Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dostaniemy 500zl na dziecko.Nasz dochód netto to 2600 zl.

Polecane posty

Gość gość

To niesprawiedliwe

Gość gość
Ale w sumie na trzy osoby czy na macie 2600 na osobę?

Gość gość
Na trzy osoby

Gość gość
matoły zrozumcie wreszcie, że program ten ma promować wielodzietność, a nie wspierania dziecka jako takiego. Polskie społeczeństwo, jak wszystkie bogate społeczeństwa się starzeje. Rodzina 2+1 nie sprzyja odmładzaniu społeczeństwa. 2+2 to MINIMUM, żeby utrzymać stały przyrost naturalny na poziomie zastępowalności pokoleń. To naprawdę nie jest trudne jak choć trochę pomyślicie...

Gość gość
nosz k***a żeby płacić za p********ie się, ten rząd to już całkiem p****ało

Gość gość
No ta sytuacje faktycznie uważam za niesprawiedliwa. Ludzie którzy świadomie zdecydowali się tylko na jedno dziecko bo mało zarabiają nie dostaną . A tacy co robią dzieci bez opamiętania dostępna . Oczywiście jest masa rodzin która wyda to pożyteczne . Ale będą i tacy dla których nie będzie to bardzo dużo a i tak dostaną . Ja zarabiam 7 tysiecy netto na rękę ; moi współpracownicy podobnie jedni trochę więcej; inni trochę mniej zależy od stażu pracy na stanowisku . Ja dzieci nie mam ale wśród moich kolegów i koleżanek z pracy są tacy co mają dwójkę i oni przy dochodzi często ponad 10 tysięcy netto ( bo jeszcze zarabia małżonek ) dostaną na drugie dziecko .

Gość gość
Tym promowaniem dzietności poróżnili i upokorzyli dzieci, które nie są niczemu winne, za to będą doznawać różnic w szkole, przedszkolu, na podwórku czy w piaskownicy! Dla mnie to niewypał, a nie program demograficzny. Skrzywdzenie dzieci, nic więcej z tego nie będzie!

Gość gość
Dokladnie, jest to dyskryminacja rodzin z jednym dzieckiem.

Gość gość
No i nie dostaniesz, trudno. Nie masz innych problemów? Dziecko masz zdrowe? To przestań narzekac

Gość gość
Macie się zmotywować żeby zrobić kolejne :-)

Gość gość
co za problem, zróbcie sobie drugie dziecko

Gość gość
Socjalizm z natury rzeczy jest niesprawiedliwy. Pracowici robią na nierobów, bezdzietni na dzieciatych itd.

Gość gość
program wprowadzono po to, żeby zmotywować rodziny do zmajstrowania drugiego i kolejnego. Istnieje szansa, że pozostaniecie przy jednym, a to z punktu widzenia demografii jest niekorzystne. To naprawdę jest proste i logiczne

Gość gość
Zgadzam się, że program 500+ to jest program wspierający model rodziny przynajmniej 2+2. Ale i tu powinny być jakieś ograniczenia dochodów, bo taka Łukomska-Pyżalska dostanie do miesiąc 2500zł, bo ma sześcioro dzieci. Przecież dla niej to na waciki. A wielodzietna patologia powinna dostawać pomoc rzeczową, bo pieniądze przepiją i rozpierdolą na głupoty. Pomysł w zamierzeniu zachęcający do powiększania rodziny, jak zawsze w praktyce okazuje się niesprawiedliwy. No i bardzo kosztowny. Budżet czeka katastrofa.

Gość gość
Mnie te 500 nie zachęca do zrobienia drugiego dziecka, wiec nie wiem po chuj ten program. Tylko patologia się zwiększy. Nikt normalny nie zrobi dziecka dla 500 zl

Gość gość
Dokladnie, dla mnie to tez nie jest motywacja.Powinni dać ludziom godziwie zarobić, wtedy na pewno chętniej by się decydowali, na kolejne dzieci.

Gość gość
14.42 dokladnie. Ale patola się cieszy.... Fajnie, PiS kogoś uszczęśliwił... Ludzie uczciwi chcą większych zarobków a patologia kasy za siedzenie w domu bo nie chce im się pracować

Gość gość
Co wy się Pyżalskiej czepiacie? Ona ma aż sześcioro dzieci! A do tego odprowadza duże podatki. Do 14:06 zarabiasz 7 tys netto, to weź sobie pasek z wypłaty i zobacz ile płacisz podatku. Nikt nie zmotywuje do zrobienia sobie kolejnego dziecka kobiety pracującej zawodowo, kiedy ona nie ma zapewnionej opieki dla dziecka, kiedy wróci do pracy. Chyba, że dostanie więcej niż wypracuje, a to jest juz hodowla patologii. Na dłuższą metę ona nie wypracuje sobie emerytury. No, ale przecież od czego są dziec****ewnie jej "pomogą" na starość. :P

Gość gość
Dziwny ten kraj i tyle.Tylko w Polsce sa jakies progi.Jak dostajemy, to wszyscy, albo nikt.Niech będzie sprawiedliwie.

Gość gość
ja mam 4 dzieci i jestem zadowolona :)

Gość gość
Super,ze masz czworo, ze dostaniesz pomoc od państwa, ale rodziny które zdecydowaly sie na jedno dziecko, bo maja trudna sytuacje materialną.Nie gloduja, ale żyją skromnie, sa dyskryminowane.

Gość gość
Co wy się Pyżalskiej czepiacie? Ona ma aż sześcioro dzieci! A do tego odprowadza duże podatki. xxx Odprowadza duże podatki, bo ma duże dochody. Dla niej takie 2500 miesięcznie to jałmużna, więc po co wyciąga po nią rękę? To jest upokarzanie biednych ludzi, których nie stać na utrzymanie gromadki dzieci i trzy nianie.

Gość gość
Jak ktoś pieprzy o patologii to powinien w pysk dostać i tyle. jak mozna w ten sposób obrażać ful ludzi z dwójka dzieci, którzy przędą od pierwszego do pierwszego !! Żałosne c**y z jedynakami :P

Gość gość
Ale moze troszkę kultury?

Gość gość
kultura popisuje sie ful ludzi pierdzielących o patologii

Gość gość
Ludzie na poziomie, nie obrażają innych.Widocznie pochodzisz z patologii

Gość gość
To jest tylko i wyłącznie wasza wina że zarabiacie tak mało i już nawet to jedno dziecko skazujecie na życie w biedzie!!

Gość gość
no niestety nie każdy może zarabiać po10000 miesięcznie.zrozum to w końcu że nie wszyscy nadają się do danego zawodu.nie ma też tyle miejsc dyrektorskich.a sprawiedliwe jest n*******lanie na magazynie za 1700?przecież się n*******la na tych dyrektorów i nie pisz mi o wykształceniu-co mam skończyć studia by na wózku widłowym jeżdzić?już w moim miasteczku dziewczyny na kasie po studiach pracują.

Gość gość
a ja się cieszę że nie ma pielęgniarek na etacie.stare odchodzą na emeryturę.super.

Gość gość
mnie nie motywuje 500 zł do robienia dzieci mam jedno 14lat,i zamierzam o siebie zadbać-na wczasy pojechać-nikt mi nie będzie jęczał.super