Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem czy warto

Czy warto żenić sie z niesamodzielna dziewczyna?

Polecane posty

Gość gość
I juz sie zjawila chetna na pasozytowanie:D:D Zrozumcie dziewczyne. Ona tylko glupa szuka co na nia robic bedzie:D:D

Gość gość
gość dziś a jedno? jedno to też szczyt luksusu? albo 2 jka dzieci to nadmiar? :o

Gość gość
Gdzie ktoś napisł, ze praca ważniejsza niż dzieci?

Gość gość
Gość 13:26 Jesteś idiota . Tyle w temacie.

Gość gość
gość dziś A co to jest empatia? ps autor (o ile tu jeszcze zagląda) bał się, że dziewczyna żadnej szkoły nie skończy, żadnej pracy się chwyci itd Tez bym nie chciała męża, który zaczął kilka kierunków i żadnego nie skończył, do pracy się nie garnie i pracuje tylko w rodzinnej firmie. Życie jest nieprzewidywalne dziś firma jest jutro może nie być i co w tedy mając takjie podejście do życia/? xxxx empatia jest zdolnoscia do wspolodczuwania a co do autora - trzy razy zadano mu pytanie na czym polega jej pomoc w firmie rodzicow. nie odpowiedzial

Gość gość
No dla niektórych i jedno to szczyt luksusu. Zakładając, ze ona siedzi w domu i nie pracuje a on zarabia 1500. Pojawi się dziecko , to jak z tego wyżyją we troje? No chyba, że się znajdzie zarabiającego 7000. Wtedy lux. :D

Gość gość
A mnie mnie śmieszy jak o dzieciach, o życiu w rodzinie z dziećmi wypowiadają się osoby, które dzieci nie mają. A teksty po co dzieci, skoro przeszkadzają w karierze są jeszcze głupsze. Osoby które tak twierdzą raczej bystre nie są, a na pewno nie mają wyobraźni. Wyobraźcie sobie ze od dzisiaj nikt nie zachodzi w ciążę i świat za 40 lat - gdzie najmłodsi ludzie maja 40 lat super przyszłość A tak poważnie na wszystko jest czas i na i na rodzina, a kilku letnia przerwa w zyciu zawodowym dla rodziny jest ok.

Gość gość
gość dziś A mnie mnie śmieszy jak o dzieciach, o życiu w rodzinie z dziećmi wypowiadają się osoby, które dzieci nie mają. A teksty po co dzieci, skoro przeszkadzają w karierze są jeszcze głupsze. Osoby które tak twierdzą raczej bystre nie są, a na pewno nie mają wyobraźni. Wyobraźcie sobie ze od dzisiaj nikt nie zachodzi w ciążę i świat za 40 lat - gdzie najmłodsi ludzie maja 40 lat super przyszłość A tak poważnie na wszystko jest czas i na i na rodzina, a kilku letnia przerwa w zyciu zawodowym dla rodziny jest ok. Ale dlaczego? Przecież osoby które dzieci nie miały były kiedyś dziećmi i znają życie rodzinne. Ktoś tu pisał, że na stare lata ojciec wypominał matce, ze całe życie nie pracowała tylko siedziała w domu, a matka wypominała ojcu, że ciągle go w domu nie było . Nikt nie ma dzieci - no cóż to gatunek wymrze. Mało mnie to obchodzi co będzie kiedy mnie już nie będzie. Podejżewam że wiele osób również :D

Gość gość
dlaczego leniwe pasozyty wycieraja sobie geby dziecmi jak frajera szukaja:(

Gość gość
Nie warto to wychodzic kobiecie za golodupca :D

Gość gość
A może dziewczyna teraz pomaga rodzicom, a za kilka lat to ona ta firmę poprowadzi. A autor ma problem bo jego rodzice do interesu nie dopuszczają. Chociaż uważam ze to prowo- trzeba być idiota aby takie tematy poruszać na forum

Gość gość
Mało mnie to obchodzi co będzie kiedy mnie już nie będzie. Podejżewam że wiele osób również smiech.gif xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx moze argument ze nie dostaniesz emerytury bo za 40 lat w twoim kraju beda tylko emeryci i nie bedzie kasy na to zeby im placic obszedlby cie bardziej?

Gość gość
Dobra, a mnie ciekawi, ile kobiet chciałoby aby ich facet miał takie cechy i podejście do pracy jak ta dziewczyna z pierwszego postu autora? Może to i prowo, cały ten temat, ale zdarzają się takie osoby. Mój kuzyn lat 40. Wykształcenie- matura. Praca- załatwił sobie rentę, w życiu przepracował może z 5 lat jakby to zebrać do kupy(autentycznie), mieszka z rodzicami. Miał jakieś kobiety, ale żadna się ostatecznie na niego nie zdecydowała. Studia - pozaczynał z 5 kierunków, każdy rzucał przed ukończeniem 1 roku. Praca - ta nie, bo za mało płacą, inna - za ciężka, jeszcze inna za monotonna. Sprzątać nie będzie, cieciówka- też poniżej jego godności. I jak tu się związać z kimś takim i mieć z nim dzieci?Zgroza.

Gość gość
gość dziś A może dziewczyna teraz pomaga rodzicom, a za kilka lat to ona ta firmę poprowadzi. A autor ma problem bo jego rodzice do interesu nie dopuszczają. Chociaż uważam ze to prowo- trzeba być idiota aby takie tematy poruszać na forum Też mi wygląda na prowokację, ale są takie sytuacje.

Gość gość
gość dziś moze argument ze nie dostaniesz emerytury bo za 40 lat w twoim kraju beda tylko emeryci i nie bedzie kasy na to zeby im placic obszedlby cie bardziej? Musiałabym upaść na głowę aby myśleć że dostanę emeryturę za 30 lat :D Ja to liczę sama na siebie kochana. Płacę składki bo muszę.:D Soją drogą zaraz rozdadzą po 500 złoty na dziecko, więc nawet te dzieci nie doczekają się emerytury :D

Gość gość
Cholerka, emerytury nie będzie, może faktycznie rozejrzeć sie za jakimś bardzo kasiastym menem w dodatku z wysoką polisą nażycie jakby co. Byłabym ustawiona :D Niegłupi pomysł z tym siedzeniem w domu. A ja głupia studia skończyłam a teraz się marnuję w pracy:P

Gość gość
Dobra, a mnie ciekawi, ile kobiet chciałoby aby ich facet miał takie cechy i podejście do pracy jak ta dziewczyna z pierwszego postu autora? Może to i prowo, cały ten temat, ale zdarzają się takie osoby. xxx twoj kuzyn poszedl na rente, ale dziewczyna NIE. poczytaj to sa wypowiedzi autora: Czy warto zenic sie z laska, ktora nie potrafi samodzielnie sie utrzymac? Byla chetna do lozka, nawet troche za szybko jak dla mnie, ale ok, nie bede przeciez odmawial pannie, ktora ze mna sypiac. Ja jej niczego nie obiecywalem tak naprawde, moze troche gadalismy o slubach, ale to byly takie niewinne zarty Przedstawilem ja moim rodzicom i wydaje mi sie, ze ona zaczela traktowac nasza znajomosc smiertelnie powaznie. Widac ze Was to dziewczyny boli, ze faceci chca bardziej ogarnietych kobiet na zwyciowe partnerki. Dla mnie pomoc w firmie rodzicow to nie jest zadna praca, zreszta ona sie tam jakos specjalnie nie angazuje, nie jest zatrudniona formalnie jako pracownik. A jak w przyszlosci wyprowadzilaby sie do mnie to musialaby niestety poszukac prawdziwej pracy. Ale nie wiem jaka moglaby znalezc bez wyzszego wyksztalcenia.

Gość gośćmalina
autorze czy jestescie rowiesnikami? jesli ty jestes duzo starszy to nie dziw sie, ze mozesz liczyc tylko za sponsorowane. musisz byc wyjatkowy aby chciala Cie dziewczyna tak z******ta jak marzysz;)

Gość gośćmalina
pytani tez co to znaczy pomaga rodzicom, ile h w tygodniu, jakie ma plany na przyszlosc - moze chce pracowac i jeszcze szuka swojego zawodu albo poprostu chce byc pania domu/matka i to jest jej cel. porozmawiaj z nia, wypytaj i bedziesz wiedzial czy Wam po drodze i macie wspolne wartosci i cele

Gość gość
prawdziwa praca dla autora polega wylacznie na przynoszeniu prawdziwych pieniedzy z umowy o prace:P dlaczeg wobec tego jak ognia unika odpowiedzi na pytanie ktore z pracownikow - matka czy ojciec - idzie na L4 gdy trzeba to robic czesto, ryzykujac posadą (bo jaki pracoddawca to wytrzyma)??

Gość gość
mam dobrego kochającego faceta, jakis czas temu straciłam pracę, mieszkamy razem, szukam , idę na romowę i na tym się kończy. jeżeli nie znajde do końca roku to koniec .... strzelę sobie w łeb. od 20 lat byłam aktywną zawodowo osobą. robię wszytko w domu, ale boli że mimo moich kwalifikacji nikt nie chce mnie atrudnić, nie jestem studentką ani rencistką

Gość gość
Byłem pół roku na bezrobociu. W tym czasie opiekowałem się w domu trzyletnią córką, gotowałem, sprzątałem, prałem. To było najpiękniejsze pół roku w moim życiu:) Poważnie. W dzisiejszych czasach prace domowe to naprawdę nic wielkiego, przy automatycznych pralkach, odkurzaczach, zmywarkach. A gotować bardzo lubię. Przebywanie tak długie z dzieckiem też było wielką radością. Dlatego zawsze się dziwię jak dziewczyny wypisują jaka to niby harówka ten dom. Ja mógłbym go prowadzić do końca życia, gdyby kobieta mnie utrzymywała. Ale skubana jakoś nie chce :)

Gość gość
ktos juz tu slusznie napisal ze takiej pracy ludzie nie cenia...

Gość gość
Dziewczyny, dlaczego w przeważającej większości nie chcecie wiązać się z chłopakami biednymi, bezrobotnymi? Przecież według was w miłośc****eniądze się nie liczą. To jak to jest?

Gość gość
Trzeba po prostu ignorować takie gadanie, może same siebie oszukują. Dziewczyna podświadomie wybierze bogatszego, potem będzie to jakoś racjonalizować. My zdecydujemy się chętniej na te o lepszych walorach fizycznych. Tak to już jest.

Gość gość
problemem nie jest bieda czy bezrobocie, problemem jest niechec do zmiany kazdy moze wyladowac na bezrobociu. ale nie kazdy wowczas zacznie oczekiwac ze problem rozwiaze sie sam

Gość gość
To są tzw życiowo niezaradni: jakos to będzie, poczekam, może samo sie ułoży, może mi ktoś znajdzie mpracę, może mąż będzie więcej zarabial.... i tak czeka i czeka a lata lecą

Gość ale z ciebie głupek
a jak ktoś takiej kobiecie utrudniał swego czasu podjęcie pracy,robił durne żarty,przeszkadzał a teraz wypisuje bzdety na temat kobiet niepracujących to jak go nazwać?

Gość gość
Ani z kobietą niezaradną aniz niezaradnym mężczyzną. Przy czym tze "niezaradność" to postawa: - nie naucze sie -nie pojde do pracy - nie zrobię Bo mi sie nie chce. Chociaz osoba zdrowa jak koń. Pasożytom stanowczo - nie.

Gość gość
W Polsce przyjęło się, że od kobiety nie wolno niczego wymagać. Jeśli chcesz związku partnerskiego i mieć partnerkę a nie utrzymankę to nie szukaj kobiety w Polsce.