Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczynka 15 miesięcy 10 kg czy to norma?

Polecane posty

Gość gość

nie wiem bo mojej koleżanki córka w tym samym wieku waży prawie 14 kg, jest pulchna taki pulpet, i nie wiem czy moja za mało waży czy jak ?

Gość gość
14 kg dziecko mające poniżej 1,5 roku? Daj spokój.. Twoje dziecko ma chyba bardziej odpowiednią wagę.. Oczywiście, że wszystko zależy od wzrostu, ale żeby ważyć 14 kg i mieć normalną, szczupłą sylwetkę to chyba trzeba by mieć ok 100cm wzrostu, a tyle na pewno tak małe dziecko nie ma. Mój syn niedawno skończył 3 lata i waży 12,5kg. Na 13 miesięcy ważył 9,5kg. Na 2 lata 11kg. Młodszy ma 8,5 miesięcy i waży 8,5 kg.. zatem prawdopodobnie na rok nie osiągnie nawet 9,5 kg, chociaż przy urodzeniu ważył o 700 gramów więcej niż ten starszy. Nie daj sobie wmówić, że Twoja córka jest za chuda, za mało waży itp. Jeśli sama widzisz różnicę, nie przejmuj się, Twoje dziecko ma wagę w porządku.. i tak trzymać. Jeśli to koleżanka zwróciła Ci na to uwagę, twierdzi, że Twoja córka źle waży- nie słuchaj jej.. rozpasła córkę i być może próbuje "zagłuszyć" swoje sumienie twierdząc, że to z Twoim dzieckiem jest coś nie tak..

Gość gość
Moj syn ma 15 miesiecy i 11 kg i to idealna waga dla dziecka w tym wieku

Gość gość
Moja córka mając rok wazyla 10 kg kp i byl z niej pulpecik.na 2 urodziny waga wynosiła 12 kg juz nie przybierała tak szybko bo więcej biegała i ruszała sie.