Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość luiza8004
K25 moja córka miesiąc przed porodem też mało wazyla ,siostra mówiła żebym piła na czczo przegotowaną wodę z 1 łyżka miodu ,należy to przygotować wieczorem. Nie wiem czy to akurat podziałało ale urodziła sie mając 3300 . Aparaturze do końca też bym nie wierzyła . Będzie dobrze

Gość k25i
Kazdy gada ze od miodu dzieci szybko przybieraja a moze to tylko takie gadanie jak z tym ze jak jest zgaga to wlosy rosna. Jak patrzylam na necie to na tydzien ciazy wazy dobrze ale jak lekarz mowi ze malo to malo i musze jej pomic podrosnac. Komentarz naszego goscia mnie rozwalil na lopatki naprawde. Bycie fit. Brak slow. Mam wrazenie ze to facet pisze albo krowa plus 40kg

Gość k25i
Jakby to sama waga byla to tez bym nie wierzyla ale jak obwod brzuszka maly to mnie martwi. Bo waga czesto sie myli a inne pomiary?

Gość gośćgosc ANECZKA
Hej mamy! Ja jednak okazało się ze jestem 'slodka' mam zalecana dietę mam glukomentr i musze 5 razy dziennie sprawdzać poziom cukru. Do diety prawie się przyzwyczaiłam bo jem mało ale co 2 2,5 godziny. Jutro mam dietetyczke i będziemy ustalać dietę. Wcoraz byłam u gin ale tak się zdenerwowałan i nie wiem co z tym fantem zrobić. . Bo pytam lekarza na usg ile waży dziecko a on mi mówi ze na usg nie sprawdzi a w 29 tyg około 500g wysmialam go .. ja muszę przy cukrzycy wiedzieć czy mała nie jest za wielką. To co mam iść do innego gina ?

Gość luiza8004
Jeszcze miesiąc Masz więc wszystko się może unormowac ,ja myślę że nie ważne czy to pomiar wagi czy obwód, pomiar to pomiar ,widzisz przy pomiarze dł szyjki też są różnice

Gość luiza8004
K25 a jak miałaś z nudnosciami w ciąży ? Bo u mnie w tamtej co dziecko miało niby mała wagę, cała ciążę wymiotowalam do 8 mc, chciałam jeść a się nie dało i myślę że stąd ta niska jej waga a miesiąc przed porodem po odstawieniu wszystkich leków był apetyt i może tym też nadrobila mała

Gość sepik
Gosc Aneczka nie chce Cię stresować, ale takiego lekarza miałabym w nosie! 500 g w 29 tc? Ze niby tyle dziecko według niego "na oko" teraz waży? Czy źle zrozumialam. To mój to jakiś gigant bo w 28 wazyl 1200. To chyba nie sa prywatne wizyty? No jak może na usg nie sprawdzić orientacyjnie wagi dziecka? Ja chodzę na nfz i wcale sprzęt nie jest nowy, bardziej podstarzaly bym powiedziała a jednak się da. Jakoś Dzień po dniu mialam zwykle badanie usg u mojego gin prowadzącego i na mega nowoczesnym sprzecie w prywatnym gabinecie badanie połówkowe. Roznica moze 10 g. Moim zdaniem Dobry lekarz to podstawa i nie mają prawa zaslaniac się jakoscia sprzętu. ..

Gość sepik
Gosc Aneczka ja bym na Twoim miejscu poswiecila te 150 zl na wizyte u jakiegoś dobrego ginekologa. W szczególności ze masz cukrzyce... mi lekarz na każdej wizycie podaje orientacyjna wagę małego a naprawdę sprzęt pozostawia wiele do życzenia i sam mój lekarz to przyznaje. Bo wie na jakich sprzetach sa szkoleni, za jakie ogromne pieniadze a na jakich w rzeczywistości przychodzi im pracowac.

Gość gośćgosc ANECZKA
Sepik i tak będę musiała zrobić. . :( dlatego go wysmialam ze jak tak mało dziecko w 29 tyg może ważyć. 11.08 mam wizyte to mu powiem. Bo ogólnie to on jest dokładny wszystkich terminów badań się trzyma. Bada i wogole wypytuje o samopoczucie ale na tym polu wagi mnie zalamal :( jak tylko głupi zus wypłaci mi zaległy zasiłek pójdę do gina innego na usg albo może jeszcze zdarzenia na 3 prenatalne bo chybado 32 tyg można tak?

Gość k25i
W ikolo 32 te badania moj gin powiedzial ze tak wczesnie nie ma potrzeby bo co dwa tyg robi orientacyjnie a wczoraj mialam dokladnie 35tc wedlug niego leci a myslalam ze 34.

Gość k25i
Luiza od tc a wymiotowalam do 18 tc nawet po 5 razy dziennie. I skoro na polowkowym byka mala to moze jest drobna. Tylko ten gin jest taki ze wszystko musi byc perfekt i moze dlatego tyle zakecen zeby przytyla i urosla Ale dla mnie to ciagly strach o malutka

Gość Karola8912
k25i wydaje mi się, że wcale nie jest tak źle. Moja w 33tc wazyla 2200 a urodziła się w 38 tc z wagą 3100. Może po prostu będzie drobna i tyle. A o co chodzi ztym obwodem brzuszka? mówił coś więcej? Zamówiliśmy wczoraj meble dla małej więc najprawdopodobniej za tydzień góra półtora wyprowadzamy ją z naszej sypialni. :D

Gość Karola8912
Z tą wagą najdziwniejsze jest to żenie do końca zależy ona od wagi mamy,od tego jak przybiera. Moja gin mówi, że ma rosnąć dziecko, niekoniecznie ja i z kolei jak za dużo przybiorę czy coś to mówi, żeby kontrolować i uważać. Umnie też wszyscy marudzili, jak w 33 miała 2200, że właśnie usg się myli i pewnie jest jeszcze mniejsza, że niewiele zostało że będzie mała, bla bla bla. A zdjęli Ci już szew czy jeszcze?

Gość k25i
Jeszcze. Lekarz powiedzial ze powie kiedy zebym sie nie martwila on sie tym zajmie i ze przed samym porodem. Tyle wiem. Jak mierzyl to powiedzial chuda bardzo maly obwod brzuszka i ze go to nie pokoi i potem zwarzyl. Tez slyszalam ze to ile sie przybierze w ciazy to nie ma znaczenia jakie bedzie dziecie to tylko jakis glab gosc sie wypowiada ze ja sie nie spaslam to dziecko male. Ten lekarz to perfekcjonista i moze tylko tak mowi bo woli zeby dziecko bylo wieksze niz malutkie. Najwazniejsze ze wszystko inne w porzadku no ale musze tą kruszynke utuczyc jakos.

Gość sepik
A jak Wasze brzuszki? Urosły? Mój w końcu wygląda na ciążowy :D

Gość k25i
Moj jest od dluzszego czasu taki sam. Sepik zmierz go:)

Gość sepik
87 cm. Wyslalabym zdjecie ale kurcze tylko ja tu sie afiszuje z fotkami :D pomyślicie, ze jakas nawiedzona :D

Gość k25i
Oj tam slij:)

Gość k25i
Ja ma duzo zdjec brzuszka z niedzieli z mezem:) takich na pamiatke:)

Gość sepik
K25i wyslij tez swoje. Najwyżej przytnij zdjecie żeby twarzy nie było :)

Gość k25i
No podskoczyl Ci brzuszek od ostatniego zdjecia ale tylko brzuszek Ci rosnie super

Gość Ty_nka
Hej dziewczyny! Chwilkę mnie tutaj znowu nie było, ale kończymy jeszcze remonty ostatnie malowanie za nami. Teraz jeszcze lampy jakieś meble do pokoju i z głowy. Mam zamiar już na poważnie od przyszłego tygodnia zabrać się za oglądanie łóżeczka. Byłam też u kardiologa, na pierwszy rzut oka bardzo fajny facet. W miarę młody, ale dowiedziałam się w sumie to co już wiem. Holter wykazał skurcze nadkomorowe i tachykardie :/ ale to nic nowego okazuje się ze chyba zabieg mnie nie minie. Lekarz mówił ze mam odchodząc trochę dziecko i zgłosić się na ablacje :/ a boje się tego jak diabeł święconej wody. No i zmienił mi leki. Oby na chwile pomogły. Martwię się jednak bo nic nie wspomniał o CC a boje się rodzić SN żeby w czasie porodu nic mnie nie złapało. Bo co wtedy? Teraz takie upały to co dzień mam takie zawirowania z sercem a w czasie porodu jak się będę denerwować to co wtedy? Wolałabym być nastawiona na coś i już. W ogóle miło mnie zaskoczył ten lekarz bo 1 wizytę miałam prywatnie ale kazał na następne normalnie zapisywać się na NFZ i kolejna mam za miesiąc. Wtedy chyba mu powiem ze ja sobie nie wyobrażam rodzic z takimi problemami naturalnie bo boje się nie tylko o swoje dziecko ale też o siebie.. :/

Gość k25i
Tynka mnie to sie wydaje ze sami podejmą decyzje o cc bo przeciez zdrowie natki tez jest bardzo wazne. Po co ryzykowac. Nie stresuj sie na zapas, koncz remont w spokoju i na wizycie sie wszystkiego dowiesz. Tym bardziej ze Ty nie wymyslasz tylko tak jest wiec pewnie zadbaja wiedza co robic.

Gość Ty_nka
Oby tak było jak mówisz K25i bo naprawdę przyprawia mnie to o ból głowy. Ciężko znoszę te upały. Pocę się i ciągle mi gorąco. Jeszcze serducho tez nie daje wytchnienia. Jak wy sobie radzicie z tymi upałami dziewczyny? Macie jakieś sposoby? :)

Gość luiza8004
Tynka ja też mam tachykardie puls 110 miałam dwa porody naturalne teraz też będzie sn . Jak zjem i się poloze to wszystkie tętnice mi podskakuja . Nie daj Boże zasypiam i zadzwoni dzwonek albo ktoś głośniej się odezwie albo coś trzasnie to serce chce mi przez gardło wyskoczyć aż mi się niedobrze robi . Teraz gdy pije codziennie aspargin jest dużo lepiej .

Gość k25i
We francji robili tak ze otwierali okna nad ranem zeby przewitrzyc a jak slonko wychodzilo to zamykali i zaslaniali okna. Ja tez tak robie wietrze cala noc a w dzien mam zamkniete okna i rolety opuszczone. Czasem do tego wiatrak jeszcze chodzi to mam chlodno. Tylko minus ze przez termo rolety jest ciemno:)

Gość gośćgosc ANECZKA
Sepik masz śliczny brzuszek. ;* TynkA tak jak pisze K25i będzie oki, dowiesz sie na wizycie. U mnie przez ta dietę to brzucha chyba nie widać. . Ech :( 3 dzień zaczynam z glukometrem a całe Paluch poklute i bolą ; ( Wczoraj dostałam wielki woooorek ciuszkow od koleżanki aż w szoku byłam ze aż tyle i w takim dobrym stanie. Ardzo mnie to cieszy bo jak już wcześniej pisałam zus dalej nie wypłacił kasy...