Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIELĘGNIARKI ILE ZARABIACIE!!!

Polecane posty

Gość gość
Karetkę nie tylko wzywamy sami do siebie.Często do zupełnie nieznanej nam osoby-ile ludzi zwieje na widok człowieka którego będzie boleć w klatce piersiowej na przykład w strachu przed mandalami

Gość gość
Przecież to nie chodzi o nadużycia!! Kurna, wiadomo że za zgłoszenie bólu w klatce nikt mandatu nie dostanie, nawet jeśli ból ten to półpasiec czy nerwica! To chodzi o ewidentne nadużycia!!!

Gość gośćaaaa
To znowu powinna być też edukacja pierwszej pomocy ,a nie telefon od anonima i w długą. A jak babcia wśród domowników dostanie udar to co wezwą i udadzą że to nie oni? Albo nie wezwą karetki bo będzie mandat :\.

Gość gość
A więc taki dziadek 90 letni są sobie wezwie pogotowie? Albo nieprzytomny wezwie? Nie-ktoś to musi zrobić postronny.

Gość gośćaaaa
A więc taki dziadek 90 letni są sobie wezwie pogotowie? Albo nieprzytomny wezwie? Nie-ktoś to musi zrobić postronny.

Gość gość
teraz też musi ktoś postronny. I kretyństwem jest uważać że ktoś przy udarze będzie się bał wezwać karetkę i tu się zgadzam z lekarką. A odpadną zgłoszenia od debili co im się pomaszerować do przychodni nie chce.

Gość gość
Nie próbuj pigułeczka zjednywać wroga przeciwko mnie:):):P:P A ile ludu nie medycynach w Polsce rozpozna udar:/ Tak na pewno Kaziu co cały dzień stał przy taśmie i po pracy pije wipa z biedny rozpozna u babki udar. Spytaj sie konkretnych chłopaków z kafe jakie są symptomy udaru na przykład Św Przemysława :)

Gość gość
Ja nie wiem czy z głupim gadam czy co? Mandat miałby być za RAŻĄCE NIEUZASADNIONE WEZWANIE! RAŻĄCE! Wynikające z bomisiostwa "bo mi się należy", z powodu "nie mam czym dojechać do przychodni" "pada deszcz" "nie mam kasy na taksówkę"- z powodu złamanego palca, bólu od 100 lat!!!

Gość gość
up

Gość gość
Nie musisz się od razu unosić tylko dlatego, że ktoś ma inne zdanie niż ty kiciu

Gość gość
Rozumiem o co ci chodzi Ale myślisz że społeczeństwo Polskie tak doskonale znające ile to pieniędzy płaci ze składek nie podłapało by? Fama by poszła o mandatach i patologia by przeważyła w drugą stronę -by nie było wezwań do naprawdę potrzebujących.

Gość gośćaas
To wyżej z tym rozumiem to znowu ja. A kto to mię broni -nie mówcie ze pyskata pigułeczka bo sam dostanę zawału:)

Gość gość
gość 00:34(chaotyczny) nie muszę sobie zjednywać, po prostu lekarze na tym forum zaczeli kojarzyć fakty :) najpierw my mamy wylecieć z karetek później oni. proste

Gość gość
tak to ja łosiu się za tobą wstawiłam, chociaż nie dziwię się irytacji bo ciężko się czyta te chaotyczne wywody o tej godzinie. zrób coś z tym bo budzisz agresje :D

Gość gość
Nie cwaniakuj. Po pierwsze nie wrzucał bym starych piguł z karetek tylko nowym zamkną pomostowke.Po drugie to nadał bym im te same obowiązki co ratownikowi-nie tylko mrc ale też zarobki i przymus dokształcania. Na koniec cwaniaczku to napisz jaki ty masz plan na eSki wysyłane do sraczek. Fajnie manipulujesz i wybierasz z wypowiedzi to co c***asuje.

Gość gość
po prostu trzeba uświadamiać społeczenstwo, nagłaśniać problem. nic innego nie wymyślisz

Gość gośćaaas
Dlatego napisałem propozycje z karetkami tylko z ratownikami. Lekarze oczywiście też w. terenie ale na wezwanie ratowników w samochodach i helikopterach. Do tego dokładne ustalenie kiedy ratownik ma wzywać lekarza,a kiedy sam wykonuje mcr i transportuje pacjenta na sor.

Gość gość
w sumie to tylko dwie opcje- straszenie mandatami (nieporządane skutki uboczne), albo tłumaczenie do bólu. tak mi się wydaje, może się mylę

Gość aaaagość
Mandaty odpadają -to pójdzie w drugą stronę ludzie będą sie bać wzywać karetkę do innej osoby-a nie daj boże obcego:/

Gość gość
Tak jak teraz z pierwszą pomocą -nie" robię nic bo się boję że pogorszę jego stan "

Gość gośćaaaa
Już pomijam fakt ze dopiero byłby problemy z agresją na wyjazdach -jak by jeszcze ratownik mógł mandaty wystawiać:/

Gość gość
goścaa:) ale twoja propozycja nie ma wpływu na wezwania do kataru

Gość gość
goścaa:) ale twoja propozycja nie ma wpływu na wezwania do kataru

Gość gość
Wy mówicie o ludziach nie związanych w ogóle z medycyną że wzywają karetkę w uzasadnionych sytuacjach bądź nie a co powiecie na to: 2 w nocy, SOR pusty, zbieramy się do spania ale jeszcze siedzimy w socj. i nagle telefon że pacjent do chirurga karetka przyjechał. No to my raz dwa lecimy, po lekarza dzwonimy a tam co? Chłop jak dąb z przeciętym naskórkiem! Przyjechał karetka S! Z lekarzem i przeciętnym naskórkiem! Ręce i wszystko opada na takie sytuacje.

Gość gość
pewnie wezwanie było do odrąbanego palca. co robi mężczyzna kiedy się skaleczy: ON: 1)Wrzeszczy "k...!"; 2)Odsuwa rękę jak najdalej, bo nie może znieść widoku krwi; 3)Woła o pomoc (w tym czasie tworzy się na dywanie plama krwi); 4)Musi usiąść, bo nagle dziwnie się poczuł (w tym czasie nadchodzi pomoc, czyli ONA); 5)Łamiącym się głosem wyjaśnia, że o mało nie stracił ręki; 6)Odmawia przyklejenia plastra, bo "na taka ranę jest stanowczo za mały"; 7)Potajemnie sprawdza w Encyklopedii Zdrowia, ile krwi może stracić dorosły człowiek, a mimo to przeżyć (w tym czasie ONA leci do apteki po większy plaster); 8)Z mężną miną znosi naklejanie plastra, prosi o duży krwisty kotlet na kolacje, aby przyśpieszyć tworzenie się czerwonych ciałek krwi; 9)Ostrożnie kładzie nogi na stoliku (w tym czasie ONA smaży kotlety); 10)Stwierdza, że przydało by się kilka piw, aby uśmierzyć ból; 11)Odkleja plaster, by zobaczyć, czy rana jeszcze krwawi (w tym czasie ONA jedzie na stacje benzynowa po piwo); 12)Tak długo kombinuje przy plastrze, że znowu zaczyna lecieć krew; 13)Zarzuca jej, że nie umie opatrzyć rany, wzdycha i jęczy, kiedy ona odkleja stary i nakleja nowy plaster; 14)Stwierdza, że dziś wieczorem muszą zrezygnować z tenisa, ale za to całkiem przypadkiem w TV leci mecz Ligi Mistrzów (w tym czasie ONA trze plamę na dywanie); 15)W nocy kilka razy wstaje do łazienki, aby sprawdzić, czy nie tworzy się wokół rany zakażenie; 16)Z tego powodu następnego dnia jest zmęczony i rozdrażniony; 17)Zwalnia się z pracy dwie godziny wcześniej do lekarza, aby potwierdzić, że nie wdało się zakażenie; 18)Z pracy kradnie potajemnie temblak z apteczki w pokoju sanitarnym; 19)Prosi miłą koleżankę o zabandażowanie i napawa się jej współczuciem; 20)Podniesiony na duchu idzie z kolegami do knajpy wieczorem i na pytania opowiada: "DROBIAZG, NIE MA O CZYM MÓWIĆ!"

Gość gośćaaaa
gość dziś [01:43-----o tyle ma że w systemie RV zawsze by takie zgłoszenia obsługiwali ratownicy a nie lek.ratunkowy

Gość gość
Nie wiem do czego to wezwanie było bo lekarz z karetki się szybko ulotnił ze wstydu oczywiście ale nie powinien go zabierać na SOR, nie mógł na miejscu plasterka przykleić? Jaka porażka.

Gość gość
na miejscu też miał podać anatoksynę p/tężcową? Sorry, ale w mojej lekarskiej karetce jej nie posiadam. I z taka bzdurą, bez wstydu, bo to nie mój wstyd też pojechałabym na jakąś izbę, niekoniecznie SOR. PS: jeśli jakiś ratownik u mnie w stacji będzie wygłaszał takie pomysły na reformę RM jak Ty gościowka, do końca życia traci moje poparcie w wojence z pielęgniarkami.A dużo dzięki nam, lekarzom, ratownicy osiągnęli na tym froncie.

Gość gość
A kto podaje anatoksynę przy naciętym naskórku? Kobieto i ty jesteś lekarzem? Masakra :D

Gość gość
Gdybam, nie wiem, nie widziałam tego naskórka i nie wiem też czym został rozcięty. Co innego czysty nóż ze zmywarki, a co innego zardzewiały gwózdz z warsztatu, prawda?