Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pieluchy pampersy, jakie polecacie?

Polecane posty

Gość gość

Jakie polecacie pieluchy/pampersy dla noworodków? Jakie się sprawdziły u Was?

Gość gość
premium care, potem baby dry

Gość gość
Pampers te zielone. Miałam próbki dady, huggisow i pampersow tych białych-najlepsze były te moje zielone pampersa. Teraz corka ma 2,5 roku i pampers na noc zakładany bo niestety nie dobudze na sikanie jej a pozniej jest taka rozbudzona ze znowu trzeba usypiać ja...i kupiłam w akcie desperacji dady bo sie okazało na wyjezdzie ze zapomniałam pampersow a biedronka była jedynie w pobliżu. Uwazam te pieluchy za tragedie-corka sama stwierdziła ze ja boli (nie wiem w sumie co bo skory czerwonej nie ma jedynie przy zapięciu miała zaczerwienione) na dodatek przesikala go i bokiem wyleciało na łóżko (co w pampersach nigdy sie nie zdarzyło) i śmierdzą. Tak wiec ja zadnych innych nie uznaje.

Gość gość
I napiszcie jeszcze jakie CHUSTECZKI NAWILŻONE się u Was sprawdziły. Dziekuję za opinie.

Chusteczki tylko huggiesy te żółte /kremowe. A pieluchy początkowo pampers i dada. Od 2 głównie dada. Kiedyś spróbowałam jedną paczke rossmannowskich ale okazały sie być bardzo kiepskie. Przy drugim dziecku również zamierzam korzystać tylko z dady. Chusteczki wole "twarde " niż te pokroju pampers, dada, tiffi itd. Lepiej czyszcza pupę i sa bardziej wydajne. Poza tym czesto je na nie promocja w Tesco i można kupić za grosze wielki kilkopak :)

Gość gość
Te twarde mają zalety dla Ciebie ale dziecku to raczej nie jest przyjemne jak mu doope tym obcierasz

Gość gość
chusteczki pampers najlepiej sensitive, reszta jest dla mnie koszmarnie naperfumowana

Gość gość
Chusteczki i pieluchy pampers. Reszta jskosciowo odpada w przedbiegach

Gość gość
dada

Gość gość
Ja polecam pieluchy dada. Dla mnie nie różnią sie niczym od pampersów poza tym, że pampersy bardziej śmierdzą.

Gość gość
pampersy śmierdzą? dobre

Gość gość
chusteczki haggis te keremowe, maja najmniej chemii. chusteczki pamper czy tez dady maja duzo chemii, odradzam pampers, jonson. juz lepsze sa dada a najlepsze haggis. piluchy najlepsze to pampers i te z aldika ale na noc tylko pampers.

Gość gość
Nie wiem jak ktos może mówic, ze nie ma różnicy między pampers i dada. Nie chodzi w ogóle o cenę, ale o jakość. Trzy lata używalam pampers i nigdy nie czułam żadnego smrodu. Raz wypróbowałam dada i nigdy więcej. Nie są tak chłonne jak pampers i musiałam je dużo częściej zmieniać.Niektóre były jakby z błędami na rzepach i coś dziwnego sztywnego było w niektórych miejscach w nich

Gość gość
Pampersy pachną dla mnie strasznie chemicznie, Dada trochę lepiej ale też. Generalnie używamy Dada. Jeśli chodzi o chusteczki to też Dada Ultra Sensitive - są kompletnie bez zapachu i fajnie nawilżone.

Gość gość
up

Gość gość
Ja zastanawiam sie nad wyborem pampersów. Moja mama poleca z dady,które stosowała przy mojej siostrze,każde inne ją uczulały.

Gość gość252
Na noc tylko pampersy activ-baby, dady przeciekały jakoś kosmicznie bo dziecko miało notorycznie mokry bok... na dzień dada będzie dobra, bo w dzień i tak dzieciątko więcej się wypróżnia i częściej pieluszkę zmieniasz, pieluchy z rossmana to pomyłka, która w ogóle nie wsiąka i jak zmieniałam dziecku pieluszkę to cały był mokry. Co do chustek nawilżanych, dla noworodka-małego dziecka kupowałam kindii new baby i były to jedyne po których nie było żadnych rewelacji na skórze, później przerzuciliśmy się na chustki z Auchan Baby natural, rewelacyjny skład, idealnie mokre, miękkie i nie wyciągają się hurtowo .

Gość gość
Ja kupuję w Lidlu i też nie widzę różnicy. Nie jestem naiwna, żeby przepłacać za coś, w co się za przeproszeniem sra.

Gość gość
dla mnie to nie jest przepłacanie więc kupuję pampersy

Gość gość
10:36 przepłacasz jak kupujesz tańsze, bo musisz częściej zmieniać i częsciej kupowac nowe opakowanie

Gość gość
Tak jak pisałam, lidlowskie pieluchy zmieniam tak samo często jak zmieniałabym pampersy, więc nie przepłacam.

Gość margarytka2
a ja tzw pampersy tylko w podroz, do gosci itp. W domu stosujemy pieluszki wielorazowe. Nie maja one juz nic wspolnego z tymi z naszego dzieciństwa, tetrowymi. ZObaczcie jakie sa ładne www.happybabby.pl/przewijanie/pieluszki-wielorazowe I na dodatek licząc cały okres pieluszkowy wychodzą taniej.