Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
Nie jestem pielęgniarka

Gość gość
Nie 5 tys to nie duzo wedle mnie miejcie i 10 ale troche szacunku do innych bo tu sami pokazujecie ze z tym kiepsko

Gość gość
No dobra to sie wtrace, nie jestem lekarzem. Ale powiem Wam ze hydraulicy zarabiaja teraz o wiele wiecej niz lekarze, sasiad jest hydraulikiem jednoosobowa firme prowadzi juz 2 nowy samochod w ciagu 3 lat kupil, mieszkanie dla dziecka w duzym miescie, kasy ma naprawde sporo bo widze ze na wszysto go stac. Znam tez lekarza, pediatre , on ma chyba z 15 lat stazu i facet pokazywal mi odcinek w wyplaty kiedys, z dyzurami mial zdajsie 2700 na reke. Facet jezdzi tramwajem do pracy, chcodzi w starych szmatach. Znam go przez wspolnego znajomego ze szkoly z ktorym obecnie spotykamy sie co roku na splywie kajakowym. Nie uwazam zeby to bylo ok ze lekarz zarabia mniej niz facet od naprawy rur

Gość gość
Nikt nie uważa ze to dobrze nie o to tu chodzi

Gość gość
Jak ktos pracuje prywatnie tak juz jest Jakby ten lekarz pracowal prywatnie tez miałby wiecej pewno Równie dobrze możemy plakac ze taki piłkarz czy aktor zarabia miliony a lekarz 3 tys Duzo takich porównań można szukać

Gość gość
dlatego właśnie ja doceniam lekarzy w szpitalach czy poradniach, bo jak oni wszyscy się wkurzą i pójda do gabinetów prywatnych TYLKO to szpitali nie bedzie, ani żadnych poradni i za WSZYSTKO tzreba będzie płacić

Gość gość
Ale to nie wina tego lekarza ze ochrona zdrowia jest upanstwowiona i wmowiono wszystkim ze kademu nalezy sie opieka za nic. Zastanawia mnie dlaczego innych uslug i produktow ktore rowniez moga miec wplyw na nasze zdrowie i zycie nie daje sie za darmo. Dlaczego mechanik nie wymieni mi opon i nie przykreci mi dokladnie kol za darmo skoro jezeli tego nie zrobi to moge miec wypadek i zginac. On tez powinien z powolania za darmo ludziom pomagac i tak setki innych przykladow.

Gość gość
gość dziś dlatego właśnie ja doceniam lekarzy w szpitalach czy poradniach, bo jak oni wszyscy się wkurzą i pójda do gabinetów prywatnych TYLKO to szpitali nie bedzie, ani żadnych poradni i za WSZYSTKO tzreba będzie płacić Dokładnie.

Gość gość
no właśnie to ciągle mówi HGG- za kilka lat lekarzy będzie bardzo mało to nikt nie będzie chciał pracować w szpitalach za grosze kiedy może bez stressu prywatnie. To kto będzie pracował w szpitalach?

Gość gość
Lekarze są i będą. Bzdury gada. Co roku przyjmuje się większą ilość studentów, powstają nowe wydziały lekarskie. Ja się raczej martwię że popsuje się rynek pracy, tak jak zrobiono z prawnikami.

Gość gość
w tym roku zostanie przyjęte więcej 60 osób. Co to jest? Nic, połowa i tak wyjedzie. 30 osobami chcesz łatać dziurę która wymaga kilkunastu tysięcy lekarzy? Co do uczelni prywatnych- oni nawet zaplecza dydaktycznego nie mają, nie neguję ich poziomu, ale oni nie kończą studiów z założeniem pracy w Polsce- bo ich stać na to, żeby wyjechać W Niemczech jest 2x więcej lekarza na mieszkańca, a Merkel ogłosiła głęboki kryzys służby zdrowia i podjęła różne kroki do zwiększenia ich liczby!!!

Gość gość
12.57 jak to kto pielęgniarki pzreciez one są najmądrzejsze a już na pewno madrzejsze od lekarzy i mają lepsze wykształcenie nie mówić o wiedzy i umiejętnosciach

Gość gość
Głęboko się mylicie z tymi wyjazdami. Tak, lekarze wyjeżdżają ale nie jest to fala emigracji. Właśnie ci z prywatnych uczelni zostaną, bo będą to dzieci lekarzy których stać na zostanie właśnie i przejęcie dochodowego lekarskiego biznesu rodzinnego.

Gość gość
jeśli połowa studentów chce wyjechać to myślę że spokojnie można to nazwać falą. Ludzie uświadomcie to sobie! Lekarzy brakuje! Mamy najmniej lekarzy na mieszkańca w Europie!!!

Gość gość
Jaka połowa?! Skąd masz dane? U mnie z grupy planuje wyjechać jedna osoba i to tylko dlatego że całą rodzinę ma za granicą a ona przyjechała tu na studia bo w Polsce są tańsze. Nie ma co siać paniki.

Gość gość
dane z sondaży gazet medycznych, dane z konferencji dla lekarzy i pielęgnairek

Gość gość
Sondaż? Dobre żarty. Poza tym od myślenia o wyjeździe do samego wyjazdu jeszcze mega długa droga.

Gość gość
O właśnie pielęgniarki. Tu jest większy problem. Bo na studia lekarskie są chętni ale na pielęgniarstwo już niekoniecznie. Tutaj już są poważne niedobory kadrowe i żadnego pomysłu na ich rozwiązanie nie ma.

Gość gość
Ode mnie z grupy na 24 osoby wyjechało już 15, z tych 9ciu pozostałych 3 wogole nie poszly na staz

Gość gość
sorry na rezydenture

Gość gość
Tutaj już są poważne niedobory kadrowe i żadnego pomysłu na ich rozwiązanie nie ----zastąpi je każdy inny zawód medyczny,lekarz,ratownik,opiekun po kursie iniekcji..... A lekarza nikt nie zastąpi -wiec pielęgniarki powinny nabrać pokory do lekarzy. A w Polsce pielęgniarka to nie ta co zagranicą gdzie mają więcej upewnienia i samodzielnie dyzurujaa W Polsce do pielęgniarka potrafi-zabrać prace ratownikowi w karetce ,oczernić lekarza w mediach i zesraaac się na widok recept bo już by trzeba było samemu pomyśleć a nie wykonywać biernie zlecenia lekarza.

Gość gość
Nie ma czegos takiego jak kurs iniekcji:)i nie bedzie A np w Niemczech pielęgniarki sa gorzej wykształcone od polskich nawet krwi nie pobieraja:) Znawca sie odezwal Nikt nikomu pracy nie zabiera a jak już to ze skarga idz do tego kto zatrudnia:) Ile w tobie pogardy i zazdrosci:)pokrzycz sobie na forum bo tylko tyle mozesz

Gość gość
A ja się nie dziwię pielęgniarka ze nie chca wypisywać recept Ich prawo Ciekawe czemu niektórych tak to wkurza

Gość gość
W kółko jedno i to samo :D piszesz, jak wcześniej pisałam, że nie będę wypisywała recept dopóki mi nie zapłacą za to. mam kurs skończony i zapewniam, że nie jest to fizyka kwantowa.

Gość gość
Jedz na zachód to może się w końcu zastrzyki nauczysz robić, bo pielęgniarki nie robią tam

Gość gość
Temu ze (niektórzy) lekarze zli bo by chcieli żeby piguly za nich cala czarna robotę za darmo robiły I o to to oburzenie:)

Gość gość
Na zachodzie np w Niemczech lekarz kuje pobiera krew itd Ciekawe co na to nasi:)

Gość gość
Juz widzę jak lekarz zastąpi pielęgniarki :) Przecież oni są do wyższych celow :):):)

Gość gość
A pielęgniarka tylko leży,co najwyżej toaletę robi. Kursy można w razie czego zrobić dla opiekunów -tak jak pomostówki na ratownictwo i położnictwa dla piguł bo w końcu są nawet za tępe by wybrać konsekwentnie kierunek studiów.