Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieluszki dada dla noworodka? ?

Polecane posty

Gość gość

Na dniach już będzie moja córeczka na świecie ...i w temacie pieluchy nie jestem ekspertem ale szwagierka do radziła mi żebym od początku nie szalała z drogimi typu pampers ...no i po słuchałam kupiłam 6paczek ..ale teraz zastanawiam się czy czasem nie uczulą mi małej. ..ktoś stosował ichcod początku? I co dały radę?

Gość gość
Córka od pierwszych dni jechała na dadzie aż do momentu odstawienia przed 2 urodzinami. Dla mnie rewelacja :)

Gość gość
Dla mnie najlepsze. 1 super, 2 byly jakies grube, teraz mamy 3 i znowu sa fajne.

Gość gość
Ja na początku kupiłam Pampersy premium (te białe, nie zielone) i Dadę. Dada nienajgorsze, ale jednak Pampersy były lepsze. Pociągnęłam na Pamersach cały 1 i 2 rozmiar a od rozmiaru 3 zaczęłam eksperymenty z innymi, bo Pampersy zaczęły mi śmierdzieć i miałam wrażenie, że powłoczka już była w środku gorsza. Miałam już pieluchy Babydream z Rossmana, jakieś pod marką Kaufland i Bella Happy. Jeśli są różne rodzaje z jednego producenta, to wybieram zawsze jakieś premium. W sumie to żadne mnie nie zachwycają, w każdych po zasikaniu powierzchnia wewnątrz jest mokra. Teraz kupuję rozmiar 4, więc może jeszcze spróbuję raz z Pampersami, bo wydawało mi się, że było w nich dziecku bardziej sucho, ale znów czasem przeciekały. Dada też czasem przeciekały, inne rzadziej. Może przypadek, może są bardziej szczelne a może po prostu z czasem nauczyłam się lepiej je zapinać. Nie wiem. Myślę, że musisz sama popróbować i przekonasz się, czy pasują Ci takie, czy inne. Ja powiem Ci, że mój maluch od żadnych pieluszek nie dostał uczulenia. Ale on w ogóle nie ma na nic uczuleń.

Gość gość
Dady są ok. Jak u pani powyzej - u nas tez zadnych uczulen. Kupowalam rozne, ale ze biedronka blisko to najwiecewj dadów.

Gość gość
No to dobrze oby i w moim przypadku się sprawdziły

Gość gość
Dady są dobre.Mały był wczesniakiem i troche lezal.Pielegniarki same polecały Dada niezdecydowanym rodzicą

Gość gość
Rowniez polecam dada przy pierwszym dziecku uzywalam ich i teraz tez mam taki zamiar ..natomiast jak uzywalam oryginalne pampers mala uczulaly.

Gość gość
Moja córkę uczuliły, nie polecam, do tego są nieprzyjemne w dotyku, zdecydowanie wolę huggiesy.

Gość gość
My od poczatku tylko pampersa, noworodkowi bym nie kupiła takiego badziewia, skóra jest bardzo wrazliwa duzo sika, a pampersa bardzo dobrze chłoną.

Gość gość
I taka prawda ze jak jest pampers na promocji to duzo taniej wychodza niz te tańsze podróbki.

Gość gość
A wyjaśnienie mi jeszcze jedną rzecz tzn. To prawda że dziecko przyzwyczaja się do jednych które się stosuje czy nie ma różnicy i mogę sobie za każdym razem używać innych. .. bo tych dada kupiłam kilka paczek bo mi je polecono ale wiecie tak naprawdę woła bym jednak dojść sama do tego które są najlepsze ... ale słyszałam teorie że właśnie lepiej trzymać się jednych

Gość gość
Pewnie ze po próbuj, od poczatku mam pampersa, ale w trakcie jakoś kupiliśmy happy, hugesa ale jakos nie za fajne w dotyku, pampersa sa miekkie i fajnie się dostosowują:)

Gość gośćqwerty
U nas dada sprawdziły się tylko "jedynki", na "dwójki" miał uczulenie. Ogólnie były jakieś takie sztywne... Zamieniliśmy je na orygonalne pampers i są z nami do dziś. Polecam bdsklep, mają fajne promocje na pieluchy np teraz kupiłam 147 szt (karton) w cenie 100 zł.

Gość gość
używałam od początku dady są ok

Gość gość
Ale przecież w rossmanie firmowe pampersy kosztują od 20 do 25 zł za 43 szt (mówię o 1) . To jest sens kupować badziewie z biedronki, jak cenowo wychodzi to samo?????

Gość gość
Dlaczego badziewa? Kto powiedział że to co jest tańsze musi być badziewem? niektórych logika mnie przeraża. My od początku używaliśmy Pampers Premium Care z paseczkiem, przy 1 dziecku fajna sprawa bo masz paseczek który zabarwia się na zielono jak pieluszka jest pełna;) ale potem przy 3 przerzuciliśmy się na Dadę, próbowałam wielu marek i Dada jest najbardziej chłonna (pomijając oczywiście pampersa) a więc na spacery i na noc dawałam Pampersa a cały dzień dadę, ponieważ mój maluch jak siknął raz to marudził i kręcił się więc nie było dla mnie sensu przepłacania za pampersy skoro i tak nie spełniały swojej roli:) Mojej siostry dziecko Dada uczula, a pani w szpitalu która koło nas leżała od samego początku zakładała maluchowi dadę i wszystko było ok. Nie trzeba sugerować się tym że pampers jest najdroższy i inne mamusie będą pisać ja tylko pampers bo przecież mnie stać. Mnie również stać, ale wolę kupić dziecku coś fajnego, albo wrzucić mu na konto niż przepłacać tam gdzie to niepotrzebne