Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćdd

testy owulacyjne pod koniec cyklu wykazują owulację

Polecane posty

Gość gośćdd

Coś jest nie tak.. jestem w 32 dniu cyklu i dziś test owulacyjny był jakby to był dzien płodny. Wcześniej miałam tak w 15 i 18 dniu cyklu, czyli ok. Czy to może oznaczać ciążę?

Gość gość
Ponoć testy owulacyjne mogą też wykrywać ciążę, bo Beta HCG ma trochę podobny skład do Lutropiny. Jest on też bardziej czuły i czytałam że może wykryć ciąże wcześniej niż test ciążowy ale to że jest pozytywny nie zawsze oznacza ciążę bo w końcu nie do tego został stworzony żeby wykrywać ciążę. Zrób na wszelki wypadek test ciążowy. Inny przypadek i też nie rzadko spotykany owulacja się przesunęła. Test owulacyjny wykrywa jedynie lutropinę w organizmie która wydziela się w ciągu kilku godzin w okolicach owulacji. Ale są przypadki że mimo że lutropina się wydziela i jajeczko wzrasta to nie dochodzi do pęknięcia pęcherzyka i wtedy musi się wykształcić nowa komórka jajowa. Test wykrywa tylko ten hormon ale nie daje pewności że do owulacji doszło. W domowych warunkach można owulację tylko potwierdzić pomiarem temperatury.

Gość gość
Aha i koniec cyklu jest wtedy kiedy dostaniesz miesiączkę a nie wtedy kiedy jej się spodziewasz.