Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czemu ludzie biedni klepia dzieci skoro wiedza ze one skoncze identycznie jak

Polecane posty

Gość gość

oni? Walczac codziennie o przetrwanie, o chleb, o dach nad glowa:o? Przeciez skoro rodzice intelektualnie sa niezbyt lotni to i potomstwo nie bedzie wcale lepsze? Ja jestem biedna i niezaradna, i dzieci mieć nie zamierzam:o wiadomo

Gość gość
chociaz jedna co ma olej w glowie. tez sie zaSTAnawiam jak mozna dzieci sprowadzac na swiat a potem prosic o jaomużne, mieszkania socjalne, ubramka, bo na nic nie stac.

Gość gość
bo sa jak króliki które nie panują nad własnym popędem

Gość gość
Bo sa glupi

Gość gość
Bo oni nie są zdolni do żadnej refleksji,żyją z dnia na dzień, myślą tylko o jedzeniu,piciu, spaniu i seksie, takie prymitywne zwierzątka...

Gość gość
Bo są bezmyślni. Mam w rodzinie taki przykład. Dziewczyna ma 28 lat i 5 dzieci. Mieszkają w mieszkaniu socjalnym, na 35 metrach. Ona nigdy nie pracowała, jej facet jak cos złapie to popracuje maksymalnie miesiąc, a potem 3 miesiące odpoczywa. Żyją z zasiłków, dzieci chodzą w znoszonych ubraniach, a rodzice na piwko i fajki maja. To juz ich 3 mieszkanie, z dwóch poprzednich wylecieli za długi. I tak wegetuja. A co najśmieszniejsze maja pretensje do rodziny, ze nikt im nie chce pomoc, ze inni maja a oni nie. To moja siostra. I grosza nie dostaje ani od rodziców ani ode mnie ani od brata. Sama chciała takiego życia to niech teraz nie wyciąga reki.

Gość gość
ja jestem z takiej rodziny miałam nie lotnych rodziców alkoholików i wiecie co geny chyba mam po dziatkach a może i pradziadkach :-D bo zawsze kasa mi łatwo przychodziła i szybko :-p studia też bez większego wysiłku :-p więc wasza koncepcja nie jest do końca słuszna :-) i rozmnożyłam się jak królik a jak was czytam to mam ochotę na jeszcze jedno :-p prymitywne dziołchy z płytkimi zawężonymi poglądami klasyfikujące ludzi tylko na podstawie portfela brzydzę się takimi osobami :-o

Gość gość
Każdemu wolno się rozmnażać a wam nic do tego. Zaraz zaczniecie szczekać, że z waszych podatków? Miejcie pretensje do rządu, bo z waszych podatków utrzymujecie też więźniów, kler i polityków nierobów. Możecie się tylko pienić ze złości i wyzywać. Ja nie mam nic do wielodzietnych rodzin, nawet niezbyt zamożnych. Muzułmanie mnożą się na potęgę i śmieją się z nas, że u nas to tylko jedno dziecko i piesek. Będziecie inaczej śpiewać, gdy ta zaraza dotrze do nas i po kilku latach będzie ich więcej niż nas.

Gość gość
Widzę co u nas było 3 dzieci ,życie od pierwszego do pierwszego. Inni rodzice wyjeżdżali za granice a moi pracowali za grosze. Zero wycieczek brak własnego pokoju i zawsze poczucie ,że jestem gorszy. Maturę zdałem ,pracę znalazłem ale na studia nie poszedłem bo nie byłem przyzwyczajony do takiego życia (zwyczajnie bym mnie ludzie zniszczyli). Mimo to pracę mam możliwą jako grafik za 3 k na miesiąc ale mimo to nie chcę mieć dzieci dopuki nie będę zarabiał min. 5 k.

Gość Kanka48
jacy jesteście prymitywni , nie można wszystkiego na kasę przeliczać , że ktoś biedny nie ma prawa do bycia kochanym i posiadania potomstwa ! czasem tacy są lepsi od nowobogackich , trzeba jeszcze umieć oddzielić patologię , od normalnych mało zarabiających ludzi autorze jeszcze nie wiesz jak Tobie się potoczy życie !!!

Gość gość
autorze widzisz moja babcia już jej nie ma na tym świecie opowiadała mi że miała z siostrą jedne buty do kościoła , a i tak zawsze obie były na mszy. Porównując siebie do mnie jeszcze nie tak dawno znerwicowanej , wiecznie za czymś goniącej szarej kobiety mającej wszystkiego dość mówiła dziś to ludzie mają tylko nerwicę i depresję Babcia miała bardzo dużo ziemi którą na starość spieniężyła i fakt wpłynęło to na nią , ale sama mówiła że tamtych czasów szczęścia w spokoju z jedną parą bytów nic jej nie zastąpi więc zależy kto co lubi ja znam rodzinę wielodzietną mają kasy a żyją minimalnie co do zasiłków i mieszkań myślicie że bogaci nie kombinują to jesteście głupi ja mam koleżanki kasy jak lodu a tylko ręce zacierają co by gdzie zawinąć nie widzę po nim moralnych skrupułów tak że autorko polecam poczytać książki a nie tylko kafeterie to rozszerzy twój płytki pogląd że PIENIĄDŻ TO BÓG a i powiem wam tak wasze wypowiedzi o mnożeniu się jak królik są ordynarne i patologiczne więc wcale co nie które nie są lepsze ;-)

Gość gość
9 29 wiesz co życzę Ci naprawdę wszystkiego dobrego ,ale uwierz dziecka nie zaplanujesz bo może wydarzyć się coś że 5 tysięcy miesięcznie nie wystarczy żeby zapłacić za życie dziecka bo nikt nie wie co mu przyniesie los.....a dziś mało kto żyje dziś i docenia życie .

Gość gość
9.29 jak żona/partnerka też będzie zarabiać chociaż 2k to na jedno dziecko spokojnie wam wystarczy, będzie miało zapewniony godny byt, a z czasem może znajdziesz lepszą pracę. Nie ma co czekać z decyzją o dziecku bo natura bywa przewrotna. Jesteś odpowiedzialnym człowiekiem i na pewno dasz radę!