Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

RATUNKU wisi nad nami szpital

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy, już nie wiem co robić, mój 5-latek w sobotę dostał kataru, w pon i wt był jeszcze w szkole, bo był tylko katar. W środę został w domu, bo doszedł kaszel, chyba od splywajacego kataru. Zaraził sieci młodszego syna, który też miał takie objawy przeziębienia (z młodszym byliśmy u lekarza). Wczoraj w południe syn dostał 38.9 stp i skarżył się na ból brzucha, dałam mu ibum, tam spadła. Koło 19 powtórka i potem o 1 w nocy. Cały czas skarżył się na ból brzucha i nawet, gdy miał normalna temp nie chciał wstawać z łóżka. Zorientowalismy się, że nie robił kupy od środy. Dzisiaj już jest bez temp, dostał 3 czopki glicerynowe, nadal ciągle leży, jest blady i mówi, że nie ma siły, no i ten bólach brzuch. Mąż pojechał z nim do przychodni opieki doraźnej, pani dr pow, że brzuch nie jest chirurgiczny, że ona podejrzewa, że to zaparcie, a ta tem to przy infekcji. Wpisała nam skierowanie do szpitala, jeśli syn się nie wyróżni mamy się zgłosić na izbie. Może macie jakieś rady, jak wywołać ta kupę, w szpitalu szaleje grypa i wolałabym, żeby tam nie trafił.

Gość gość
wiesz co jak podasz forlax to się załatwi na bank moja córka to brała, to jest bez recepty ale... ja mam dziecko które miało zaparcia takie, że raz na 7-8 dni robiła, nigdy przy tym gorączki nie było. Jakieś dziwne podejście tej lekarki. jest wysoka temp. może trzeba krew zbadać. Ja na Twoim miejscu albo pojechałabym na izbę przyjęć albo znalazłabym prywatnego pediatrę co Cię przyjmie dziś i na wizytę pojechała- jak masz kasę oczywiście.

Gość gość
to jeszcze ja od forlaksu w aptece lewatywę można kupić ale tak jak Ci pisałam nie wierze, że dziecko się wypróżni to gorączka spadnie. To jakaś infekcja może trzeba antybiotyk włączyć. wiesz ja mam tak że jak wychodzę od takiego lekarza co czuje że się g... zna to idę do kolejnego. Idź do lekarza jeszcze raz a jak chcesz zeby się załatwił to lewatywa np.

Gość gość
Moja tez sie niedawno skarżyła na ból brzucha zrobilam badanie ogolne moczu i wyszedl aceton , za kilka dni jelitowka przyszla , bylismy tez w szpitalu zrobili badania crp ujemne morfologia ok, dużo niech pije, jest lek forlax w saszetce daje sie na zaparcia my dostalismy od gastrologa 1 saszetka lub pół dla dziecka raz dziennie w ciągu 48 h powinno sie wypròżnić,. Ja na kaszel robie inhalacje bez recepty kupisz nebu dose 2 razy dziennie na katar ostatnio podawalam sinupret w kroplach 3 razy po 15 kropli do 17 godziny.

Gość gość
Dziękuję za odp, Ostatni raz wysoką temperaturę miał o 1 w nocy, od tej pory ma 36,6. Pół godz. temu zrobił kupę, a przy niej ogrom gazów. Czuje się już dobrze, tzn wstał przynajmniej z łózka i się bawi. No ta lekarka powiedziała, że temperatura to raczej od tej infekcji ( katar, mokry kaszel ), ale osłuchowo ok. Jeżeli brzuch zacznie go znowu boleć lub wróci temp, to pojedziemy do szpitala, tylko u nas nie robią żadnych badań na izbie, tylko od razu na oddział. W tamtym roku miał zapalenie płuc i dostał skierowanie do szpitala, to zrobili mu badanie krwi i rtg na izbie i nas wypuscili z antybiotykiem. A teraz od razu na odddział.

Gość gość
A nie możesz zrobić jutro na własna ręke morfologię z rozmazem, crp, badanie ogólne moczu ? Ja dla swojego spokoju tak bym zrobiła.

Gość gość
mój syn też wysoka temp 39 i ból brzucha kupy nie robił chyba 2 dni a dziś lekka biegunka- u nas w mieście epidemia grypy... pamiętam że kiedy córka kupy nie robiła parę dni to lekarka kazała śliwki kupić w słoiczku np- takie jak dla małych dzieci gerbera i to podawać, bo czopka nie dała sobie wsadzić, tak się darła (5 lat miała) że bałam się że sąsiedzi policję wezwą :-D - ale po tych śliwkach ruszyło ją

Gość gość
też bym wstrzymała się z pójściem do szpitala bo tam albo czopki albo lewatywę delikatną zrobią-wolałabym oszczędzić tego swojemu dziecku