Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... archiwum 6

Polecane posty

gość dziś ale tu wyrok sądu nie ma nic do rzeczy. wyroki sądów nie stanowią w polsce prawa tylko ustawy. co tu ma do rzeczy wyrok sądu?xxBo to sąd ocenia co jest zgodne z prawem a co nie. Jak widze nawet tak prostych i oczywistych spraw nie rozumiesz albo nie wiesz...:O

gość dziś więc załgana szmato wróć sobie do tej rozmowy i zobacz że udowodniłem ci łgarstwa ponad wszelką wątpliwość.xxNie. Twierdziłem, że dowody były zdobyte nielegalnie i na tej podstawie sad uniewinnił Sawicką, co jest prawdą do sprawdzenia dla każdego który umie czytac i rozumie przeczytany tekst.A więc nie ma żadnego mojego łgarstwa.

gość dziś ale tu wyrok sądu nie ma nic do rzeczy. wyroki sądów nie stanowią w polsce prawa tylko ustawy. co tu ma do rzeczy wyrok sądu?xxA to wykazuje fakt, że nie masz o tym pojęcia ale mimo wszystko usiłujesz się wypowiadać i robić z siebie idiotę...:D:D

Gość gość
"Nie. Twierdziłem, że dowody były zdobyte nielegalnie i na tej podstawie sad uniewinnił Sawicką, " x no i właśnie to jest nieprawda bo nowelizacja KPK która uniemożliwia wykorzystanie tak zdobytych dowodów weszła w życie dopiero po sprawie sawickiej. a ty głąbie wklejałeś te przepisy z ujednoliconej wersji ustawy i twierdziłeś jak zwykle że "takie jest prawo". a jak ci udowodniłem że wtedy było inne toś kitę zawinął pod siebie i spierdolił jak zwykle. a teraz po raz kolejny JAK ZWYKLE rżniesz głupa i udajesz że było inaczej. a to był tylko jeden z wielu wypadków w którym łgałeś jak to komunistyczna świnia i gdy ktoś ci to udowodnił.

Jak widze albo uciekłeś albo poszukujesz tego przepisu, który wtedy zacytowałeś.A więc informuje cię, że to był tylko JEDEN przepis a sąd opiera sie na całym prawie obowiązujacym i to on jest upoważniony do interpretacji tego prawa.Obowiązuje wyrok sądu a w zasadzie sądów i nic na to nie poradzisz....:D

gość dziś "Nie. Twierdziłem, że dowody były zdobyte nielegalnie i na tej podstawie sad uniewinnił Sawicką, "xno i właśnie to jest nieprawda bo nowelizacja KPK która uniemożliwia wykorzystanie tak zdobytych dowodów weszła w życie dopiero po sprawie sawickiej.xxCzyli wg ciebie te wyroki które zacytowałem to po prostu jest nieprawda i nie istnieją?Nowelizacja KPK odnosiła się do jednego przepsu a nie do całości prawa.Ale wybacz. Nie będe tłumaczył tego komuś kto nie ma o tym zielonego pojęcia bo to tak jakby tłumaczył zależności grawitacyjne pomiedzy planetami, komuś kto nie wie co to grawitacja.Masz wyrok, poczytaj sobie tyle razy, żebyś zrozumiał, że jest tak jak napisałem a nie tak jak jest w twoim omamie.

gość dziś "Nie. Twierdziłem, że dowody były zdobyte nielegalnie i na tej podstawie sad uniewinnił Sawicką, "xno i właśnie to jest nieprawda bo nowelizacja KPK która uniemożliwia wykorzystanie tak zdobytych dowodów weszła w życie dopiero po sprawie sawickiej.xxA tymczasem....xxBeata Sawicka i burmistrz Helu Mirosław Wądołowski zostali prawomocnie uniewinnieni z zarzutu korupcji. Sąd Apelacyjny w Warszawie orzekł, że CBA stosowało nielegalne techniki operacyjne m.in. bezprawnie inwigilując byłą posłankę PO.xW kwietniu 2013 r. Sąd Apelacyjny w Warszawie uwzględnił apelację obrony i prawomocnie uniewinnił oboje. Według SA ustalenia SO były prawidłowe. Zarazem sędzia Paweł Rysiński dodał, że Sawicka poniosłaby odpowiedzialność karną, gdyby nie nielegalność działań CBA. Wyjaśnił, że doszło do rażących uchybień CBA w toku czynności operacyjnych, bo podjęto je nielegalnie, bo bez ustawowych przesłanek prawnych, a następnie wykonywano bez dochowania ustawowych reguł ich dopuszczalności.xUzasadniając oddalenie kasacji, Sąd Najwyższy podkreślał, że demokratyczne państwo nie może testować uczciwości obywateli i ich podatności na popełnienie przestępstwa. Agent nie może kreować sytuacji mocnych więzów emocjonalnych i osobistych z osobą prowokowaną. Nie może nagrywać z nią rozmów w innych miejscach niż publiczne, np. w aucie, jak było w tej sprawie - mówił w uzasadnieniu orzeczenia sędzia SN Andrzej Stępka. Dodał, że nie można kierować agentów służb na losowo wybrane i przypadkowe osoby. Zaznaczył także, że materiały operacyjne zdobyto w tej sprawie z naruszeniem ustawowych kryteriów.xDodał, że z orzecznictwa Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu wynika, że podczas "prowokacji policyjnej" postawa agentów musi być pasywna i nie może wywierać "istotnego wpływu na osobę prowokowaną". Innej postawy agentów nie można uzasadniać - uznał SN - potrzebą walki z przestępczością. Sędzia podkreślił, że w sprawie Sawickiej i Wądołowskiego agenci CBA - w tym wymieniony z nazwiska Tomasz Kaczmarek - przekroczyli granice dopuszczalnej prowokacji, co powoduje nielegalność ich czynności. Trudno uznać ich zachowania za pasywne - dodał sędzia.xxxCzytaj tak długo aż dotrze do twojej górnej wypustki ciała zwanej u innych głową.

Gość gość
nie, moim zdaniem sawicka została uniewinniona bo sądy w polsce są dyspozycyjne wobec określonych środowisk i za przekręty ich uniewinniają. ale prawo pozwalało wykorzystać te dowody nawet jeżeli były zdobyte nielegalnie tylko dyspozycyjny sąd nie chciał dopuścić tych dowodów bo by sawicką pogrążyły.

Gość gość
i po raz kolejny ci powtarzam że to nie wyroki tylko ustawy stanowią w polsce prawo. przykładów niesprawiedliwych wyroków wydawanych przez niesprawiedliwe sądy to są całe tomy i cytowanie mi jakichś łajdackich wyroków dyspozycyjnych sądów nie jest dowodem na nic bo nie o tym wtedy rozmawialiśmy, sługusie postkomuny.

Gość gość
Bolek w Wenezueli się schował :D No jakże to znamienne :D :D :D

Gość gość
Jan Olszewski o szafie Kiszczaka: Odczuwam żal, że Wałęsa sam się nie przyznał. "Jak się czują ci, którzy przeprowadzili kampanię przeciwko dążącym do prawdy?" x podejrzewam że czują po prostu ze przegrywają ale ich łajdackie zachowanie sądząc po łajdackich tekstach shatyna, celińskiego czy nałęcza nie zmieniło się ani o krzynę.

Gość gość
Widzę, że Otulona w formie :classic_cool: Pogoda pod psem, browczyk w rąsi, to i język się wyostrzył :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Otulona, wyluzuj się, bo ci żyła pęknie. szczęsliwa matka to szczęśliwe dzieci, nie słyszałaś o tym? aż strach pomyśleć, w jakim stanie psychicznym jest twój syn.

Gość gość
Shamane jak zwykle na posterunku żydopostkomuny - najpierw żąda wszelkich dowodów, a jak mu się je dostarczy to mosiek podnosi najpierw wielkie ajwaj ,ajwaj ....póżniej wyzywa i tego oponenta od 'bidy' oraz nazywa go'kłamcą ' -że też nie nauczono się dotychczas rozpoznawać typowych i standartowych zachowań tego cafele - żyda piszącego tutaj latami w ten sam sposób :classic_cool:

Gość gość
emeryt duszek cafele , czyli desznik jak zwykle na posterunku , jako burek Shamana :classic_cool:

Gość gość
nie desznik, chyba, że desznik też była kobietą :D 🖐️

gość dziś i po raz kolejny ci powtarzam że to nie wyroki tylko ustawy stanowią w polsce prawo.xxWyroki są na podstawie prawa. I to sąd jest od interpretacji prawa i jego wyroki oznaczaja, że prawo zostało złamane lub nie.Nikt inny nie ma takich uprawnień.

gość dziś Shamane jak zwykle na posterunku żydopostkomuny - najpierw żąda wszelkich dowodów, a jak mu się je dostarczyto mosiek podnosi najpierw wielkie ajwaj ,ajwaj ....póżniej wyzywa i tego oponenta od 'bidy' oraz nazywa go'kłamcą '-że też nie nauczono się dotychczas rozpoznawać typowych i standartowych zachowań tego cafele - żyda piszącego tutaj latami w ten sam sposób xxJak mi czy komukolwiek innemu dostarcza się kkłamstwa to ten ów ma prawo nazwac to kłamstwem oczywiście jesli , jak w moim wypadku, potrafi to uzasadnić.

MF: Katastrofa "podatku handlowego". Czy ktoś za to odpowie?xDruga - opracowana przez Ministerstwo Finansów - wersja "podatku handlowego", będąca całkowitym odrzuceniem koncepcji, którą zaprezentowało w czasie kampanii wyborczej Prawo i Sprawiedliwość, była - jak dotąd - największą wpadką polityczną nowego rządu.xhttp://tnij.org/gu6pbwo

Ryszard Bugaj, ekonomista, b. działacz opozycji, zrezygnował z zasiadania w Narodowej Radzie Rozwoju. W obszernym wywiadzie w najnowszej "Polityce" powtarza powody swojej decyzji oraz mówi, co sądzi o m.in. TVP pod kierownictwem Jacka Kurskiego.x- Wydaje się, że Rada jest bez znaczenia. Mam problem, który mnie uwiera - załamały się nadzieje dotyczące obozu rządowego. Nie jestem przewrażliwiony. Nie będę jak niektórzy mówił, że rząd wprowadza narodowy socjalizm. Bo tak nie jest. Jesteśmy w fazie głębokiej falandyzacji prawa, czyli łamania wielu dobrych standardów. Poprzednicy też to robili, ale ja na PO nie głosowałem i nie chcę być kojarzony z obecną polityką rządu - mówi Bugaj w rozmowie z Jackiem Żakowskim.x- Mnie martwi, że obecnie jest więcej niż za pierwszych rządów PiS zachowań wątpliwych z punktu widzenia demokratycznych standardów.xPrzyznaje, że czynnikiem rozstrzygającym ws. odejścia z NRR była... sprawa mediów. - To, co wyrabiają w "Wiadomościach" jest tak prymitywne, że nie da się wytrzymać. Oglądam to, bo chcę wiedzieć, czym naród jest karmiony. Nie zamierzam przystępować do KOD, ale jestem jednym z niewielu, który zastosował się do wygłoszonego na wiecu KOD apelu, żeby bojkotować TVP. Gdy słucham w "Wiadomościach" TVP 20-minutowej rozmowy z Marianem Kowalskim wyobrażam sobie, że mógłbym być do tego dolepiony, to umacniam się w przekonaniu, że trzeba uważać - stwierdza Bugaj.xhttp://tnij.org/u2pmqik

Coraz bardziej zdenerwowani rolnicy pytają, kiedy wreszcie dostaną dopłaty za zeszły rok. - Później - odpowiada nowa władza i radzi, by brali kredyt w banku.xJeszcze w grudniu odpowiedzialny za pracę ARiMR wiceminister rolnictwa Jacek Bogucki przyznał, że nowa władza nie jest w stanie uruchomić wypłacania pieniędzy. Stwierdził, że powodem jest system informatyczny, który został przez poprzedników źle przygotowany i nie funkcjonuje.x- To jakiś absurd! - oburza się Cezary Olejniczak, rolnik spod Łowicza i były poseł SLD. - Do tej pory system działał dobrze, bo pieniądze były wypłacane na czas, a teraz nagle nie działa?!xOlejniczak pytał w swoim powiatowym biurze ARiMR, kiedy dostanie pieniądze: - Nikt nie umiał mi powiedzieć, bo sami nie wiedzą. A nie wiedzą, bo powyrzucali z pracy ludzi, którzy za wypłaty odpowiadali.xNowa władza rzeczywiście ostro zabrała się do czystek kadrowych w Agencji. Minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel szybko wymienił szefa ARiMR, jego zastępców, prezesów oddziałów regionalnych, a następnie dyrektorów. A 4 lutego pracę stracili wszyscy kierownicy biur powiatowych - ponad 300 osób.xZ dnia na dzień biura, które zajmują się wypłacaniem pieniędzy, zostały pozbawione szefów.xCałość: http://tnij.org/jm4lfkp

Wciąż brakuje pieniędzy na lipcową wizytę papieża Franciszka w Krakowie - informuje "Dziennik Gazeta Prawna".Jak informuje gazeta, na pół roku przed terminem oficjalnie nie wiadomo, jaki będzie całkowity koszt wizyty w Krakowie papieża i rzeszy pielgrzymów - pisze DGP. Organizatorzy nie są w stanie oszacować, ile pieniędzy uzyskają ze składek przyjeżdżających, bo rejestracja będzie trwała do ostatniej chwili.xMowa jednak jest o kosztach rzędu 200-250 mln zł.xRząd zapewni większość tej kwoty, ale nie całą. Stąd - jak pisze "DGP" - poszukiwania chętnych do partycypowania w kosztach - także w spółkach z udziałem państwa.xxI wszystko jasne.Za imprezę katolików zapłacimy my wszyscy. :O

Pięcioro pisarzy zrezygnowało z przyjęcia medali "Gloria Artis", które ma w czwartek wręczać minister kultury Piotr Gliński. - Nie chcę odznaczenia od przedstawicieli władzy łamiącej zasady demokracji w Polsce - deklaruje Kazimierz Orłoś.xxPotraktowano tego .... jak mu się należało...

Prezydent Władimir Putin po spotkaniu z premierem Węgier Viktorem Orbanem nazwał Węgry ważnym partnerem Rosji w Europie. Z kolei przed spotkaniem Orban podkreślił, że Węgry są zainteresowane normalizacją stosunków między Rosją a Unią Europejską. (http://www.tvn24.pl)xxGuru Jarosława K. przyjacielem bandziora...:O

- Projekt prezydencki gdyby przeszedł, jeżeli prawdą są pierwotne wyliczenia, z którymi mamy do czynienia, czyli 40 mld straty, byłby dużym zagrożeniem dla sektora - ocenił wicepremier i minister rozwoju Mateusz Morawiecki w RMF FM. Dodał, że rząd nie pracuje obecnie nad tzw. ustawą frankową.

Rektor Uniwersytetu Gdańskiego prosi w mailu prorektorów i dziekanów, by nie wypowiadali się o podkomisji smoleńskiej i dziekanie Wydziału Chemii, który miał brać udział w jej pracach. - Cenzura polityczna zostaje niniejszym wprowadzona na UG w sposób jawny, choć nieoficjalny - odpowiada prof. Andrzej Ceynowa, dziekan Wydziału Filologicznego.xPrzed kilkoma dniami do prorektorów i dziekanów Uniwersytetu Gdańskiego trafił mail o takiej treści: "Szanowni Państwo, JM Rektor prof. Bernard Lammek uprzejmie prosi Państwa o wstrzymanie się od wszelkich komentarzy dotyczących sprawy Komisji Smoleńskiej oraz Dziekana prof. Piotra Stepnowskiego. Sprawa ta bowiem leży w gestii zainteresowanego oraz Ministerstwa Obrony Narodowej, nie Uniwersytetu Gdańskiego".xx"Mysia" pisowska działa...

Gość gość
Pewnie profesorowie martwią się co jeszcze było w szafie Kiszczaka ?