Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelnanadzieji

Bardzo zniszczone wlosy, jak je odbudowac?

Polecane posty

Gość pelnanadzieji

Wlasnie kupilam Renovastin i kosztował mnie rowno 11,56 i z tego co czytam ponoc efekty sa bardzo dobre i faktycznie dziala. I dokupie do niego odzywke i maseczke jesli sa z tej linii. Do tego wzielam jeszcze nafte planuje jak mi kolezanka doradzila wymieszac ja z miodem, zoltkiem i olejkiem rycynowym. Ponoc ciezko zmyc ale fantastycznie dziala na wlosy... nie oczekuje cudow ale mam nadzieje ze chociaz troche pomoze bo moje wlosy sa na wymarciu mozna powiedziec, moje pytanie brzmi tak. Co wam pomogło lub jaki macie plan na odbudowe waszych wlosow?

Gość gość
Jesli nie masz rozjasnianych wlosow mozesz uzyc henny bezbarwnej, efekt praktycznie od razu po zmyciu i wysuszeniu wlosow

Gość gość
A to ciekawe! Mozna tej henny uzyć na farbowane włosy? Brązowe? Mozna późnej farbować?

Gość gość
Nie znam tej firmy, więc nie doradze. Miałam kiedyś taki problem jak Ty autorko i pomogły mi odżywki z firmy BIOVAX najlepsza dla mnie była ta brązowa. Teraz jak farbuję włosy to nakładam właśnie ją i jest rewelacja. A małe zaszetki za 2zł można dostać w aptece, więc sama spróbuj czy to dobre dla Twoich włosów, pozdrawiam :)

Gość gość
mam nadzieję że to nie reklamu produktu ... jesli nie to OK. błagam, nie nafta. no ale każdy jest inny, jednej mojej kumpeli nafta pomogła lata temu. mi pomagają oleje. przede wszystkim pamiętaj - bądź systematyczna i cierpliwa. nie będzie mega efektów po tygodniu czy dwóch, ale po 2 miesiącach już powinny być i to wyraźne. ja robię tak (włosy mam niefarbowane od blisk o5 lat czyli całe naturalne, do łopatek, proste blond, dość cienkie i delikatne, ale np końcówki są OK): 1x tygodniowo olej - kokosowy lub z awokado. twn peirwszy nanoszę na włosy i owijam folia, na to czapka zimowa i tak chodze 1-1,5 godziny. potem myję włosy. łyżeczka oleju starcza na moje włosy, nie należy przesadzić. awokado dodaję do maski - 2 łyżki maski dobrej (nie chcę robic reklamy ale lubię biovax z jedwabiem) do tego 1 łyżka oleju zawokado, i nieco sokuz cytryny, nanoszę na włosy, znowu folia i czapka i godzina, potem myję szamponem. taka maska z olejem tez 1x tyg al czasem zapomnę... poza tym płuczęwłosy siemieniem lnianym. łykam tran smaruję czasem głowę naparem z kozieradki wszystko super pomaga i moje włosy są już o niebo lepsze (i widzę że odrastają) niz jeszcze te 4-5 mies temu

Gość gość
Wpisz sobie henna khadi. Na farbowane wlosy spokojnie mozesz uzywac i mozna pozniej farbowac ale pod zadnym pozorem nie rozjasniac bo skonczysz z zielonymi wlosami ;p

Gość pelnanadzieji
Absolutnie zadna reklama produktu :) ja wlasnie bylam taka glupia mialam naturalnie wlosy ciemny blond i pierwsze farbowanie na czarno bylo pozniej wiecej farbowania i jakos rok temu rozjasnilam terazod 4/5 miesiacy trzymam sie z daleka od farb suszarki i lokowki do tego scielam ponad polowe wlosow bo mialam do plecow proste wlosy a teraz mam do ramion ledwie ;( niestety byly tak zniszczone ze nie bylo sensu dalej zapuszczac... teraz co prawda jest ciut lepiejale wciaz daleko do chociaz dobrego stanu wlosow wczesniej stosowalam szampon odzywke i maseczke firmy gliss kur nie pamietam nazwy dokladnej ale zlote opakowanie mialy regenerujace i faktycznie efekt jakis byl niestety jak tylko odstawilam wlosy powrocilydo poprzedniego stanu w dodatku byly obciazone ;/ z systematycznoscia i cierpliwoscia raczej nie mam problemu a co do henny bezbarwnej to rok temu mialam rozjasniane i nwm teraz mi sie wydaje ze to dawno dosyc temu czy mi nie zaszkodzi przypadkiem? jedo wiem na pewno, juz nigdy nie pofarbuje wlosow ;)

Gość pelnanadzieji
do konca plecow*

Gość gość
bardzo zniszczone włosy należy obciąć u fryzjera żeby sie nie strzępiły i nie rozdwajały dalej.. Nie opisałaś co z nimi nie tak. Są suche, matowe, kruche, rozdwojone, łamią się czy wypadają.. czy wszystko na raz?

Gość gość
Dzięki wielkie, zaraz poszukam. JA niestety farbować muszę, bo mimo młodego wieku(27) już siwieje, mam naprawdę sporo siwych włosów, źle to wygląda.

Gość gość
Nie wazne kiedy rozjasnialas, henna odpada:p ale jak juz wytniesz resztki to polecam :))

Gość pelnanadzieji
U fryzjera wlasnie obcinalam. Same wlosy sa sianowate suche latwo sie lamia i rozdwajaja, elektryzuja sie (akurat to przezyje :P) barzo placza i sa matowe tez . :/

na zniszczone włosy idealna jest maska repair L'biotica. Kupiłam w Hebe na promocji - coś koło 20 zł i jestem bardzo zadowolona. Ładnie pachnie i nie ma uczucia oblepionych włosów.

Anusia, za Twoją namową też kupiłam tę maskę L'biotica. Póki co raz ją zastosowałam, ale efekt był fajny. Oby tak dalej :P

Gość Audrey777
Ja miałam bardziej niż tylko zniszczone, bo praktycznie ich nie miałam. Lata szaleństw i zabiegów zrobiły swoje. Bardzo pomogła mi kuracja prosalon med od Chantal, praktycznie przywróciła mi poczucie własnej wartości.

Gość FryzjerkaOla
Najlepiej je ściąć w miare możliwości najwięcej zniszczonych u fryzjera i później zacząć stosować specyfiki. Bo na takie siano już raczej nic nie pomoże niestety. Poza tym zdrowe włosy rosną o wiele szybciej :) Ja swoim klientką polecam stosowanie maski mila do włosów. Bardzo dobry preparat, po którym włosy stają się miekkie i końcówki trwalsze. Można sobie przejrzeć preparaty i dobrać coś dla siebie, bądź poradzić się swojej fryzjerki, który by proponowała :) http://www.fryzart.pl/firm-pol-1312446360-Mila.html

Gość gość
Gliceryna jest swietna,mi bardzo pomaga.Czesto robie spray do wlosow-gliceryna i sok z aloesu,mozna dodac olej albo spryskac wlosy,odczekac chwile i naolejowc wlosy.

Moim zdaniem bardzo zniszczonych włosów nie odbudujesz niczym. Maski, odżywki to wszystko pomoże trochę, ale najlepiej niestety włosy ściąć ile tylko można i potem dbać o nie od początku

Pewnie, że bardzo zniszczonych się nie odbuduje. Lepiej ściąć. Inaczej coraz wyżej się niszczą.

Gość gość
Oprócz stosowania odżywek na włosy polecam również witaminę B complex. Działa ona na wszystkie komórki naszego organizmu a także te, na skórze głowy i we włosach. Pomaga odbudować włosy, powstrzymać od wypadania. http://enaturalnie.pl/witaminy/witamina-b-complex-100-tabletek-zestaw-witamin-b-myvita_279.html?search_query=witamina+b+complex&results=2 Polecam :)

Gość gość
Idź do dobrego fryzjera i niech ci zastosują olaplex. Super odbudowuje włosy. Albo jakąś kąpiel odżywczą na włosy i serum odżywcze. Ja chodzę do In harmony na takie zabiegi, uratowali mi włosy, które były w bardzo kiepskiej kondycji.

Gość gość
Polecam kosmetyki organiczne O’right, bezpieczne zarówno dla włosów jak i skóry głowy. Nie zawierają całej tej chemii, parabenów, SLSów itp. Kupuje swoje w Miraflores. Maja tam tez świetnego trychologa.