Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość karola8912
A w ogóle to wczoraj nie spalam do po 1. Nie mozglam sie ulozyc. Jakbym sie nie położyła to.mialam taka kulke e którejś części brzucha i było mi tak bie wygodnie ze myslalam ze oszaleje. I mlody wlasnie wiercil sie co chwile. Szok szok szok.

Gość Day and night
Tynka ja miałam jedna paczkę z pampersa do szpitala później jechałam na dadach nigdy nie odparzyly mi małej ani nic się z nimi nie działo. Jak był pępek jeszcze to zawijalam pieluszke żeby nie urazić. Nie kupujcie dużo jedynek bo dzieciaki szybko wyrastają,jak Wam pisałam ja zuzylam max 3 paczki 1. Chusteczki miałam dada ale później przerzucilam się na fitti z biedry. A do kiedy ta promocja na pampersy z biedronki? Bo akurat jestem u mamy i nie bardzo mam jak jechać do biedronki.

Gość k25i
Naszykowalam poeluszki 5tetrowych bialych 3tetrowe kolorowe i 2flanelki. Nie za duzo? Noe za malo?

Gość k25i
Karola ja tak wlasnie spie gdzues od 31tc. I nie disc ze ciezko sie ulozyc to jeszcze sie rozmysla i goraco teraz.

Gość k25i
Mnie kazdy mowil zeby paczke 1 ale skoro Malutka jest malutka to druha jedynek tez kupilam mam 43szt w zielonych pampersow i 88szt bialych i planuje 40szt bialych spakowac do szpitala. Tylko hmm w co je przepakowac jak chce pol opakowania zabrac?

Gość k25i
A do szpitala bierzecie kocyk czy rozek? Pewnoe napiszecie ze w szpitalach rozki są. U nas tez są ale jak lezalam po szwie z tymi po cc to polozna prosila zeby poprzekladaly bobaski w swoje rozki jak mają taką mozliwosc. W sumie rozek moze maz doniesc ale co myslicie. A jeszcze rozek z usztywnieniem brac czy bez?

Gość Ty_nka
Wszędzie jest napisane, żeby do szpitala wziąć 20 szt tych najmniejszych pampersów. Znajoma położna mówiła żeby nie brać za dużo i tez myślę żeby nie szaleć. Przecież sklepy są otwarte całymi dniami a w razie co mąż zawsze może donieść. Nie będę pakować takich wielkich toreb tylko najpotrzebniejsze rzeczy. W razie gdyby mąż mi będzie dowoził na bieżąco.

Gość k25i
Jak czytam to pisza ze 20-30szt i ze dziecko sie przewija co 2-3h:) to mize 30wezme;) ja wole miec wszystkiego wiecej:)

Gość k25i
A ten rozek czy kocyk? Jakie macie zdanie?

Gość Aniala
U mnie wszystko dawaja w szpitalu trzeba mieć tylko chusteczki. Myślę ze najpotrzebniejsze rzeczy w razie czego mąż dowiezie. Mój łobuz znowu szaleje czasem mam wrażenie ze skóry brzucha mi braknie i właśnie takie twarde kulki sie robią

Gość k25i
Te twarde kulki to moj diktorek mowil ze dupka sie wypina i ze trzeba to umiec odroznic od skurczy. Jak ta dupcia sie wypnie gdy stoje to od razu musze sie turlac siku bo ledwo ide a strasznie sie siku wtedy chce. ;) zrobilam nawet kilka fotek brzuszka jak jest z jednej strony wlasnie bardzo wypiety.:)

Gość Aniala
U mnie co chwilę te pagórki i tak jak piszesz siku sie wtedy mocno chce. A jeszcze mnie dzis tak kręgosłup boli ze ustać ciężko. No i pod żebrami bol okropny skóra boli i nie idzie sie zgiąć ale male ma tam główkę bo jest posladkowo ulozone

Gość k25i
Mnie tez zebra bolą najbardziej chyba jak siedze albo po wstaniu z lozka.

Gość k25i
Aniala a jak Ci sie tak wypnie to lepiej Ci chodzic czy lezec?

Gość Aniala
Wtedy najlepiej mi jak zmienię pozycje. Czesto jak poloze sie na plecach na chwile to mmam duzo bardziej miękki brzuch ale za to slabo mi sie robi.

Gość k25i
Mnie na plecach jest ok. Chyba ze zgaga mnie meczy to absolutnie.

Gość Aniala
Oj tak z ta zgagą to makabra właśnie zaczynam czuć:/ a u Ciebie Marcelinka ułożona główką w dol?

Gość k25i
Juz w dol a byla posladkowo. Wiec stresik byl

Gość Aniala
Moje ciągle pośladkowo. A mnie właśnie przeczyściło:( miewasz jeszcze biegunki?

Gość k25i
2,3dni zatwardzenie a potem kupa bolesna po kazdym posilku. I codziennie pije len mielony zloty, brazowy lub mieszam dwa rodzaje. Zloty jest lepszy ale w smaku gorszy. Dlatego mieszam. Bardziej boli brzuch juz po kupie niz przed. Przed boli w dole i czuje ze musze isc do toalety a po to leze i sie zwijam. Gin mowi ze pacjentki sie tak skarza. Ze to normalnie. I ze mam mimo tych biegunek jesc.

Gość sepik
K25i a od kiedy masz problemy z wyproznuaniem? Od którego tygodnia? Bo ja jestem w 31 tc i u mnie w tych sprawach lepiej niż przed ciaza. Codziennie o podobnej porze bez większego wysilku. I zastanawiam się czy po prostu te problemy przede mną dopiero czy niekoniecznie?

Gość Aniala
Sepik pewnie juz nie będziesz miała problemów u mnie mniej więcej od polowy ciąży zaparcia a od tygodnia są takie dni ze dosłownie woda ze mnie leci

Gość sepik
Kurcze, Aniala to musi być bardzo uciazliwe :/

Gość k25i
Ja od szpitala od 23tc. Z tym ze ja mam malo ruchu wiec to tez powoduje swoje. Aniala zadbaj o tylek zebys hemoroidow sie nie dorobila bo to straszne jest!

Gość Aniala
Najgorsze ze bierze tak nagle ale przynajmniej troche ulgi jest jak nie idzie sie załatwić i brzuch taki pełny. A co do hemoroidów to niestety je mam teraz się troche uspokoilo ale juz miałam pare razy takie wypełnione krwią bolesne Poprasowałam resztę ubranek i kręgosłup pęka. Zostały rzeczy typu becik kocyki prześcieradło do wyprania i wyprasowania. Już nic więcej nie kupuje jedynie moze skarpetki bo mam tylko 4 pary. Pieluszek tetrowych i flanelowych tez mam razem 10. Mysle ze na start starczy. Zamówiłam szafe ale będzie dopiero na poczatku września nie mam gdzie układać tego wszystkiego. Wygospodarowalam polkę w szafie córki i przykrylam pieluszka.

Gość k25i
Moja Marcelka juz spakowana:) Torbe mam malą nie wszedl mi rozek ale mam go naszykowanego to maz doniesie:) pampersy w woreczkach strunowych 15, 15, 14szt razem 44szt. Tak popakowalam bo bedzie wygodnie wyjac woreczek i polozyc na wierzchu a boe cala torbe:) wszystko mam w woreczkach opisane co gdzie i jaki rozmiar. Musze tylko dokupic kremik jakis zeby buzie posmarowac przed wyjsciem ze szpitala.

Gość Aniala
Ale nie mam za dużo ubranek mam nadzieje ze starczy:)

Gość k25i
To ja sie zorientowalam ze to hemoroid jak juz mi pękl:/ teraz juz dbam. Ja trz kupilam komode na szuflady ale skonczylo sie tak ze zagospodarowalam na inne rzeczy. Dla Malej mam szafke 3polki i dwie tak glebokie szuflady az nie poreczne i jedna szuflade w tej komodzie co kupilam. Nie wiem czy ubranka ukladac sztaplujac na pólce czy pionowo w szufladzie poki ciuszki malutkie. Gotowalam dzis smoczki, etui na smoczek, szczotke i jedna malą butelke zeby byla gotowa jakby byla pottzebna a reszty butelek nie. Do szpitala spakowalam tez malutki kocyk mialam nie brac ale wcisnelam skoro miejsce jest

Gość k25i
Spakowalam tez np waciki , patyczki, masc do pupy i inne co szpital na ale w razie gdyby nie bylo czy cos...

Gość Aniala
K25i widze ze o wszystkim myślisz masz wszystko zorganizowane:) tak jak pisałam u nas tylko chusteczki nawilżające dla dziecka trzeba zabrac a tak wszystko jest pampersy ubranka wiec w zasadzie musze spakować tylko torbe dla siebie. No i ubranka na wyjście dla dziecka ale to mąż dowiezie