Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pozytonkaa

Mamy na Październik 2016

Polecane posty

Gość k25i
Tynka Ty chyba o lozeczko pytalas na blogu Niebalaganka -chyba nie mozna tu wpisac calego adresu ale tyle w google wystarczy, jak wejdziesz 5chyba post jest o organizacji kącika dla bobaska i tam jest opisane fajne lozeczko z ikei. Zobacz sobie:) ja wczoraj uszylam organizer na lozeczko:)

Gość karola8912
Wiesz to nie tyle sam kregoslup co w prawy posladek wchodzi mi taki przejmujący bol. Jak sie przepracuje to mnie meczy

Gość sepik
Ola o tych nogach jakaś inna dziewczyna pisala :)

Gość karola8912
W całym domu mam tylko jeden dywan.

Gość k25i
Mnie tez wchodzi bol w posladek taki ze chce zrobic krok a to mnie piwstrzymuje jakby kluje i blokuje biodro. A kregoslup jak sie klade po robieniu czegos. Ale juz nie dlugo

Gość karola8912
Jeszcze 4 tyg tak? Ja jeszcze 10 ale też daje sobie czas do konca sierpnia. Nie wiem czemu. Takie mam jakies przeczucie, myslenie. Moze dlatego ze byłoby jux 35 tyg to juz tak w miare ok.

Gość Ty_nka
K25i bardzo Ci dziękuję na pewno tam zajrzę :) ale po weekendzie bo jestem u rodziny i jak zwykle mam mało czasu na cokolwiek :) Z serduchem jest coraz gorzej ... Któraś tutaj z dziewczyn pisała, że jak tylko położyć się niżej to od razu łapie ja kołatanie. Zauważyłam że od kiedy zmienili mi leki na Isoptin 40 a jest to od początku tygodnia to nie mogę niżej leżeć bo od razu mam kołatanie. I muszę leżeć wysoko albo najlepiej siedzieć. Ale z tym też już problem bo brzuch coraz większy i uciska przepone i ciężko w ogóle mi się oddycha :/ oj dziewczyny co ja mam ... ile bym już dała żeby było po wszystkim żeby był już październik i żeby skończyło się te problemy. Ale jeszcze trochę ... oby nie było jeszcze gorzej. Zaczekam jeszcze parę dni i zobaczę, jeśli lepiej nie będzie to będę dzwonić do lekarza czy te dawki nie są może za małe. Lekarz mówił mi, że ten lek ma mi wyciszyć serce ale nic takiego niestety nie ma miejsca i to mnie martwi...

Gość Ty_nka
Mówicie tez, że łapią was takie bóle ... to je odczuwam ale u mnie bardziej Jakby prawa noga drętwieje jakby rwa kulszowa. I zauważyłam że czasem mam takie odczucie jakby krew mi odpływała z nóg i robią się jak z waty ...

Gość Aniala
Ja jak siedzę tak na pól leżąco to jak wstanę to nie mogę normalnie iść tak cos boli w nodze posladku biodrze tak właśnie jakby rwa kulszowa. Tez walczę z mega zgagą i mam dość. Do tego morfologia poleciała. Trzeba jakos dać radę do 37 tyg zostały mi niepelne 6 tyg. A tak w ogole to będzie cesarka - zalecenie neurologa dziecko ciągle ułożone miednicowo ciekawe czy się odwróci ale i tak bedzie cc wiec to juz chyba bez znaczenia. A dziś w ciągu dnia Malo ruchów czułam a teraz za to chwili spokoju nie ma. Czasem to aż tak jakby się szarpało macie takie odczucia?

Gość gość
tu ola - ja tez mam takie cos jak piszecie o nogach, o chodzeniu itd... ja zaczelam 31 tc i juz odliczam a tu jeszcze konca nie widac... za tydzien bede w domu to przygotowania beda intenstywne moze szybciej czas zleci. trzymajcie sie dziewczynki.

Gość Ty_nka
Tak sobie myślę że chyba tez bym wolała z tego wszystkiego cc niż myśleć i się męczyć. Jak będę teraz u lekarza to zdecydowanie z nim porozmawiam. Zobaczymy co będzie. Mój mały rozbójnik tez szaleje jak może i w nocy i w ciągu dnia. U mnie 29t+3 wiec jeszcze trochę muszę wytrzymać.

Gość Ty_nka
Jeju dziewczyny jak mnie dzisiaj brzuch boli masakrycznie ciągnie i rwie. Nie da rady chodzić wyprostowanym muszę chodzić pochylona i skurczona. Jakbym jakieś skurcze miała ... w dodatku jak idę siku to takie bóle mam martwię się tym bardzo. Jeszcze takiego bólu nie miałam. :( wzięłam nospe i leżę ale za bardzo nawet leżeć nie można tak mnie boli ... obudziłam się i tak nagle zaczęło w nocy nic nie czułam złego ...

Gość k25i
Tynka wez jeszcze magnez.

Gość k25i
Aniala u mnoe tez mega zgaga ciagle:( najbardziej to mnie chyba meczy mycie wlosow pod prysznicem wyedy mi twardnieje brzuch i jak wyjde to musze lezec zeby mi sie polepszylo. Jak stoje i chce sie ogarniac to zaraz czuje jakoes ciosty w krocze nie wiem czy to dzidzius czy co. Tez mi sie wydaje ze sluzu mam duzo ale moze przez picie tego siemia. Pije ktoras to siemie? Zostalo 35 czuje taką presje juz.

Gość k25i
Brzuszek taki ze juz nie widze co mam pod nim. W necie wyczutalam ze centymetr tygodniowo rosnie ale moj stoi w miejscu

Gość Ty_nka
K25i wzięłam magnez ale mimo to nigdy wcześniej aż tak mnie brzuch nie bolał. Leżę dzisiaj cały dzień plackiem. Nie robię nic. Mam nadzieje, że mi przejdzie. Wzięłam już 2 nospy max i mama mnie trochę przestraszyła, że za dużo. .. :/ ojeju tak ci zazdroszczę, że masz już końcówkę. Co ja bym dała żeby już był 35

Gość luiza8004
To ja pisałam o nogach i sercu . Nogi z kolei bolą a raczej tak łaskoczą są okropnie denerwujące nie można znaleźć dla nich miejsca i to zawsze mam o stałej porze wieczorem, już teraz wiem że najlepiej nie spać w ciągu dnia wtedy się kładę i szybko zasypiam i ten ból czasem nie zdąży się pojawić . A jeżeli chodzi o serce biorę bez przerwy aspargin ,niestety na pół lezaco nie bardzo mogę ze względu na passar i muszę leżeć płasko . Najgorzej jak zjem i zaraz się poloze muszę trochę się poruszać wtedy to serce tak nie szaleje . Ja nie podjęłam się leczenia u kardiologa bo po pierwsze wada nie jest aż tak groźna a po drugie leki tylko pogarszaly stan na serce nie działały ,wręcz przeciwnie a do tego miałam nudności .

Gość Aniala
Tynka i nam przeleci:) lepiej Ci troszkę? Mnie przed chwilą brzuch zabolał jak na biegunke polecialam do wc i tak mi sie czarno przed oczami zrobilo nogi jak z waty i zimne poty. Do tego dziecko tak dzis szaleje ze chwili spokoju nie ma. Az sie zaczynam stresować bo oczywiście czytałam ze duzo gwałtownych ruchów moze świadczyć o niedotlenieniu dziecka. Wczoraj cisza a dzis brzuch tak skacze i wygina sie. Najchętniej bym na ktg pojechala ale musialabym zostac w szpitalu.

Gość Aniala
Mi chyba teraz brzuch z 1,5 cm na tydzień rośnie do tego przez 3 tyg przytulam 2 kg

Gość k25i
Tynka a moze letnia kompiel Cie troche odprezy. Troche nospy duzo wzielas. Bo mnie troche pomaga a ze jest upal to naprawde chlodna robie. Wanna wody 15-20min i moze ochlodzisz sie i sie polepszy bo upal robi swoje.

Gość Ty_nka
Oj dziewczyny nic mi nie jest lepiej ale mąż się zdenerwował i pojechaliśmy na szpital. Niby wszystko ok, szyjka długa, łożysko się nie okleja wszystko ok. Niby lekarz mi powiedział ze jak chce to mnie zostawi na oddziale ale tylko po to żebym polezala. Ja dziękuję wole w domu leżeć niż sama w szpitalu. W razie jakby co wracam jutro do Wrocławia i jadę na szpital. Wole być u siebie w szpitalu niż w jakimś obcym ... :/ tylko dlaczego mnie tak rwie ten brzuch i ciągnie. Nie mogę się wyprostować kiedy idę do wc. I jak siku robię to czuje normalnie przewody jak ida :(

Gość k25i
Dziwne ze nie zostawili Cie na ten magnez w kroplowce. Ale lepiej cos?

Gość Aniala
Może to coś z nerkami z pęcherzem? Powinni Ci badania podstawowe zrobic mocz morfologia crp.

Gość Aniala
U mnie maly się uspokoił ale szarpał sie strasznie. Juz mam dosyć stresu. A co jesli sie szarpal i owinął pepowina ehhh

Gość Aniala
I od nowa intensywne ruchy. Jak jutro będzie to samo dzwonie do lekarza.

Gość k25i
Aniala moze to ten etap u mnie sie teraz rusza jakby sie odbijala od scian brzucha. A jak ktos cos w bloku wierci to pol dnia spokojna.

Gość Aniala
U mnie potrafi np. godzinę bez przerwy aż boli i czasem tak jakby się otrzepywało tak aż drga. No albo konkretnie przywali. A piatek i sobota w dzień prawie nic się nie ruszalo. A dzis prawie caly dzień się wierci intensywnie.

Gość Ty_nka
Nie zostałam w tym szpitalu bo on jest tragiczny ... lekarz który mnie badał jak przyszedł nawet rąk nie umył ... zbadał mnie powiedział ze ok i pojechałam do teściów. Jutro wracamy wieczorem już do domu to od razu jakby coś jadę do lekarza. I wtedy mogą mnie brać na szpital. Żadnych badań mi nie robili nic ... :/ takie mamy szpitale w małych miejscowościach właśnie!!! Zapiź działe i nic więcej!!! Czuje się ciut lepiej ale dalej mnie boli. Jutro też się z łóżka nie ruszam. Zaraz idę wziąć ciepły prysznic i wezmę nospe na noc i idę spać.

Gość sepik
Aniala mój Dzidzius też bardzo intensywnie się rusza. Czasami tak jakby się zatrzasl. Kurcze nawet nie myslalam, ze może to oznaczać cos zlego...az zapytam lekarza na kolejnej wizycie, bo troszkę mnie wystraszylas. Mi to się wydaje, że jest wszystko ciągle ok a może zbyt lekkomyslnie do tego podchodzę. ..:/

Gość Day and night
Dziewczyny to chyba normalne bo moje dziecię tez takie jakby odpukać ADHD miało. Non stop się rusza przeciąga raz gwałtownie raz spokojnie. W nocy tez sama nie wiem czy budzę się sama z siebie czy przez kopniaki małego. Moja wiki chyba spokojniejsza była. Będziemy miały wysportowane dzieci ;-) Coś I_can się nie odzywa... Ciekawe co u niej. Kobiety pytanie z innej bajki mam niebieskie panele jaki kolor ścian do tego by pasował?