Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magister biologii

Natura nie daje tego co najlepsze

Polecane posty

Gość Magister biologii

Myślicie że e mleko z piersi jest najlepsze, bo naturalne i od tysięcy lat, a to nie prawda. Dawniej była większa śmiertelność niemowląt niż dziś, bo nie były mm które opracowali naukowcy z bardzo szanownych instytutów badawczych po wieloletnich badaniach. Zwierzęta nie mają mm i niewiele z nich dożywocie do dojrzałości bo matki je karmią tylko z piersi a to nie jest wystarczający pokarm. Sama mam 2 psy i jak mam szczeniaki to je muszę z butelki dokarmiać, bo by połowa z mniej mlecznych sutków umarła. Poza tym natura robi błędy, wystarczy spojrzeć na zwierzęta. Taki pingwin chodzi jak pokraka na tych krótkich nóżkach. Żyrafa przez długa szyję ma problemy z napiciem się z bajora. Ropucha ma guzy na całym ciele. Możnaby wymieniać i wymieniać więcej takich deformacji. Mleko to całkowita porażka natury. Większość kobiet ma go mało lub wcale, albo nietłuste i wodniste. Niektóre mają takie małe piersi że w ogóle nie mogłyby karmić. Bez mm ich dzieci by umarły tak jak to było dawniej. Dzięki mm teraz dzieci przeżywają i są zdrowsze niż kiedyś. Jak nie wierzycie to wystarczy zobaczyć statystyki i czytać badania naukowe.

Gość gość
Ja rozumiem, ze wolisz witaminy a apteki niz naturalne?

Gość gość
Ja mam w rodzinie dwóch doktorów chemii jeden to kobieta i karmiła piersią dzieci po 2 lata a drugi to facet i nie ma dzieci ale jego żona zamierza karmić jak najdłużej, na razie jest w ciąży.

Gość gość
autorko, to twoje zdanie, ale jesli chodzi o kp , wole wierzyć statystykom i opracowaniom naukowców na całym świecie . Wielkośc piersi nie ma znaczenia przy karmieniu, tym bardziej "wodnistość", wystarczy poczytac. Rozumiem, ze zyrafy i lwy w Afryce powinny dostawac butelkę...

Gość gość
Autorko, większych bzdur nie czytałam

Gość gość
Magister biologii obyś moje dzieci z taką wiedzą nie uczyła, uchowaj boże co za nauczycielka

Gość gość
zgadzam sie z autorka poza tym mleko mm ma taki sam sklad ( oczywiscie paczki sa dopaswane do wieku i trzeba zmieniac ale sklad podawanego mleka wieczorem czy rano czy za dwa dni jest taki sam a z piersi ? zjesz to albo tamto i juz jest syf i juz dzieciak ma rewolucje zoladkowe i bolesci, takich atrakcji nie maja dzieci na mm wazne jest aby podac dziecku z piersi siare i to wszystko

Gość gość
Spadać nieuki, boże widzisz i nie grzmisz, do szkoły po wiedzę, nie osmieszajcie się

Gość gość
To kolejna prowokacja. Dajcie spokój. Jak magister biologii może napisać, że natura popełnia błędy w przypadku pingwina czy żyrafy? To co wymieniła autorka to przystosowanie zwierząt w określonych warunkach klimatycznych. Wystarczy wiedzieć gdzie żyją i jak zdobywają pożywienie. A co braku mleka lub jego niewystarczającej ilości. Owszem zdarza się takie sytuacja, ale to naturalna selekcja. Czym więcej się urodzi tym większe prawdopodobieństwo przeżycia. Rodzi się więcej ponieważ np. przy porodzie mogą wystąpić nieoczekiwane sytuacje, typu atak drapieżnika. A matka ma określoną ilość mleka ponieważ nie może zbyt nadwyrężyć swojej masy ciała. To nie natura popełnia błędy tylko człowiek w nią ingeruje. Niestety zatruwa na każdym kroku. A co do mleka matki to jest najlepszym pokarmem na świecie. Wiadomo, że trzeba się w miarę zdrowo odżywiać karmiąc piersią. Ale w mleku matki nie przekazuje się tylko substancji odżywczych przekazuje sie również antyciała. Nie krytykują matek, które karmią mm. Niektóre nie mogą a niektóre po prostu nie chcą. I szanuję każdą decyzję. Ale największe idiotki piszą, że mm jest lepsze lub równe kp. Zabijają tylko swoje wyrzuty sumienia. MM to najlepsze opcja żywieniowa dziecka jaką stworzyła chemia i nie dorównuje kp.

Gość Magister biologii
To nie są bzdury. Piszę, jak jest. Skończyłam studia w tym kierunku i mam ku temu odpowiednią wiedzę a także doświadczenie zawodowe. Jeśli ktoś twierdzi, że piszę bzdury, nie jest dla mnie godnym rozmówcą. Rozumiem, że pytanie o to, czy lwy powinny na sawannie dostać butelkę, było ironiczne. Jednak ja powiem, że gdyby tak się dzialo, to o wiele więcej by ich przeżyło do dorosłości. Niby dlaczego w zoo zabiera się małe zwierzątka od matek i karmi z butelki?

Widać że Ty chyba byłaś karmiona mm, taka naturalna selekcja, boś głupia jak but.

Gość gość
Zeby sie mlode nawzajem nie pozabijaly glupia. Poza tym wiekszosc ssakow ma po jednym mlodym, wiec mlode ma mleka wystarczajaco.

Ewidentnie i bezdyskusyjnie ludzie niszcza i zniszczyli NATURE !

przykladem sa Polskie lasy :) zamiast runa lesnego ,,,to mamy puszki po piwie ,pety,kondomy, resztki po jedzeniu odchody ludzkie !!! i czyja to sprawka !