Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tu ktoś kto dokonał, lub planuje zemstę na rodzicach za złe traktowanie

Polecane posty

Gość gość

? Moi rodzice od początku tworzyli mi atmosferę stresu i terroru w domu, często z nieuzasadnionych powodów robili mi awantury, za coś czego nie zrobiłem, albo czemu oni byli winni, wyniosłem z domu wiele zaburzeń psychicznych(owoców tego wychowania), z którymi teraz walczę. Uważam, że dziecko nie jest winne wdzięczności rodzicom za to, że je karmili i dali dach nad głową, to jest normalny obowiązek każdego rodzica, jak się poczęło człowieka to bierze się za niego odpowiedzialność, ponieważ jego istnienie nie jest wynikiem jego decyzji i świadomych działań, tylko jego rodziców, nawet jeśli to efekt nieodpowiedzialnej decyzji. Planuję zemstę na rodzicach, która będzie polegała na tym, że na starość, gdy będą potrzebowali pomocy(a nie mają nikogo innego), będą schorowani to wtedy będą oczekiwać pomocy ja jej im nie udzielę i będą cierpieć, umierać sami. Gdy poproszą to rzucę im w twarz to co zrobili. Nie wiem tylko, czy starczy mi na to siły, bo nie jestem zły, nawet jeśli się niedługo wyprowadzę, a tak będzie, wybaczę im po czasie to chciałbym jednak mimo wszystko to zrobić, ponieważ chcę być przykładem dla niektórych( i takich osób powinno być więcej), że rodzice w społeczeństwie nie mają monopolu na wykolejanie dziecka i wywoływanie u niego zaburzeń psychicznych, przez swą nieodpowiedzialność, egoizm i sadyzm. Może kilka osób z otoczenia weźmie to sobie do serca i będą uważali, jak postępują z dzieckiem, mając na uwadze kształtowanie jego psychiki. Więcej takich osób jak ja może wreszcie nauczy czegoś społeczeństwo. Nie twierdzę, że bezstresowe wychowanie bez odpowiedzialności za czyny jest dobre, ale jeśli nie ma w tym żadnej konsekwencji, a dziecko cierpi za coś czego nie zrobiło, lub dorasta w toksycznej, wypaczającej psychikę atmosferze to nie jest normalne. Chyba, że podsuniecie mi lepszy pomysł.

Gość gość
Jak sie zestarzeją za kilkanaście lat to przyjdzie skleroza i inne zaniki pamięci i wtedy jak im powiesz to się wyprą wszystkiego i sami w to uwierzą bo zapomną o tym jak Cię traktowali... z zemstą lepiej działać szybko.

Gość gość
Spokojnie, członkowie mojej rodziny mają bardzo sprawne mózgi do późnej starości, na pewno nie zapomną. Moi dziadkowie mieli zachowaną bardzo dużą sprawność umysłową i zdolności poznawcze aż do samej śmierci w późnym wieku, a moi rodzice mają tyle przewinień na koncie, że na pewno coś zapamiętają.

Gość gość
To jak mają takie sprawne mózgi to pewnie przewidują że nie będziesz sie nimi zajmować na starość. Poza tym chuje żyją najdłużej więc mogą Cie przeżyć :p

Gość gość
w naszym kraju najgorsza matka, szmata itp. uwaza sie, że jest ponad wszystko, także zaraz ciebie tu zjada ,że matka zmęczyła się robiąc ciebie i teraz masz być jej za to wdzieczny

Gość zzz zniecierpliwiony
""""Czy jest tu ktoś kto dokonał, lub planuje zemstę na rodzicach za złe traktowanie gość dziś """"" Ja odpowiem Tobie tak. Rodzice mogli popełnić błędy . Zaznaczam oboje rodziców nie tylko jeden. Każdy popełnia błędy . Nikt nie wychowuje dzieci wedle instrukcji. Ty też popełniasz. Błędy. Masz postawę roszczeniową w stosunku do rodziców. A to jest przynajmniej nie przyzwoite. Mimo ,że prawo na to zezwala. Tu pojawia się różnica między prawem stanowionym a prawem naturalnym. Kiedyś syn czy córka dostawała od ojca paskiem w tyłek . Teraz tego zabroniono. Ale kto dostał to wyszedł na ludzi Oczywiście nie mówię tu o patologi. Jak będziesz miał Swoją rodzinę to się przekonasz.

Gość gość
""""Czy jest tu ktoś kto dokonał, lub planuje zemstę na rodzicach za złe traktowanie gość dziś """"" Ja odpowiem Tobie tak. Rodzice mogli popełnić błędy . Zaznaczam oboje rodziców nie tylko jeden. Każdy popełnia błędy . Nikt nie wychowuje dzieci wedle instrukcji. Ty też popełniasz. Błędy. Masz postawę roszczeniową w stosunku do rodziców. A to jest przynajmniej nie przyzwoite. Mimo ,że prawo na to zezwala. Tu pojawia się różnica między prawem stanowionym a prawem naturalnym. Kiedyś syn czy córka dostawała od ojca paskiem w tyłek . Teraz tego zabroniono. Ale kto dostał to wyszedł na ludzi Oczywiście nie mówię tu o patologi. Jak będziesz miał Swoją rodzinę to się przekonasz.

Gość gość
O, już się zaczęło, do przewidzenia było. Matka to święta krowa, zawsze ma rację, a znęcanie się psychiczne na dzieckiem to są "błędy" haha. Ci co przypalali dziecko żelazkiem też popełniali błędy, jak każdy. Nie?

Gość gość
Hellloł,autorze tematu,jesteś jeszcze młodym niewypierdkiem w przedłużonej -ponad miarę -fazie buntu...za jakieś czterdzieści lat kiedy...i o ile ...będziesz posiadał własne potomstwo...ha ha ha napisz co słychać,co u ciebie:-)

Gość gość
Człowiek w wieku powiedzmy 50 - 60 lat i więcej, to nie jest już ten sam człowiek jakim był 30 lat wcześniej. Pewnie wiele rzeczy przemyślał, wielu żałuje. Dlatego ja widząc starość moich rodziców, zamierzam ich otoczyć opieką, a nie mścić się. Za to przeklinam wszystkich któzy podsłuchują moj telefon, którzy szukaja na mnie haka i chcą mnie o cos oskarzyć mimo, że jestem niewinna, i oby moja krzywda spadła na głowy waszych dzieci.

Gość zzz znieciierpiiwiony
Chyba nie zrozumiałeś mojej odpowiedzi, może ja nie zrozumiałem????? Mnie nie chodzi o paleniem żelazkiem.

Gość gość
Wy chyba nie zrozumieliście tematu. Tu chodzi o zemste na rodzicach a nie ich obrone i wytłumaczanie. Jak nie macie czego wnieść to się wynieście!

Gość gość
szczeniaku masz stuprocentowa racje starzy diametralnie spieprzyli robote wychowujac cie trzeba miec kompletnie zj****a psyche zeby myslec w ten sposob. nic sie od nich nie roznisz - prezentujesz nieodpowiedzialnosc, egoizm i sadyzm

Gość gość
wybacz im tylko wtedy bedziesz wolny, tylko wtedy masz szanse na dojscie do ladu ze swoja psychika

Gość gość
A co, jeśli nie będę potrzebowali na starość pomocy i opieki? Może wcześnie wykorkują?

Gość gość
Ale z ciebie k****. Dali ci życie, opiekowali się tobą a tobie wali na dekiel.

Gość gość
O już się mamusie odezwały. Standard. Miliony rodziców na świecie to robią. Może autor nie życzył sobie takiego życia i wolałby jego brak? Zwyrodniałe mamusie, bronią zwyrodniałe mamusie.

Gość gość
nie ma. tych dwoje juz siedzi w wiezieniu za zamordowanie rodzicow chlopaka.

Gość gość
ja ojcu wszystko wybaczyłam i czuje sie z tym bardzo dobrze :):):) nie wyobrazam sobie zemsty

Gość gość
chcesz sie zemscic, bo rodzice nie kupili ci nowego Paystation? Moze jestes dzieckiem, ktore bylo wychowane bezstersowo i każdą odmowe rodzicow na kupno cukierków traktujesz jako terroryzowanie i przemoc. Znam takie dziecko mojej znajomej, ktore potrafi wlasnie powiedziec matce, ze zmarnowała jej zycie, bo ona nie chce kupic jej nowej gry na komputer.

Gość gość
rodzice robili ci awantury, za coś czego nie zrobiłes, moze wlasnie dlatego, ze nic nie robiles. Polecam jednak udac sie do psychologa, a nie szukac tutaj porad.

Gość gość
a ja autora rozumiem w zupełności...

Gość gość
Ja również

Gość gość
jest ktoś

Gość gość
Ja jestem, twój z pierwszej odpowiedzi :p

Gość gość
Serio? Porównujecie brak kupna nowego Playstation do zrzucania na kogoś winy za coś czego nie zrobił? Tutaj naprawdę siedzą poj*by!

Gość gość
Tak bo złe forum autorze wybrałeś. Idz na męskie tam pomogą bo kobiety za bardzo tchórzą i sie nie mszczą. Tylko obrażać potrafią.

Gość gość
Tak jest, np ja mam zamiar w przyszłosci zajebać rodziców po prostu zajebać przy pomocy killera lub sam za to co mi zrobili byłem katowany przez 8 lat za wszystko poniżany i obrażany stres był potworny i teraz mam dużo kłopotów ze zdrowiem. Ojciec to mało razy ale matka katowałą najwiecej. Nie dajcie sobie wmówic że taki odwet nic nie da bo właśnie że da. Osoby co zabiły swoich rodziców lub matke mówią ze zrobli bład że to nic nie dało prawda jest taka że jak zabili a policja ich złapał to wtedy przeszli męke raz na komisariacie potem w sądzie potem prokurator potem rodzina , cela itd. Tak samo nie dajcie sobie wmówić ze tacy rodzice was przeproszą kiedyś i przyznają się do winy, to nie możliwe oni nigdy sie nie przyznają.

Gość gość
gość wczoraj 21:04 Kto cie podsłuchuje przez telefon. moge pomóc ? skutecznie

Gość gość
A zastanawialiscie sie po co tak na siłe nam sie wmawia że matke sie ma jedno i trzeba ją kochac i szanować bardzo wiele razy to słyszałem