Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

PIEL臉GNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Nie jestem piel臋gniarka

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie 5 tys to nie duzo wedle mnie miejcie i 10 ale troche szacunku do innych bo tu sami pokazujecie ze z tym kiepsko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No dobra to sie wtrace, nie jestem lekarzem. Ale powiem Wam ze hydraulicy zarabiaja teraz o wiele wiecej niz lekarze, sasiad jest hydraulikiem jednoosobowa firme prowadzi juz 2 nowy samochod w ciagu 3 lat kupil, mieszkanie dla dziecka w duzym miescie, kasy ma naprawde sporo bo widze ze na wszysto go stac. Znam tez lekarza, pediatre , on ma chyba z 15 lat stazu i facet pokazywal mi odcinek w wyplaty kiedys, z dyzurami mial zdajsie 2700 na reke. Facet jezdzi tramwajem do pracy, chcodzi w starych szmatach. Znam go przez wspolnego znajomego ze szkoly z ktorym obecnie spotykamy sie co roku na splywie kajakowym. Nie uwazam zeby to bylo ok ze lekarz zarabia mniej niz facet od naprawy rur

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nikt nie uwa偶a ze to dobrze nie o to tu chodzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak ktos pracuje prywatnie tak juz jest Jakby ten lekarz pracowal prywatnie tez mia艂by wiecej pewno R贸wnie dobrze mo偶emy plakac ze taki pi艂karz czy aktor zarabia miliony a lekarz 3 tys Duzo takich por贸wna艅 mo偶na szuka膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dlatego w艂a艣nie ja doceniam lekarzy w szpitalach czy poradniach, bo jak oni wszyscy si臋 wkurz膮 i p贸jda do gabinet贸w prywatnych TYLKO to szpitali nie bedzie, ani 偶adnych poradni i za WSZYSTKO tzreba b臋dzie p艂aci膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale to nie wina tego lekarza ze ochrona zdrowia jest upanstwowiona i wmowiono wszystkim ze kademu nalezy sie opieka za nic. Zastanawia mnie dlaczego innych uslug i produktow ktore rowniez moga miec wplyw na nasze zdrowie i zycie nie daje sie za darmo. Dlaczego mechanik nie wymieni mi opon i nie przykreci mi dokladnie kol za darmo skoro jezeli tego nie zrobi to moge miec wypadek i zginac. On tez powinien z powolania za darmo ludziom pomagac i tak setki innych przykladow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 dzi艣 dlatego w艂a艣nie ja doceniam lekarzy w szpitalach czy poradniach, bo jak oni wszyscy si臋 wkurz膮 i p贸jda do gabinet贸w prywatnych TYLKO to szpitali nie bedzie, ani 偶adnych poradni i za WSZYSTKO tzreba b臋dzie p艂aci膰 Dok艂adnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no w艂a艣nie to ci膮gle m贸wi HGG- za kilka lat lekarzy b臋dzie bardzo ma艂o to nikt nie b臋dzie chcia艂 pracowa膰 w szpitalach za grosze kiedy mo偶e bez stressu prywatnie. To kto b臋dzie pracowa艂 w szpitalach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lekarze s膮 i b臋d膮. Bzdury gada. Co roku przyjmuje si臋 wi臋ksz膮 ilo艣膰 student贸w, powstaj膮 nowe wydzia艂y lekarskie. Ja si臋 raczej martwi臋 偶e popsuje si臋 rynek pracy, tak jak zrobiono z prawnikami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
w tym roku zostanie przyj臋te wi臋cej 60 os贸b. Co to jest? Nic, po艂owa i tak wyjedzie. 30 osobami chcesz 艂ata膰 dziur臋 kt贸ra wymaga kilkunastu tysi臋cy lekarzy? Co do uczelni prywatnych- oni nawet zaplecza dydaktycznego nie maj膮, nie neguj臋 ich poziomu, ale oni nie ko艅cz膮 studi贸w z za艂o偶eniem pracy w Polsce- bo ich sta膰 na to, 偶eby wyjecha膰 W Niemczech jest 2x wi臋cej lekarza na mieszka艅ca, a Merkel og艂osi艂a g艂臋boki kryzys s艂u偶by zdrowia i podj臋艂a r贸偶ne kroki do zwi臋kszenia ich liczby!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
12.57 jak to kto piel臋gniarki pzreciez one s膮 najm膮drzejsze a ju偶 na pewno madrzejsze od lekarzy i maj膮 lepsze wykszta艂cenie nie m贸wi膰 o wiedzy i umiej臋tnosciach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
G艂臋boko si臋 mylicie z tymi wyjazdami. Tak, lekarze wyje偶d偶aj膮 ale nie jest to fala emigracji. W艂a艣nie ci z prywatnych uczelni zostan膮, bo b臋d膮 to dzieci lekarzy kt贸rych sta膰 na zostanie w艂a艣nie i przej臋cie dochodowego lekarskiego biznesu rodzinnego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
je艣li po艂owa student贸w chce wyjecha膰 to my艣l臋 偶e spokojnie mo偶na to nazwa膰 fal膮. Ludzie u艣wiadomcie to sobie! Lekarzy brakuje! Mamy najmniej lekarzy na mieszka艅ca w Europie!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jaka po艂owa?! Sk膮d masz dane? U mnie z grupy planuje wyjecha膰 jedna osoba i to tylko dlatego 偶e ca艂膮 rodzin臋 ma za granic膮 a ona przyjecha艂a tu na studia bo w Polsce s膮 ta艅sze. Nie ma co sia膰 paniki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dane z sonda偶y gazet medycznych, dane z konferencji dla lekarzy i piel臋gnairek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sonda偶? Dobre 偶arty. Poza tym od my艣lenia o wyje藕dzie do samego wyjazdu jeszcze mega d艂uga droga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
O w艂a艣nie piel臋gniarki. Tu jest wi臋kszy problem. Bo na studia lekarskie s膮 ch臋tni ale na piel臋gniarstwo ju偶 niekoniecznie. Tutaj ju偶 s膮 powa偶ne niedobory kadrowe i 偶adnego pomys艂u na ich rozwi膮zanie nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ode mnie z grupy na 24 osoby wyjecha艂o ju偶 15, z tych 9ciu pozosta艂ych 3 wogole nie poszly na staz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
sorry na rezydenture

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tutaj ju偶 s膮 powa偶ne niedobory kadrowe i 偶adnego pomys艂u na ich rozwi膮zanie nie ----zast膮pi je ka偶dy inny zaw贸d medyczny,lekarz,ratownik,opiekun po kursie iniekcji..... A lekarza nikt nie zast膮pi -wiec piel臋gniarki powinny nabra膰 pokory do lekarzy. A w Polsce piel臋gniarka to nie ta co zagranic膮 gdzie maj膮 wi臋cej upewnienia i samodzielnie dyzurujaa W Polsce do piel臋gniarka potrafi-zabra膰 prace ratownikowi w karetce ,oczerni膰 lekarza w mediach i zesraaac si臋 na widok recept bo ju偶 by trzeba by艂o samemu pomy艣le膰 a nie wykonywa膰 biernie zlecenia lekarza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie ma czegos takiego jak kurs iniekcji:)i nie bedzie A np w Niemczech piel臋gniarki sa gorzej wykszta艂cone od polskich nawet krwi nie pobieraja:) Znawca sie odezwal Nikt nikomu pracy nie zabiera a jak ju偶 to ze skarga idz do tego kto zatrudnia:) Ile w tobie pogardy i zazdrosci:)pokrzycz sobie na forum bo tylko tyle mozesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja si臋 nie dziwi臋 piel臋gniarka ze nie chca wypisywa膰 recept Ich prawo Ciekawe czemu niekt贸rych tak to wkurza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W k贸艂ko jedno i to samo :D piszesz, jak wcze艣niej pisa艂am, 偶e nie b臋d臋 wypisywa艂a recept dop贸ki mi nie zap艂ac膮 za to. mam kurs sko艅czony i zapewniam, 偶e nie jest to fizyka kwantowa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jedz na zach贸d to mo偶e si臋 w ko艅cu zastrzyki nauczysz robi膰, bo piel臋gniarki nie robi膮 tam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Temu ze (niekt贸rzy) lekarze zli bo by chcieli 偶eby piguly za nich cala czarna robot臋 za darmo robi艂y I o to to oburzenie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Na zachodzie np w Niemczech lekarz kuje pobiera krew itd Ciekawe co na to nasi:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Juz widz臋 jak lekarz zast膮pi piel臋gniarki :) Przecie偶 oni s膮 do wy偶szych celow :):):)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A piel臋gniarka tylko le偶y,co najwy偶ej toalet臋 robi. Kursy mo偶na w razie czego zrobi膰 dla opiekun贸w -tak jak pomost贸wki na ratownictwo i po艂o偶nictwa dla pigu艂 bo w ko艅cu s膮 nawet za t臋pe by wybra膰 konsekwentnie kierunek studi贸w.

Udost臋pnij ten post