Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie czaję świetych krów idacych od razu na zwolnienie jak zaciążą

Polecane posty

Gość gość

powinni to ukrocic to dawanie zwolnien bo to plaga jakas. ciaza to nie choroba a takie ciezarne zachowują się jakby to była wlasnie choroba

Gość gość
Ja poszlam w 10 tygodniu i co? Boli Cie rzyć?

Gość gość
a co tu jest do czajenia? po co robic skoro mozna nie robic i dostawac kase? tak sie garniesz do roboty? wpadnij do mnie chate posprzatac, bo mieszkam sam

Gość gość
a ja poszlam w 9 tygodniu i wystawiam ci język i mówię 'haha-hahahaha" :D jak ci żal to sie spal :D brakuje ci czegoś? zajdź w ciążę i idź na L4 to wolny kraj

Gość gość
Tez tak kiedys myslałam. Zmieniłam zdanie jak trafiłam do szpitala z krwawieniem po 12 godzinach pracy w 7 tygodniu ciąży. Zagrażające poronienie - skurcze w dole brzucha i krwawienie miałam do 12 tygodnia. Cały ten czas musiałam lezec i brac leki. Wszystko skończyło sie dobrze ale w tych czasach stres, przepracowanie zle działa na wczesną ciążę. Moze to wszystko przez tą wszechobecna chemię jestesmy takie słabe, nie wiadomo.

Od tego momentu zaczynają być zwykłymi maciorkami, zasiane s*ki robią to dla swojego wygodnictwa. :o

Gość gość
och jak sie przejełam zdaniem jakiejs osoby z forum kafeteria oj oj chyba juz nie zajde w ciaze, żeby czasami na l4 nie musiec isc:D

Gość gość
23:19 a Ty to przepraszam bardzo jakiś nierób korzystający z pomocy z MOPS? "po co robić jak można nie robić i dostać kase". nie no, wiesz co, ja jednak wole pracowac niż np. przychodzić do mops po zasiłki....wiem że to co innego niż l4 w ciąży ale twój tok myslenia jest taki że lepiej brac zasiłek niz ruszyc zAD

Gość gość
To nie "czaj" dalej rynsztokowy elemencie. Tyle Ci jedynie pozostało skoro nie ogarniasz podstaw! Kobieta pracuje i korzysta z przywileju na jaki zapracowała-zabronisz? Nie sądzę. To jedyny czas, kiedy moze odpocząć i nabrać sił na porod, laktację, połóg, zajmowanie sie niemowlęciem i normalne funkcjonowanie w nieco innej konfiguracji niz dotychczas-2+1 najcześciej. Dlaczego ma nie skorzystać? Nie kazda kobieta ma lekka prace, nie kazda chce zdrowiem i życiem swoim oraz dziecka ryzykować, nie kazda lekko znosi stan ciążowy-wymioty, osłabienie itd. Tobie pewnie nie mieści sie to w tym małym mózgu ze zycie to nie tylko czarny&bialy. Coz...i tacy na tym padole istnieją.

Gość gość
A ja poszlam w 6 tygodniu,byl rok 2012 i do tej pory jestem w domu.Zal d**e sciska?Po to place podatki i oddaje tym zlodziejom,zeby wlasnie siedziec w domu.

Gość gość
23:24 przeciez ty nie placisz podatkow bo nie masz pensji. inni jak narazie pracuja na twoje siedzenie kilkuletnie w domu

Gość gość
Ja poszłam w 13 tygodniu i dobrze mi z tym.

Gość gość
23:24 otóż to. odbiorę teraz to co moja mama z tatą, a teraz także i mąż oddają państwu z pensji a potem i tak chodzą prywatnie do lekarzy bo na nfz miejsca nie ma. nie mam skrupułów

Gość gość
A ty jesteś marny byk... Synu świętej krowy hahaha

Gość gość
tak jestem nierobem z mopsu, pracuje w IT korpo i jestem w drugiej grupie podatkowej... do tego jestem facetem, bezplodnym. mimo wszystko wole za 20 lat ogladac mlodych bialych polakow, ktorzy potem beda tyrac na moja emeryture (zartuje, mam 3 filar wiekszy niz caly mops) pozdrawiam...

Gość gość
Placilam podatki i mi sie nalezy.Tak psioczycie a ile wam zabieraja z wyplaty?Lepiej dokladac na wiezienia,zeby mieli ciepelko,tv itp?Nasz kochany rzad nam tyle zabiera,wiec ja tez nie mam skrupolow.Jeszcze sie napracuje,poki moge to korzystam i wole ten czas spedzic z dziecmi niz widywac je dwie,trzy godziny dziennie.

Gość gość
Tlumaczcie sie impotentowi :P

Gość gość
A jak tam wam przeszkadza,ze inni korzystaja,to prosze bardzo-nie placcie podatkow!

Gość gość
Żebyście sie nie zesrali z przejecia <3

Gość gość
Po co z glupim dyskutować i schylać sie do jego poziomu? Nie rozumiem....

Gość gość
ale z przejęcia czym, pracowanie czy niepracowaniem? :P

Gość gość
23:35 weź się rozpedz, a sciana Cie znajdzie :)

Gość gość
23:38 z przejecia tym byczkiem rozplodowym co to męskiego grona unika :/

Gość gość
A ja zajdę w ciaze w lutym, a na zwolnieniu juz jestem :):):) proponuje kupic masc na bol dvpy :D:D

Gość gość
Sama sie rozpedz!Podaj mi jeden argument,dlaczego nie mialabym korzystac z tego co mi sie nalezy placac przez kilkadziesiat lat podatki?Bo ty musialas pracowac,to ja tez musze?!

Gość gość
23:47 ponieważ piszesz, ze jesli nie chcecie, to nie placcie podatków.... Masz taka moc coby nas z tego zwolnic? :D:D:P

Gość gość
23:47 one w większości nie musiały pracować. to po prostu albo typ, który na siłę stara się udowodnić światu, że jest kobietą pracującą i żadnej pracy się nie boi :) albo drugi typ, który jest na tyle znerwicowany i wyzuty z pomysłowości, że nie wytrzyma w domu dłużej niż pare tygodni bo dostaje pyerdoltza...muszą bić datownikiem w listy na poczcie lub dzwonić do klientów po kiełbasę bo jak nie to im bije na głowe

Gość gość
23:50 jestem mama na urlopie i wsio rozumiem, ale niepotrzebnie sie tu nakręcacie :)

Gość gość
aj no nakręcamy się bo nas wkurza że nas jedna z drugą potem w pracy czy gdzieś, zgnoi za ciążę i l4