Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutna mama13

To jak jest w końcu z tym jugendamt!? W Niemczech? Boje się!

Polecane posty

Gość Smutna mama13

Nie wiem czy w takiej sytuacji mam dojechać do męża z dzieckiem.dziewczyny proszę piszcie prawdę.MMartha pisała ostatnio że masz informacje na ten temat. Napisz proszę jak jest w realu.Mąż ma tam pracę na długo, ją jak się zaklimatyzuje troszkę to mam zamiar także pójść do pracy.Mala ma półtora roku,więc żłobek. Jak podchodzi jugendamt do takich zwyczajnych ludzi jak my? Nie pijemy,mąż tylko pali,jesteśmy spokojnie,tylko dziecko jest dość krzykliwe i *****iwe... Załamałam się jak pocztalam o tym jak zabierają dzieci Polakom :-( języka nie znamy.

Gość gość
piszesz niejasno.o co ci dokladnie chodzi? przeciez nikt ci nie zabierze dziecka, jesli nie ma ku temu podstaw :O

Gość gość
Pocztalam trochę na forach,ogladalam filmiki na you tubę jak Polacy a raczej rodziny naszych rodaków plakaly i opowiadały jak za bzdety im dzieci zabierano!

Gość gość
Nie czytasz co się dzieje teraz w Niemczech? Naprawdę uważasz że spięcia z Jugendamt to twój największy problem? Do głowy by mi nie przyszło żeby się tam teraz wybierać... i dziwię się że twój mąż ma takie pomysły.

Gość gość
A co się dzieje teraz w NIEMCZECH? Uzasadnij...

Gość gość
Chodzi ci o te zamachy? Autorka

Gość gość
Wracajcie do Polski o ile to mozliwe. Tam bedą dzieci odbierać i bedzie wojna. Uchodźcy mają doprowadzić do niej gwałcąc i zabijając. Dlaczego tam żyjesz ważniejsza jest kasa niz bezpieczeństwo ?

Gość gość
W każdej chwili mogą ci odebrać dzieci. Robią to chętnie rozbijając rodziny i maja z tego pieniadze. Uciekaj z Niemiec. Zobacz co sie dzieje. Niedługo bedziesz w kalifacie. Bedą gwałcić zabijać Niemcy bedą milczeć zeby was sami muzułmanie zabili. Zeby depopulacje zacząć trzeba muzułmańskimi rękoma zabijać i wobec zakazu rasizmu nie robic nic z tym. Niemcy znikną z powierzchni świata. Jesli chcesz żyć wracaj

Gość gość
Wpisz sobie sylwester w kolonii, dowiesz sieco sie dzieje teraz w niemczech... Trzeba byc kretynem zeby teraz sie pchac do niemiec, szczegolnie kobieta z dziewczynka... 1000 uchodzcow otoczylo kilkadziesiat kobiet i okradło je, obmacywało, całowało, zdzierało bielizne i probowało zgwałcic. Policja i media probowały to zatuszowac.... Burmistrz miasta hamburga gdzie to nastapiło powiedziała, ze kobiety były same sobie winne... Masakra, czy to europa XXI wieku czy juz sredniowiecze spowrotem?...

Gość gość
Co się dzieje? Niepowstrzymany, niekontrolowany najazd muzułmańskich imigrantów, liczonych w setkach tysięcy w ostatnich miesiącach. Na zaproszenie pani Merkel. Imigrantów którzy koczują na ulicach, domagają się socjalu i uznania "ich praw"- kasy do ręki i tolerancji dla ich praktyk religijnych i prawa religijnego. Domu, pieniędzy, jedzenia. Imigrantów którzy zachowują się butnie a ostatnio, na Sylwestra, nie tylko w Kolonii masowo napadali na białe kobiety, setki zgłoszonych przestępstw, nie wiadomo ile- niezgłoszonych. A państwo probowało to zatuszować. NIe znają języka, nie akceptują prawa lokalnego, nie zamierzają się dostosowywać.Będzie ich coraz więcej, przyrost naturalny wśród nich jest dużo większy niż wśród etnicznych Niemców i europejskich imigrantów. Mniej subtelnie- mnożą się na potęgę. Dobre warunki dla Ciebie i twojej córki?

Gość gość
jestem mama 2 letniej dziewczynki. Mieszkalam z mezem i dzieckiem w de. Bylo super.Ludzie,widoki,sasiedzi,wszystko super. Az nagle zaczeli przyjezdzac imigranci. Z cichego miasta zrobilo sie pobojowisko muslimow. Fakt,zdarzaly sie spiecia z ciapakami ale teraz co sie tam dzieje zmusilo mnie do spakowania siebie i dziecka i powrotu do Polski. Jugendamt to jest najmniejszy teraz problem,bo zabrane dziecko mozna odzyskac,a z ta zgraja zaczepiajaca mlode kobiety,dziewczynki nic nie da sie zrobic.Samemu nawet w pysk nie strzelisz,bo bedziesz rasistka i pojdziesz siedziec.Niech maz sam jedzie,Ty nie ryzykuj

Gość Smutna mama13
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny, decyzja podjęta, nie jedziemy z dzieckiem, tylko mąż na kilka miesięcy by spłacić kredyt.

Gość gość
19:12 - jakie rzeczy probowano zatuszowac..trabiono o tym na wszystkich programach :O ale wy tu siejecie panike :O

Gość gość
Jakie rzeczy próbowano zatuszować? Właśnie te Sylwestrowe ataki... dopiero po kilku dniach, po tym jak ludzie zaczęli nawzajem się informować w internecie, zaczęły się pojawiać oficjalne wiadomości w mediach.

Gość gość
A wy po co tam siedzicie,skoro tak trzęsiecie tyłkami?

Gość gość
Czy wyscie powariowali? Co dziewczyne straszycie? Siedza smarkacze i wypisuja brednie, zeby reszta pracujacego spoleczenstwa nie uciekla. Mieszkam w Berlinie dzielnica Moabit - to tu przyjmuja i rejestruja imigrantow. To ogolnie dzielnica mocno muzulmanska. W pobliskiej szkole zajeli dla nich hale sportowa. W okolicy jest spokoj, nie widac, zeby cos sie zmienilo. Wieczorem nie laze po ciemnych uliczkach, ale i wczesniej nie lazilam. A poza tym? Czego chcesz sie bac? co na srodku ulicy w bialy dzien cie zgwalca czy co? Mozna unikac wielkich skupisk ludzi jak sylwester, markty swiateczne czy koncerty - bo roznie bywa z tymi zamachami teraz w calej europie, ale to ine przez to ze nagle sie wiecej imigrantow pojawilo. Bac to sie moga ludzie pracujacy, ze im Merkelowa jakis podatek dodatkowy dorzuci na utrzymanie tych ludzi, ze w szkolach i przedszkolach miejsc nie bedzie itp itd. Ale te glupoty jakie tu teraz wypisujecie... za duzo jedynie slusznej TV ogladacie, w glowach wam sie pop....lo.

Gość gość
ty wyżej: to chyba mieszkasz w innym De niż ja, dziewczyny wyżej piszą prawdę, my w kwietniu wracamy do Pl, odliczam już dni..

Gość gość
tak tak, wracaj do polski, tam w katostanie w przedszkolu dziecko bedzie sie uczyc o prawdzie smolenskiej i kreacjonizmie. :)

Gość gość
Tu autorka,proszę mamy wypowiedzcie sie.bardzo proszę bo nie mam nikogo znajomego w Niemczech...bez złośliwości

Gość gość
ja pierdziu, pisza ci, nikt ci nie zabierze dziecka bez powodu! jak ty zamierzasz isc do pracy, jak nie znasz jezyka?? :O myslisz, ze nauczysz sie w 3 miesiace??

autorko:) co chcesz dokladnie wiedziec ? moge ciebie troszke ukierunkowac:))

Gość gość
Nie nie myślę że naucze się w 3 miesiące!jest też praca bez znajomości języka moja droga.nie musisz pluc jadem odrazu!

Gość gość
MMartha,jesteś w końcu :-) proszę cię napisz mi jak najwięcej na temat dzieci,najmu bo z tego co wiem to 3 pokoje musimy mieć tak? No i jugendamt czego się cholernie boje... Nie pijemy,nie palimy z tym że nie znamy języka.

jezyk jest podstawa ,bez znajomosci bedzie troszke tobie ciezko:)) ale mysle jak bedziesz uparta to wszystkiego sie nauczysz:)

Gość gość
Żłobki,ile trzeba płacić? Dziecko ma półtora roku

przedszkole koszty zalezne od zarobkow rodzicow ,i ilosci posiadania dzieci :)) zlobkow nie ma

Gość gość
nikt nie pluje jadem, ty to tak odebralas. bez jezyka w niemczech jest ciezko. przedszkole jest platne-zalezy od tego jaki macie zarobek.

Gość gość
W DE jest dalej dużo łatwiej żyć niż w PL i to jest istotne. Problemy z obcokrajowcami zawsze były i będą ale policja ma to pod kontrolą. Uważam że DE to w dalszym ciągu jeden z najlepszych krajów europejskich do osiedlenia się. Kuj język i przyjeżdżaj. Jest dobrze. Dziecko najszybciej z was podłapiesz język i będzie mówić bez akcentu.

Gość gość
Ja się dołacze.O co chodzi z tym jugendamtem?

jezeli dziecko chcesz oddac do przedszkola ,musi przejsc specjalistyczne badania lekarskie i dodadkowo psychologiczne .. przykladowo czy nadaje sie od drugiego roku do przedszkola :))oplaty uiszcza rodzic ,jezeli zarobki sa za niskie na 3 osoba rodzine wowczas doplaca miasto:))