Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego tak was bolą kobiety, które w nowej pracy od razu zachodzą w ciążę? :)

Polecane posty

Gość gość
Dziwnym trafem tym księzniczkom dzieci zawsze chorowały , gdy ktosi nny musiał isc na planowany urlop.. Oczywiscie z urlopu nici.. Takie laski czuc na kilometr od razu gdy sie zatrudnia,a pierwszym testem jest chorobowe na ciąze.. x Kombinatorki kombinatorkami, ale dlaczego ciągle się w ten sposób pisze o wszystkich ciężarnych?

Gość gość
Mnie to nie boli. Po prostu dla mnie takie kobiety to złodziejki i już. Nie piszcie, że to pieniądze zusu, więc nikogo nie okradają. Zus nie ma swoich pieniędzy, tylko nasze składki, więc takie cwane kombinatorki okradają nas wszystkich. gdyby nie one, to składki mogłyby być być niższe lub środki zostać przeznaczone na inne cele. To że wy się usprawiedliwiacie, że zus stawia sobie marmurowe pałace, nie zmienia faktu, że jesteście złodziejkami i to na dodatek zakłamanymi, bo nie widzicie własnej nieuczciwości.

Gość gość
Rozbawiłas mnie. A teraz leć do pracy. W zaklamaniu ze kochasz swoj zawid i prace. Tylko niewielki procent kobiet lubi swoja prace i chetnie do.niej łazi . nie mogę bo lekarz jak się dowiedział gdzie pracuje i co robię to od razu mi wydał zwolnienie . I wiesz co? Jestem mu wdzięczna

Gość gość
Prosta rzecz zlikwidować l4 ciążowe płatne 100% na 80% ilość ciężarnych na zwolnieniu spadnie.W innych krajach nawet coś takiego jak l4 ciążowe nie istnieje a jak już się takowe dostanie to jest bardzo kiepsko płatne.Te pieniądze można zainwestować np w żłobki,przedszkola ,szczepionki typu rota,pneumokoki itp

Gość gość
Gosc 8.13 ale pie r. Dolisz az sie zygac chce.

Gość gość
takie baby są w**********e, bo przez nie potem niższe wypłaty kobietom proponują, co jest akurat zrozumiałe. Niektórzy nie chcą nawet przyjmować młodych kobiet, bo boją się, ze zaraz s*******i na L4.

Gość gość
Gosc 8.13 ale pie r. Dolisz az sie zygac chce. x Zabolało?

Gość gość
10:52 p*********e. ... i tak jak byłoby 80% wynagrodzenia poszlabym na zwolnienie. Bez żadnych skrupułów. Zresztą tak byłam chora to tez byłam na L4 mimo że dostawałam 80 % wynagrodzenia. A inne w mojej pracy zamuast iść na L4 to chodziły i zarazaly . Głupie kretynki. A potem dziwią się za na starość zbierają żniwo powikłań po grypie

Gość gość
Okradają przede wszystkim zakład pracy. Jeśli cìaża nie jest zagrożona. Takie zwolnienia to zwykłe wyłudzenia. Zaklad pracy płaci za pierwsze 33 dni zwolnienia. Potem przed wychowawczym zazwyczaj wykorzystują urlop za czas przebywania na l4 potem urlop za czas urlopu macierzyńskiego. A jak cwaniara jest to jeszcze tak podzieli sobie urlop wychowawczy że jeszcze urlop.za te 3 lata. Czyli prawie 5 urlopów wypoczynkowych platnych przez zaklad pracy. I ani 1 dzien w pracy

Gość gość
Oczywiscie kazdy wypoczynkowy mozna jeszcze wydłużyc przez l4. Parę takich cwaniar rozloży każdą małą firmę na łopatki.

Mi jako tako takie kobiety nie przeszkadzają, ale trzeba postawić się na miejscu pracodawcy. Taka osoba przyjmując nową osobę do pracy poświęca jakiś tam kapitał, między innymi na szkolenia, często wyznacza kogoś kto wprowadzi daną osobę do firmy, co też nie jest darmowe i gdy zaczyna już wchodzić w rytm pracy... zachodzi w ciążę. No i ten biedny pracodawca musi znowu szukać kogoś na zastępstwo (kilka miesięcy conajmniej) i znowu musi szkolić, nadzorować.. To wszystko rozbija się o koszty

Mi jako tako takie kobiety nie przeszkadzają, ale trzeba postawić się na miejscu pracodawcy. Taka osoba przyjmując nową osobę do pracy poświęca jakiś tam kapitał, między innymi na szkolenia, często wyznacza kogoś kto wprowadzi daną osobę do firmy, co też nie jest darmowe i gdy zaczyna już wchodzić w rytm pracy... zachodzi w ciążę. No i ten biedny pracodawca musi znowu szukać kogoś na zastępstwo (kilka miesięcy conajmniej) i znowu musi szkolić, nadzorować.. To wszystko rozbija się o koszty