Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża? Co mam robić?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Z góry zaznaczam, proszę o normalne i szczere odpowiedzi na ten temat. Mam 17 lat, dwa tygodnie temu w niedzielę odbyłam swój pierwszy raz ze swoim chłopakiem. Nie trwało to długo prezerwatywa nam się nie zsunęła ani nie pękła, chłopak wyjął penisa z mojej pochwy długo przed wytryskiem. Tydzień temu zrobiliśmy to ponownie, wtedy prezerwatywa uległa pęknięciu, od razu poczuliśmy, że coś jest nie tak. Przestaliśmy to robić, dziura była niewielkiego rozmiaru tutaj też mój chłopak wyjął penisa długo przed wytryskiem. Wczoraj miałam dostać miesiączkę i jej nie dostałam. Dużo naczytałam się na temat preejakulatu i bardzo mnie to zestresowało. Nie mogę myśleć o niczym innym tylko o tym. Mam objawy zawsze takie jak na okres czyli: ból piersi, podbrzusza i kręgosłupa, trądzik na twarzy, śluz z pochwy. Ale okresu jak nie było tak nie ma. Poprzedni okres spóźniał mi się dwa dni a wtedy byłam jeszcze dziewicą. Czasami miewam nieregularne cykle. Dla własnego spokoju chcę dzisiaj zrobić test ciążowy bo już nie wiem co ze sobą zrobić. Wiem, że to również stres może wpłynąć na opóźnianie się mojej miesiączki. Naprawdę nie wiem co robić, pomóżcie. Zastrzegam nie chce otrzymywać głupich odpowiedzi typu "tak to ciąża, gratulujemy" czy też obraźliwych sformułowań.

Gość gość
Po tygodniu test ci nie wyjdzie wiec nie ma sensu go robić w tej chwili chyba że gumka zawiodła przy pierwszym stosunku. Najwcześniej to odczekaj 10 dni przynajmniej. Tak optymalnie to 14 dni a tak maksymalnie to 3 tygodnie do zrobienia testu. Po 3 tygodniach możesz prawie wykluczyć ciążę.