Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
To może ja się dołączę do dyskusji. Studiuję medycynę i mam styczność z całym personelem i studentami różnych kierunków. Pielęgniarki są raczej miłe, miałam kilka nieprzyjemnych sytuacji jak podłe plotkowanie na mój temat, jakaś zazdrość czy zawiść. Ale były tez takie kochane, z niektórymi się też zakumplowałam. Mają dużo roboty, często lekarze nimi pomiatają. Ale i tak mega szokiem był dla mnie pewien pielęgniarz. Jeszcze niedawno student a głowę nosi wyżej niż książę pruski, wszystkich za nic, nie pozwala studentom pięlęgnarstwa czy ratownictwa nic, nawet nie mogą się przyglądać jak się wkłuwa! Straszny bufon. Wazniejszy od lekarza, zleca badania, przyjmuje pacjentów, sam podaje leki. Totalna samowolka i bufonada. Do mnie nic nie miał, raz o coś zapytałam to odpowiadał z wielką łaską. Ogólnie dobrze mi się pracuje z pielęgniarkami. Lekarze...tu można pisać i pisać. Ogólnie do studentów (a szczególnie studentek) lekarskiego są przyjaźnie nastawieni, gorzej do innych kierunków. Jedni bardziej chętni do nauczenia czegoś drudzy mniej, a jeszcze inni udają , że nie istniejesz, standard. Ogólnie mam wrażanie, że lekarzom trochę sodowka uderzyła do głowy, nie wszystkim ale jednak. Ratownicy, ogólnie świetni ale faceci, kobiety ratowniczki już gorzej. Najlepiej pracuje mi się ze studentami ratownictwa, potem lekarskiego a na końcu pielęgniarstwa. Dlaczego tak? A bo na ratownictwie większość do spoko chłopcy, chętni do wspópacy i pomagania sobie, z lekiem to czuje się jakąś taką konkurencję i wzajemną niechęć a z pięlęgniarstwem...jakoś nie miałam dużej styczności ale to co miałam to wywarło na mnie nieciekawe wrażenie.

Gość gość
zawsze będzie oburzać chytrosc pielęgniarka. pielęgniarka w karetce -ok ratownik na oddziale-nie

Gość gość
i niewidem jakim pielegniarki mogą być sukinkotem ,chytrusem i egoista mówiąc z ratownik nie moze pracować na oddziale ,wiedząc ze istnieje specka ratunkowa dająca możliwość pracy w karetce (z mniejszymi obecnie uprawnieniami i brakiem konieczności doszkalania) i do tego oczernianie lekarzy by byle polaczek poklepał po główce pigułę-ciekawe czy ten polaczek pójdzie się leczyć do pielegniarki . I do tego pensje wysokie bez konieczności wydawania kasy na doszkalanie ( punkty) -to jakaś patologia ze robotnik-pielęgniarka zarobi więcej od umysłowego (kierownika p i lekarza) każda pielęgniarka powinna zarabiać mniej od lekarza i kierownika karetki podstawowej. Na której budowie robotnik zarobi tyle samo albo więcej co inżynier?!

Gość gość
nllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllnllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllv

Gość gość
Haha pielęgniarka zarabia wiecej niż lekarz idźcie sie leczyć W co wy wierzycie Pewno was boli ta zawrotne 200 zl podwyżki co dostały?

Gość gość
I pielęgniarka to nie robol ani fizyczny w tej pracy trzeba myśleć normalny jesteś? Złość aż uszami ci się wylewa:)

Gość gość
Ja jestem pielęgniarka i generalnie nic nie mam do ratowników maja stresujaca prace ale gdybym spotkala takich jak tu co ciągle obrażają pielęgniarki to bym zastrzelila

Gość gość
Pytanie do pielęgniarek, co myślicie o studentach, jak ich postrzegacie i czy pozwalacie coś im robić? Tylko szczerze.

Gość gość
Ale jakich studentów?

Gość gość
Ja jako pielęgniarka dostałam pod opiekę studentów lekarskiego bo mieli praktyki pielęgniarskie to na 5 tylko 1 byl super chętny do pracy pytal czy pomoc uprzejmy chcial cos zobaczyc itd A reszta raczej widac było ze ich ta praca przerazala uciekali kręcili się śmieszne to nawet było :)

Gość gość
No studentów. Czy dzielicie ich na "lepszych" i "gorszych"?

Gość gość
sorry ale w waszej pracy to lekarz myśli . wy nawet nie musicie przemyśleć wyboru studiów bo macie specki-pomostowki

Gość gość
Ja też mam takich znajomych typu "ja tego nie będę robiła" - chodziło o wenflony. Stoją tacy i tylko przeszkadzają a najchętniej to by w ogóle nie przychodzili.

Gość gość
Czekam na opinie.

Gość gość
Lekarz ma swoją prace a pielęgniarka swoja To czy myśli czy nie wie pielęgniarka czyli ktos kto to robi a nie kto kto patrzy z boku Z boku wszystko wygląda prosto A z tymi pomostowkami juz nudne jest

Gość gość
Ratownik od pomostowek faktycznie męczący jest. Zazdrośnik:) dlatego zanim wejdziecie na oddział zamierzam pozwolenie na broń zrobić, żeby ulżyć takim jak ty w cierpieniu. męczysz się tylko człowieku

Gość patrząc z boku
wiecie co: ja tam w sumie mam w d***e stosunki między pielęgniarkami i ratownikami. Ale sposób w jaki traktują pielęgniarki studentów i to nie ma znaczenia czy medycyny czy pielęgniarstwa jest po prostu SKANDALICZNY Medycyny poniewierają i wypominają braki w wiedzy- jakby same wiedziały wszystko i jeszcze więcej. Nie rozumieją że mają kontakt ze studentem, który się dopiero uczy. Poza tym praktycznie ma prawo mało umieć Studentów pielęgniarstwa to już w ogóle. Wkłucia nie da zrobić, byle toaletę zrobił, wyręczył w brudnej robocie i już właściwie może się wtopić w ścianę, byle niczego tylko nie chciał. Ganiacie te biedne studentki jakby waszymi niewolnikami były i traktujecie poprostu zle Więc skoro nawet we własnym środowisku zle się traktujecie i nie szanujecie- TO KTO MA WAS SZANOWAĆ???

Gość gość
pielegniarki to debile. podac piguly i zrobic zastrzyk ew zmierzyc cisnienie i wsadzic termometr pod pache na tym ich robota sie konczy.

Gość gość
Mnie to pielęgniarki dobrze traktowały, nawet kawę robiły :D

Gość gość
Ratownicy to debile, transport pacjenta do szpitala, ewentualnie podanie leków na zlecenie lek w esce to cała ich robota. szkoda, że o pomostówkach nie wspomniałeś;)

Gość gość
dziś Szukam pań które będą dla mnie codziennie nagrywały jak robią kupe nie musi być widać twarzy wole zbliżenie na pupe. Płace 5000 zł za nagranie a kupie ile dla mnie nagrasz. To NIE JEST żart. Jeśli potrzebujesz pieniędzy to odezwij się tutaj albo na e-mail szukamwc@vp.pl TO NIE ŻART. Jestem poważnym człowiekiem

Gość Ola13
Jestem pielęgniarką. zarabiam po 20 latach na rękę 2100 zl. Na moim oddziale ( interna)współpracuję z 2 ratownikami i 1 ratowniczką. Nasza współpraca układa się dobrze :) .Są to ludzie mili, uczynni, fachowi ja uczę się od nich, oni ode mnie. Nie widzę powodu bym miała się wywyższać nad nimi. Osobiście uważam, że marnują się na naszym oddziale, ponieważ ich wiedza i umiejętności nie są w pełni u nas wykorzystane, ale skoro podjęli z własnej woli decyzję, by pracować u nas to, to oki - ich wybór.Z tego co obserwuję, inne dziewczyny też nie traktują ratowników w tak wredny sposób, jak Wy opisujecie, a pracuję w zapyziałym, powiatowym szpitaliku. Po prostu wszyscy staramy się odnaleźć w tej naszej polskie, NFZowskiej, pokreconej rzeczywistości i nawzajem się wspierać i pomagać sobie. Więc po co tak uogólnienia?

Gość gość
"gość dziś Ratownicy to debile, transport pacjenta do szpitala, ewentualnie podanie leków na zlecenie lek w esce to cała ich robota. szkoda, że o pomostówkach nie wspomniałeśoczko.gif" Ty jesteś jakaś tępa -wiele razy pisałem ze nie tylko ja sie tu wypowiadam. A tym postem pokazałaś poziom -dobrze wiesz ze na podstawie ratownik może. O 100% więcej od pielęgniarki z doktoratem.

Gość gość
własnej woli decyzję, by pracować u nas to, to oki - ich wybór-oni tam pracują bo pielęgniarki zajęły im miejsca w karetkach i sorach!!!!!!.

Gość gość
A lekarzom też robisz łaskę i sie nie wywyższasz? Jak pielęgniarka zarabia tam 2100 to oni pewnie najniższą:/

Gość gość
Nikt nie chce łaskawego traktowania przez piguły.na oddziale. Ludzie chcą pracować tam gdzie podjęli studia i żeby im piguła nie zajmowała miejsca. A do tego ny sie przydała hierarchia płac w stosunku do kompetencji,ilości edukacji i samodzielności.

Gość Ola13
U nas akurat pracują ratownicy z własnej woli bo brakuje pielęgniarek. Nikt im tego nie nakazuje, chcą dorobić- dorabiają, nie chcą- nie muszą. proste jak konstrukcja cepa. Jeśli mało zarabiacie to walczcie. Nie na forum, wylewajac żale i kłócąc się. Zjednoczcie się i walczcie o swoje. Ja Wam życzę by Wam się powiodło, choć jestem tylko głupią, tępą pigułą, która umie tylko robić koło du...y - dosłownie i w przenośni ;) :)

Gość gość
Może by dorabiali w pogotowiu? Ciekawe czemu miejsc niema?

Gość gość
Nie ma to jak oceniać całą grupę zawodową na podstawie znajomości kilku kilkunastu osob :) Zaraz się posypią komentarze ze nie bo ja to całe setki znam:) Albo na podstawie pojedynczych sytuacji Żeby ocenić pracę pielęgniarki trzeba by było cały dzień jak nie więcej chodzić za nią krok w krok a nie na podstawie nawet nie wiadomo jakiej krzyczeć ze one tępe i głupie są :)

Gość gość
Tez juz nudne że lekarze maja mniej niż pielęgniarki w sumie to nawet można sie pośmiać:) Ale wy naiwni