Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

osoby w depresji wy tez nie potraficie czytac ksiazek?

Polecane posty

Gość gość

osoby w depresji wy tez nie potraficie czytac ksiazek?

Gość gość
Tak! Majac depresje trudno sie skoncentrowac. Tresc ksizaki tez nie jest wazna.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Umiem. Pomaga mi to zapomnieć o moim życiu. Muszę jednak mieć chęć

Gość gość
Kiedyś wypełniałem test na depresję, miałem lekki epizod(chociaż mogły to być normalne problemy okresu dojrzewania) i było tam pytanie, jak często czytając tekst odpływa się myślami. No, ale to było jeszcze w zamierzchłych czasach zanim opracowałem swój trening mózgu, który utrwalił mi takie w nim zmiany, że mogę teraz śmiało nazwać się cholernie szczęśliwym człowiekiem(bo mózg ma kolosalne możliwości zmiany struktury), ale to były lata pracy, które teraz owocują. Co ciekawe jednak mimo doskonałego samopoczucia nadal mam problemy z koncentracją na tekście, jednak coraz mniejsze, bo zacząłem mocno ćwiczyć.

Gość gość
Aha, dodam jeszcze, byście uważali na niektóre używki, zwłaszcza stymulujące( jak kofeina). Bo depresja to nie jest wynik tylko zmian w neuroprzekaźnictwie, ale trwałe zmiany w strukturze mózgu, podczas których pewne obszary ulegają neurodegeneracji(zwłaszcza pod wpływem kortyzolu), kawa powoduje neurodegenerację lewego hipokampu i w dużych ilościach może wpłynąć na receptory dopaminowe, jak każdy stymulant i dużo osób może nie wiedzieć, że ma depresję np. przez to. Jest zdrowa okazyjnie, ale nie nawalana ciągle. Dotego kofeina zawarta w organiźmie nie pozwala na głęboki, regenerujący sen, jeśli długo się tam utrzymuje, a taki sen jest niezbędnym warunkiem do regeneracji mózgu, depresja murowana.