Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pobierania krwi WKŁUWAŁA SIĘ 4 RAZY to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Moja córcia, 5 lat, jest drobniutka, dziś miała badanie krwi, babka nie mogła się wkłuć, najpierw wbiła się w jedną rękę, później drugą, córcia przerażona płakała. Krew nie leciała, więc stwierdziła, że weźmie z żył na nadgarstkach, wbiła się raz i znowu nic, mi ciśnienie skoczyło i zapytałam ile jeszcze, a ona na to, że jak mi się nie podoba to może skończyć i nie mam jej stresować, bo jest wystarczająco zestresowana. Wbiła się czwarty raz i znowu nic, poruszała lekko igłą i zaczęły lecieć kropelki, powolutku, chyba 5 minut zbierała próbkę, o czym powiedziała, ze na OB nie starczy, bo nie będzie się wbijała 5 raz. Ostatecznie wystarczyło krwi na to badanie, ale ja jestem wściekła, jak Wy byście zareagowały?

Gość gość
niestety,niektóre osoby mają tak słabiutkie i cienkie żyłki, ze takie wkłuwanie jest normalne, tonie jest wina pielegniarki

Gość gość
Prawdę mówiąc też miałam takie przypadki - a chodziłam i z niemowlakiem i z kilkulatkiem. U dzieci trudniej znaleźć żyłę. Na przyszłość - szukaj miejsca gdzie jest personel wyspecjalizowany w pracy z dziećmi. Ja czasami jeździłam z dzieciakami specjalnie do laboratorium w szpitalu dziecięcym, bo w przychodni też pielęgniarki nie mogły sobie poradzić albo mnie zwymyślały, że dziecko płacze.

Gość gość
Normalne. Dobra rada, szukaj miejsca z wysecjalizowanym personelem.

Gość gość
trochę mnie uspokoiłyście, bo byłam ziś wściekła. Byłam w szpitalu, wcześniej u mnie w przychodzi wbiły się za pierwszym razem..

Gość gość
Ja jestem dorosła i tez mialam takie problemy. Rekord to 3 czy 4 pęknięte zyly i 6 wkluc. Najlepiej uprzedzaj od teraz ze bywa trudno. Mi czasem pielegniarki "od zadan specjalnych" wolano :D Wiem, ze cwiczenia pomagają (od roku czy 2 jestem bardziej aktywna i problemow juz nie ma). Ale tez sie nauczylam udawac panikare - ze zemdleje itd. Wtedy sa o wiele bardziej uwazne

Gość gość
O ile można to dawaj dziecku dużo wody do picia przed pobraniem. Często i po trochu przez ok 2 godz. Żeby nawodnić. Czasami to pomaga.