawet ale nie musicie tego robić w miejscach publicznych i wmawiać wszystkim ze to normalne. przegięcie w jakas stronę nie jest zdrowe nigdy.Nie tylko kobiety wyrażają swoj sprzeciw ale i faceci mówią miedzy soba jaka wiocha...moj znajomy był na kolacji z dziewczyna i kobieta usiadła stolik dalej i bez krępacji zaczęła karmic dziecko ktore mówiło, chodziło a pozniej zjadło normalny obiad jaki zamówiła!Powiedzial ze skutecznie mu obrzydziła posiłek ze poprosił o zapakowanie i uciekli a najlepsze ze w tej restauracji jest pokoik dla mamy i dziecka a na tyle jest sofa wiec miała wybór ale wolała udawać ze to takie naturalne.

Gość gość
Wasze zdanie o dkp jest takie "To jest fuuuuj, ble i uwazam, ze nikt nie powinien kp powyzej x miesiecy". A ja wam powiem, ze wasza osobista opinia lata mi i powiewa. Nie macie o kp pojecia. Ja bede kp ile uznam za stosowne i gdzie bede chciala. W realu nikt mnie nigdy nie zaatakowal, spotkaly mnie same zyczliwe usmiechy kobiet. Moze dlatego, ze wbrew temu co piszecie przecietna mama karmiaca mm nie ma pojecia, ze karmie. Jestem dyskretna, czesto kp w chuscie, wiec juz kompletnie nic nie widac. Uwazam, ze matki maja prawo dac mm przez 3 lata i kp nawet te 3 lata jak chca. Nie ma w tym nic nienaturalnego, po to mamy piersi. Nie ma na inch terminu waznosci" po 6 miesiacach prosze przestac karmic". Tak dlugo jak jest mleko a dziecko i matka oboje chce, niech sie karmia, tak to natura wymyslila i na szczescie wiele kobiet wraca do sluchania siebie. Szczegolnie osoby, ktore podaly mm i oczekuja zrozumienia w tym temacie, powinny to zrozumienie okazac dkp.

Gość gość
Szczerze, dziecko wg Ciebie ewidentnie nie ma prawa głosu w temacie wieloletniego kp. Przystawiasz na siłę bo tego Ty chcesz i tyle. Masz swoją wizję i ją konsekwentnie realizujesz. Może ktoś się i do Ciebie uśmiechał, ale w duchu pomyślał: co za id... karmi tak duże dziecko. Możesz karmić i do 30, czemu nie, nikt tego nie zabrania. Funkcja ssania wyłączyła funkcje myślowe. Masz 3 letniego niemowlaka, nasze dzieci są przedszkolakami, a Twoje ma 36 miesięcy... Karmiłam piersią, żebyś nie myślała, ale do roku.

Gość gość
Nic nie zmieni faktu,ze kp ponad rocznego dziecka dla WIEKSZOSCI spoleczenstwa jest oblesne,dziwne i przywoluje jedynie negatywne odczucia. Kp w zaciszu domowym ok-mozecie tez biegac w domu nago, wychowywac bezstresowo itp. Jednak przestancie ZMUSZAC innych zeby wam tu napisali ze jestescie fajne,ze to nie podchodzi pod perwersje, zle sie o tym nawet mysli nie mowiac o patrzeniu. Po prostu nie da sie dla normalnej osoby zaakceptowac widoku dobiegajacego np 2latka i ssacego piers. Przykro mi zgadzam sie z 90 procent wypowiedzi z tego tematu- to jest OKROPNE I NIE DO ZAAKCEPTOWANIA!!!!

Gość gość
Pani z 20:6 napisz prosze co jezeli dziecko ma 4lata i sie nie odstawia jak to "slicznie" ujmujesz? Ba co jezeli 6letni synus sie nie odstawia? Napisz prosze o dobroczynnym dzialaniu cycusiow i mleczka dla synka... Ciekawa jestem Twojej opini i wywodow jakie to zwyczajne,naturalne i jak mi wszyscy powinnismy to popierac i usmiechac sie blogo jak o czyms takim slyszymy. Roczniak z buzia pod bluzka wywoluje juz mieszane uczucia a co dalej...:(((((

Gość gość
Znasz 6 latka, który nie chciał się odstawić?

Gość gość
I o takich elementach jest w tv-poszukaj w Google, nie gryzie!

Gość gość
Witam, a ja tak z innej beczki-mam dopiero 3mc niemowlę i oczywiscie chce kontynuować drogę mleczna długo, najlepiej do samoodstawienia ale po 2r.z nie wczesniej i tak myśle jak to u was jest-jak takie duze dzieci sygnalizują ze potrzebują piersi? Mówią wam o tym? Czy moze sięgają same? Nikt z mojego otoczenia tak długo nie kp i nurtuje mnie to. Pozdrawiam

Gość gość
Tak mówił chcę mleczko, samo nie bo to nie sklep samoobsługowy, nie było macania, rozbierania i wkładanie głowy pod bluzkę a z czasem ustaliłam stałe pory karmienia i np. mówiłam mleko będzie wieczorem.

Gość gość
krzyczą MATKA DAJ CYCA

Gość gość
A takie dziecko ktore jeszcze nie mowi ale chodzi itd?

Gość gość
kp i do 18rz oblechu rzyg

Gość gość
"chce mleko"- Czy ty nie widzisz ze to obrzydliwe? Jak sie mozna z czyms takim pogodzic? Nie czujecie do siebie obrzydzenia? 2latek i kp...